NRK Meny
Demnstrasjoner i Basra i Irak
Foto: Uncredited / AP

Uro i Irak

Oppsummert

I Basra i Sør-Irak har myndighetene innført portforbud om natten etter omfattende protester. Statsminister Haider al-Abadi har lovet mer penger og nye investeringer for å skape arbeidsplasser i Sør-Irak.

 • Har tatt gisler i Erbil

  De væpnede mennene som tok seg inn i guvernørkontoret i den kurdiskkontrollerte byen Erbil, nord i Irak, har tatt gisler. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Det er usikkert hvor mange angripere det er snakk om.

 • Angrep i Erbil

  To væpnede menn har angrepet guvernørkontoret i den kurdiskkontrollerte byen Erbil, nord i Irak. Det melder Al Jazeera. De skal ha skutt mot sikkerhetsvaktene ved inngangen og ha tatt seg inn i bygget.

 • Elleve personer drept i Irak

  Elleve personer er drept i demonstrasjoner mot korrupsjon og dårlige offentlige tilbud i Irak de siste to ukene. Demonstrasjonene startet i havnebyen Basra 8. juli, og demonstrantene har blant annet satt fyr på regjeringsbygninger og partikontorer.

 • Amnesty: Irak stenger nettet

  Irakiske myndigheter stenger nettet for å hindre spredning av bilder og videoer som viser politivold mot demonstranter, ifølge Amnesty International. Demonstranter i Basra protesterer mot manglende arbeid og muligheter i den sørlige regionen.

 • To drept i uro i Basra i Sør-Irak

  To personer er drept under demonstrasjoner mot arbeidsløshet i Irak. Uroen som startet i Basra, er i ferd med å spre seg til resten av landet. Tre personer er hittil drept under uroen som startet i Basra forrige søndag.

  Demnstrasjoner i Basra i Irak
  Foto: Uncredited / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no