Kors på halsen
Foto: Gry Kårstad / NRK

Unges psykiske helse

Oppsummert

Røde Kors slår alarm om at økningen av psykiske helseplager blant barn og unge i Norge er i ferd med å bli en humanitær utfordring. I fjor fikk Røde Kors henvendelser fra nesten 35.000 barn og unge til sin anonyme samtaletjeneste Kors på halsen.

 • Mats Grimsæth får tabuprisen

  Fotografen og foredragsholderen Mats Grimsæth får Tabuprisen for 2019 av Rådet for psykisk helse. Rådet begrunner tildelingen med at Grimsæth som er naturfotograf, seiler, foredragsholder og eventyrer, sto fram i fjor og fortalte om egen angst.

 • Arbeider sammen for en god oppvekst

  I dag og i morgen arrangerer Fylkesmannen Oppvekstkonferansen sammen med Ungdommens Fylkesråd. Målet for konferansen er at alle barn skal ha rett til god psykisk helse, og vern mot vold og overgrep. – Det å ha en slik konferanse for å jobbe sammen for målene våre er viktig, sier fylkesmann Tom Cato Karlsen.

  Oppvekstkonferansen 2019
  Foto: Ingrid Henriksen Juell / NRK
 • Skal kartlegge unges situasjon

  Denne uka får 22 000 skoleelever fra 5. trinn og oppover tilbud om å delta i den store ungdomsundersøkelsen «Ung i Agder 2019». Undersøkelsen skal kartlegge de unges livssituasjon, psykiske helse og livsstil.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no