Statsadvokat Arne Ingvald Dymbe (til høyre) og politiadvokat Mari Lauritzen Hase.
Foto: Alexander Nordby / NRK

Valdres-saken

Oppsummert

13 år gamle Angelica ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av avmagring. Jentas mor er dømt til tre års fengsel for grov mishandling og omsorgssvikt.

 • Ankesak på nyåret

  Moren til 13-åringen som døde av avmagring på hytta på Beitostølen, møter i retten igjen 14. januar. 46-åringen ble dømt til 3 års fengsel for mishandling og grov omsorgssvikt. Eidsivating lagmannsrett har satt av fem uker til ankebehandlingen.

  Moren som er tiltalt etter at datteren døde av avmagring, sitter i retten sammen med sin forsvarer
  Foto: Tegner: Esther Maria Bjørneboe
 • Dommen i Valdres-saken anket

  Dommen i Valdres-saken er anket til lagmannsretten. Det bekrefter advokat Aasmund Sandland til NTB mandag. – Den er anket på flere forhold, blant annet på lovanvendelsen og bevisvurderingen i tilknytning til skyldspørsmålet, sier Sandland.

 • – Dommen vil bli anket

  Forsvarer Aasmund Olav Sandland kommenterer dommen mot Angelica som døde 13 år gammel.
 • Mor dømt til tre års fengsel

  Moren til avdøde Angelica (13) er dømt til tre års fengsel. Hun er dømt for grov mishandling og omsorgssvikt, skriver VG. Statsadvokaten har tidligere lagt ned påstand om fire års fengsel for moren (46).

 • Dom i Valdres-saken kommer idag

  I dag faller dommen i Valdres-saken. En mor er tiltalt for grov omsorgssvikt etter at datteren døde av avmagring.Aktoratet la ned påstand om fire års fengsel for den 46 år gamle kvinnen, mens hennes forsvarere ba om full frifinnelse.

Forsvarer Aasmund Olav Sandland kommenterer dommen mot Angelica som døde 13 år gammel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no