Fugleinfluensa England
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Fugleinfluensa

Oppsummert

Fugleinfluensa rammet særlig hønsefugl og ender, og er som regel dødelig. Ved hyppige genmutasjoner oppstår det stadig nye varianter av influensaviruset.

 • Tusenvis av ender må avlives

  Rundt 20.000 ender skal avlives i Danmark, etter funn av fugleinfluensa i en andebesetning. Funnet ble gjort ved Holstebro nordvest på Jylland, ifølge det danske mattilsynet. Det blir også opprettet en sikkerhetssone på 1 kilometer rundt besetningen.

 • Ønsker beskjed om døde fugler

  Risikoen for fugleinfluensa er svært lav, men Mattilsynet ber alle som kommer over døde andefugler, måkefugler, vadere, rovfugler og åtseletere om å melde fra. I vinter er det funnet fugleinfluensa hos ville fugler i Danmark, Sverige og Finland.

 • Første smittet av ny fugleinfluensa

  I Kina er en 68 år gammel kvinne bekreftet smittet av en ny type fugleinfluensa. H7N4-varianten av viruset ble først påvist hos høns i 1997, men dette er første tilfellet hos mennesker skriver CNN.

 • Fugleinfluensa-utbrot i Ghana

  Styresmaktene i Ghana melder om eit alvorleg utbrot av ein smittsam form for fugleinfluensa på ein hønsefarm i Dormaa sørvest i landet, melder Reuters. Det dreier seg om det farlege H9N2-viruset. Over 4000 høns vart smitta og døde.

 • Fugleinfluensa i Sør-Afrika

  Et utbrudd av fugleinfluensa truer hele kylling-industrien i Sør-Afrika, sier landets landbruksminister, ifølge Reuters. Millioner av høns er avlivet og landet vurderer å begynne på nytt ved å importere befruktede egg fra land uten sykdommen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no