Hopp til innhold

Forsand-politikere varsler omkamp om sammenslåing

Hvis det blir regjeringsskifte til høsten, vil flere politikere i Forsand ha omkamp om sammenslåingen med Sandnes.

Forsand kommunestyre

Flertallet i Forsand ville be om utsettelse av kommunesammenslåingen, men ordføreren og mindretallet hindret ny avstemning. Nå har Stortinget vedtatt at Sandnes og Forsand skal slås sammen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Torsdag kveld ble det bestemt: Sandnes og Forsand blir én kommune. Sammenslåingen må skje senest 1. januar 2020. Under voteringen på Stortinget, stemte 141 representanter for, mens 28 stemte imot.

Dette skjedde til tross for at Senterpartiet, SV, KrF og flertallet i kommunestyret i Forsand ville utsette sammenslåingen til spørsmålet rundt Høgsfjord-ferja er avklart.

Nå varsler flere politikere i Forsand at de vil ta en omkamp til høsten hvis det blir regjeringsskifte.

Ole Tom Guse

Ole Tom Guse (KrF), lokalpolitiker i Forsand.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Ole Tom Guse (KrF), lokalpolitiker og tidligere ordfører i Forsand, mener spørsmålet om Høgsfjordferja er helt avgjørende.

– Kommunestyret i Forsand må ta stilling til hvordan situasjonen er for Nye Sandnes til høsten. Hvis det ikke kommer på plass en ferje, må også de på Stortinget se at dette var et dårlig vedtak, sier han.

Paul Løland, uavhengig kandidat i Forsand kommunestyre, vil ikke ta stilling til en mulig omkamp i saken om sammenslåing nå, men er åpen for muligheten for etterspill.

– I utgangspunktet skulle bygda strengt tatt hatt litt ro nå, men når Stortinget gjør dette valget tross usikkerheten rundt ferja, kan det komme etterspill, sier han.