NRK Meny
Irakiske sikkerhetsstyrker i et militært kjøretøy utenfor Falluja 31. mai.
Foto: ALAA AL-MARJANI / Reuters/NTB Scanpix

Uro i Irak

Oppsummert

Irakiske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper har gjenerobret storbyen Mosul, som har vært kontrollert av IS siden sommeren 2014. Nå vil regjeringsstyrkene også ta tilbake kontrollen av den IS-kontrollerte byen Tal Afar nordvest i Irak.

 • Anklages for massehenrettelser

  Kurdiske styrker i Nord-Irak har gjennomført massehenrettelser av fanger som var mistenkt for å tilhøre IS, skriver Human Rights Watch i en ny rapport.

 • USA bekrefter nedjustering i Irak

  Den USA-ledede koalisjonen mot IS bekrefter i en kunngjøring at styrkene i Irak nå blir «nedjustert». Tidligere i dag opplyste irakiske myndigheter at USA har begynt å trekke styrker ut av landet.

 • Trekker troppene ut av Irak

  Entreprenører ved en amerikansk ledet base i Irak sier amerikanske tropper nå har begynt å trekke seg ut av landet. Ifølge entreprenørene fraktes soldater, våpen og utstyr nå ut av Irak og til Afghanistan, skriver nyhetsbyrået AP.

 • Sju irakere drept i luftangrep

  Amerikanske helikoptre beskjøt en gruppe væpnede menn som besetningen trodde var opprørere, som senere viste seg å være sju irakiske sikkerhetspersonell og sivile, i et luftangrep vest i Irak. Den irakiske hæren har beordret gransking av hendelsen.

 • Åtte drept i mulig feilbombing

  Åtte mennesker, blant dem en høytstående etterretningsoffiser, fem politimenn og en kvinne, ble drept i et amerikansk luftangrep rettet mot sentrum av Al-Baghdadi, opplyser en tjenestemann. – Det ser ut til at angrepet var en feil, ifølge kilden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no