NRK Meny
Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe (til høyre) og politiadvokat Mari Lauritzen Hase.
Foto: Alexander Nordby / NRK

Valdres-saken

Oppsummert

13 år gamle Angelica ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av avmagring. Jentas mor er tiltalt for grov omsorgssvikt.

 • Ber om fire års fengsel for moren

  Aktor Arne Ingvald Dymbe la ned påstand om fire års fengsel for den tiltalte moren i Valdres-saken, hvorav et år er betinget. Aktor mener Angelica (13) var død da moren ringte nødnummeret nyttårsaften 2015 og at moren manipulerte nødsamtalen med AMK.

 • – Er strafferettslig tilregnelig

  De psykiatrisk sakkyndige i Valdressaken er kommet fram til at den tiltalte moren er strafferettslig tilregnelig. Hun er tiltalt for grov omsorgssvikt etter at datteren døde på Beitostølen nyttårsaften 2015.

 • – Er strafferettslig tilregnelig

  De psykiatrisk sakkyndige i Valdressaken er kommet fram til at den tiltalte moren er strafferettslig tilregnelig. Det kom fram under rettssaken i dag. Hun er tiltalt for grov omsorgssvikt etter at datteren døde på Beitostølen nyttårsaften 2015.

 • Sakkyndige om 13-åringens død

  Dødsfallet til den 13-årige jenta i Valdres-saken kunne vært unngått, hvis hun hadde fått behandling. Det sa to sakkyndige i rettssaken mot den tiltalte mora.
  De leste opp sin rapport og forklarte seg for retten på Gjøvik i formiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no