Fugleinfluensa England
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Fugleinfluensa

Oppsummert

Fugleinfluensa er en smittsom virussykdom hos fugl, særlig andefugler, som forårsakes av flere forskjellige undergrupper av influensavirus A. Sykdommen kan gi svært høy dødelighet i fuglebestander. Det er svært uvanlig at mennesker smittes. (SNL)

 • Park opna etter fugleinfluensa

  Etter å ha vore stengt for besøkande har nå Nærbøparken opna igjen. Fugleparken har vore stengt på grunn av fugleinfluensa, men nå er alle tamfuglane er avliva og parken er opnen. Det er framleis uvisst om dei kan ha nye tamfuglar i parken.

  And i Nærbø fuglepark
  Foto: Øystein Otterdal / NRK
 • Døde svaner hadde fugleinfluensa

  To døde knoppsvaner i Lille Lungegårdsvann i Bergen hadde fugleinfluensa, ifølge Veterinærinstituttet. Siden november er viruset påvist hos 16 fugler i Norge, men det er ikke påvist smitte overført til mennesker i Europa, melder Bergensavisen.

 • Risiko for Fugleinfluensa i Norge

  Det er fremdeles en risiko for spredning av fugleinfluensa i Norge. Mattilsynet forlenger tiltakene for å forebygge spredning av smitte. Fjørfe må fremdeles holdes inne, og det er forbudt å jakte enkelte fugler i alle fylker sør for Nordland.

 • Fugleinfluensa fører til masseslakt

  Franske andeleverprodusenter varsler masseslakt av ender for å stoppe et fugleinfluensautbrudd som brer seg i landet, melder AFP. 200.000 ender er allerede slaktet, og ytterligere 400.000 står i kø. Viruset ble først oppdaget på Korsika i november.

 • Stanser fuglejakt

  Funn av fugleinfluensa i Rogaland og Vestland gjør at Mattilsynet stanser jakt på en rekke fugler i Sør-Norge. For å hindre smittespredning er det viktig at fuglene ikke forstyrres, slik at de flytter viruset til nye områder, i følge Mattilsynet.

Forskerne ser etter fugleinfluensa

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no