Hopp til innhold
Rikshospitalet
Foto: Anders Fehn / NRK

Helse Sør-Øst

 • Sykehuset Østfold bruker for mye penger

  På mandag skal Sykehuset Østfolds styre behandle septemberrapporten, som viser at sykehuset så lang har brukt 121 millioner kroner mer enn de har budsjettert for i år.

  Det betyr blant annet at sykehuset ikke har fått satt av så mye som en krone til et nybygg beregnet å koste tre milliarder kroner, der de må stille opp med 30 prosent egenkapital.

  Overforbruket skyldes for det meste overtidsarbeid, innleie av spesialister og økte rentekostnader.

  Sykehuset Østfold
  Foto: Amalie Fagerhaug Evjen / NRK
 • Rekordmange får psykisk helsehjelp

  Sykehusene i Helse Sør-Øst har aldri behandlet flere psykisk syke som hittil i år.

  Ved utgangen av august hadde nesten 750 000 voksne og 375 000 barn og unge fått konsultasjoner i psykisk helsevern.

  Det er en økning på henholdsvis 3,2 prosent og 4,6 prosent fra året før.

  – Selv om flere får behandling, vet vi at presset er stort og at antall henvisninger øker. Derfor skal vi prioritere tilbudet til psykisk syke i enda større grad i årene framover, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Terje Rootwelt i en pressemelding.

  Akershus universitetssykehus
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
 • Helse Sør-Øst: Vil både kutte og gjøre mer

  Færre lege- og sykepleierstillinger, men høyere aktivitet i sykehusene. Det er planen til Norges største helseforetak, Helse Sør-Øst, de kommende årene.

  Helseregionen dekker et område med over 3 millioner mennesker. Tillitsvalgte mener planene er utopiske og er bekymra for økt arbeidspress og dårligere tilbud. Men Helse Sør-Øst mener produktiviteten vil gå opp når de tar i bruk nye bygg og nytt utstyr.

  Sykehuset Østfold
  Foto: Amalie Fagerhaug Evjen / NRK
 • Norge får fem millioner til samarbeid om sjeldne diagnoser

  Norge får nærmere fem millioner kroner til et helsesamarbeid om sjeldne diagnoser.

  Samarbeidet er mellom Helse Sør Øst RHF, Oslo universitetssykehus HF og Helsedirektoratet som er tildelt støtten fra EU. Pengene skal gå til deltakelse i et felles europeisk prosjekt om sjeldne diagnose

  Det opplyser Helse Sør-Øst i en pressemelding.

  – Europeisk samarbeid innen helse blir stadig viktigere for Norge, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt.

  Ved sjeldne diagnoser er det ofte mangel på kunnskap og ressurser i det ordinære hjelpeapparatet. At det er så få pasienter med hver enkelt sykdom, gjør internasjonalt samarbeid særlig viktig.

 • Smittsom omgangssyke på sykehus

  Det er påvist utbrudd av smittsom omgangssyke (norovirus) ved medisinsk sengepost ved sykehuset på Lillehammer. Det melder Sykehuset Innlandet på sine nettsider lørdag. Det er innført besøksforbud på avdelingen. I tillegg er sengeposten stengt for inntak av nye pasienter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no