Skadet person bæres bort etter uro i Najaf i Irak
Foto: Anmar Khalil / AP/NTB Scanpix

Uro i Irak

Oppsummert

Minst 350 demonstranter er drept siden oktober og 15.000 skadd i store demonstrasjoner i Irak. Demonstrantene krever politiske reformer og slutt på korrupsjon.

 • Militærbase truffet av raketter

  En militærbase like ved den internasjonale flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad, ble mandag truffet av fire raketter. Seks personer ble ifølge myndighetene skadet.

 • Sikkerhetsansvarlig går av

  Sikkerhetssjefen i Iraks hovedstad Bagdad erstattes etter at minst 25 personer ble drept i angrep mot demonstranter. Det er general Abdul Hussein al-Tamimi tar over for general Qais al-Mohammedwai som sjef for regjeringens sikkerhetsstyrker i byen.

 • FN fordømmer drap i Irak

  FN fordømmer drapene på ubevæpnede demonstranter i Irak og ber myndighetene gjøre mer for å beskytte dem. Væpnede menn i biler åpnet ild mot demonstrantenes leirer i Bagdad fredag. Minst 25 demonstranter er drept og 130 såret.

 • Krisen i Irak øker kraftig

  Drapene på demonstranter i Bagdad og lørdagens droneangrep mot den mektige sjialederen Muqtada al-Sadrs hjem markerer en kraftig opptrapping av krisen i Irak. Minst 25 demonstranter er drept og 130 såret, opplyser myndighetene.

 • Irak: Bombet huset til al-Sadr

  En drone har sluppet en bombe på huset til den irakiske sjialederen Moqtada al-Sadr lørdag morgen, opplyser kilder i partiet hans til AFP. Ifølge kilden befinner al-Sadr seg i utlandet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no