ku på beite
Foto: Frank May / NTB scanpix

Dyrevelferd

Oppsummert

I Norge har vi lov om dyrevelferd, som skal fremme god dyrevelferd og respekt for dyr. Dyr skal beskyttes mot unødige påkjenninger, belastninger og skal behandles godt. Statens dyrehelstilsyn ligger under Mattilsynet.

 • Sendte 100 okser til avliving

  Mattilsynet aksjonerte fredag mot en gård i Hedmark. Hundre okser ble tatt med for å avlives og destrueres.

  – Dette er tragisk for alle parter. Dyra har ikke hatt det bra, sier avdelingsleder i Mattilsynet, Ingrid Bjerke-Matsson.

 • Dumpet hund i vann

  Politiet fant torsdag en død hund i vannet på Garnes i Bergen. Hunden var tilsynelatende dumpet der med kjetting rundt halsen. Politiet etterforsker saken. Det var også festet en søkke på den ene siden av hodet til hunden, skriver Dagbladet.

 • Økning i antall hjemløse kjæledyr

  Det blir flere hjemløse kjæledyr for hvert år i Norge. Tall fra Dyrebeskyttelsen i Norge viser at det i fjor var 8048 hjemløse kjæledyr, en økning fra 633 dyr fra året før. – Det blir flere hvert år, sier leder i Dyrebeskyttelsen Åshild Roaldset.

 • Torill Moseng til styret i FVE

  President i Den norske veterinærforeningen, Torill Moseng, er valgt inn som en av fem styremedlemmer for de neste to årene i den europeiske veterinærføderasjonen (FVE). Hun vil bidra til å forme lovverket for dyrevelferd og dyrehelse i Brussel.

  Torill Moseng
  Foto: Den norske veterinærforeningen
 • Får svi for dårlig dyrevelferd

  33 bønder i Rogaland fikk i fjor trekk i tilskuddet fra staten etter grove brudd på dyrevelferden. Det er på samme nivå som året før, melder Fylkesmannen. Bønder har fått trekk fra fem prosent, til de som har fått trukket hele produksjonstilskuddet.

Reporter Line Haus snakker med fugleekspert Asbjørn Lie.