NRK Meny
Irakiske sikkerhetsstyrker i et militært kjøretøy utenfor Falluja 31. mai.
Foto: ALAA AL-MARJANI / Reuters/NTB Scanpix

Uro i Irak

Oppsummert

Krigføringa i Irak sidan 2014, som skuldast IS, har ført til store omkostingar. I juni 2017 anslo FN at over 11 millionar i landet trengte humanitær hjelp, men at berre halvparten av dei fekk hjelp. Om lag 3,4 millionar irakarar var utan heim.

 • Vil benåde Hussein-forsvarsminister

  Presidenten i den irakiske nasjonalforsamlingen har bedt om benådning for Saddam Husseins tidligere forsvarsminister, general Sultan Hashim Ahmad. Ahmad spilte en viktig rolle i krigen mot Iran og i undertrykkelsen av kurdere i Nord-Irak.

 • Minst åtte sivile drept i Irak

  Minst åtte mennesker ble drept da menn med svarte IS-flagg skjøt mot sivile i en by nord for Bagdad tirsdag kveld. Minst 13 ble såret i angrepet, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

 • Trapper ned kampene i Irak

  Den USA-ledede koalisjonen antyder i en offisiell uttalelse at det nærmer seg slutten av den storstilte kampen mot terrorgruppa IS i Irak. Ifølge uttalelsen skal koalisjonens innsats fremover dreie seg om opptrening av irakiske sikkerhetsstyrker.

 • Nato vil sende soldater til Irak

  Natos utenriksministre vedtok fredag konseptet for et nytt treningsoppdrag i Irak. – Dette vil inkludere flere hundre soldater, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Ifølge NTB sine kilder er det trolig snakk om rundt 500–600 soldater.

 • Minst 16 drept i gravferd i Irak

  Minst 16 mennesker ble drept og 14 skadd i et bombeangrep mot en begravelse i landsbyen Asdira ved byen Sharqat, nord i Irak i dag. Ifølge lokale myndigheter var begravelsen for irakiske krigere som onsdag ble drept av IS.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no