Hopp til innhold
Moren som er tiltalt etter at datteren døde av avmagring, sitter i retten sammen med sin forsvarer
Foto: Tegner: Esther Maria Bjørneboe

Valdres-saken

Oppsummert

Høyesterett har skjerpet straffen i Valdres-saken. En 47 år gammel kvinne ble i lagmannsretten dømt til 8 måneders betinget fengsel for grov mishandling og omsorgssvikt. Hennes 13 år gamle datter ble i 2015 funnet død på en hytte på Beitostølen.

  • Mor dømt i Valdres-saken

    Høyesterett har bestemt at moren i Valdres-saken skal dømmes til tre års ubetinget fengsel. Hun dømmes for ikke å ha skaffet hjelp til datteren. Den 13 år gamle datteren ble i 2015 funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres.

  • Dom i Valdres-saken

    Høyesterett dømmer moren til 3 års fengsel for ikke å ha skaffet hjelp til datteren. Hennes 13 år gamle datter ble i 2015 funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres. Datteren døde av avmagring.

  • Valdres-saken for retten på ny

    Valdres-saken skal opp i Høyesterett torsdag og fredag denne uken. Den tiltalte kvinnen ble i Eidsivating lagmannsrett dømt til fengsel i åtte måneder for grov mishandling av datteren. Hele dommen ble gjort betinget. Påtalemyndigheten anket dommen.

  • Valdres-saken til Høyesterett

    Både påtalemyndigheten og moren til 13-åringen som døde av avmagring i Valdres nyttårsaften 2015, anket saken etter at hun ble dømt til 8 måneders fengsel for grov mishandling og omsorgssvikt. Nå har Høyesterett bekreftet at de vil behandle saken.

  • Kampanje mot anke i Valdres-saken

    Riksadvokaten har fått rundt 100 brev og eposter fra folk som ber om at anken i Valdres-saken blir trukket. Det kan se ut som en kampanje, skriver Dagbladet. Moren ble dømt til åtte måneders betinget fengsel i lagmannsretten, men aktor anket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no