Demonstrant i Baghdad
Foto: Thaier Al-sudani / Reuters

Uro i Irak

Oppsummert

Det er store demonstrasjoner i mange byer i Irak. Demonstrantene er kritiske til mye av regjeringens politikk. Til nå er minst 93 mennesker drept og flere tusen er skadd i demonstrasjonene.

 • Fordømmer vold mot demonstranter

  Iraks president Barham Saleh fordømmer volden under protester den siste tiden og ber nasjonalforsamlingen ta demonstrantenes krav på alvor. I en TV-sendt tale mandag ba han om at opptrappingen måtte stanse

 • Ytterligere åtte drept i Bagdad

  Åtte mennesker er drept og 25 såret i sammenstøtt mellom politiet og demonstrantene øst i Bagdad, melder nyhetsbyrået Reuters. Hittil har flere enn 100 mistet livet i sammenstøtene.

 • Minst 19 drept i sammenstøt i Irak

  Minst 19 mennesker ble drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker i Iraks hovedstad Bagdad lørdag kveld. Søndag er situasjonen rolig i landet.

 • FN vil ha slutt på protester

  En FN-representant i Irak vil ha slutt på de voldelige demontrasjonene, melder AFP. Hittil har over 100 blitt drept i uroen i Bagdad og andre byer sør i landet. Flere tusen er også såret i protestene mot arbeidsledighet og levekår.

 • Nesten 100 drept i Irak

  Nærmere 100 menensker har blitt drept i demonstrasjoner i Irak de siste dagene og nesten 4.000 er blitt skadet, melder AFP. Folk har protestert blant annet på grunn av korrupsjon og høy arbeidsløshet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no