Hopp til innhold
Rikshospitalet
Foto: Anders Fehn / NRK

Helse Sør-Øst

 • Sykehusansatte misfornøyde med dyr parkering

  Nordre Follo kommune har innført betalt parkering ved Ski sykehus, og nå reagerer de ansatte kraftig på de også må betale full pris. Det skriver Østlandets Blad.

  Ved flere andre sykehus og sykehjem får ansatte redusert pris for parkering.

  De ansatte i Ski mener de nå har Norges dyreste ansattparkering. I løpet av et arbeidsår regnet de ut at det vil koste dem 15.400 kroner i parkering. Rundt 300 personer jobber ved sykehuset.

 • Anbefaler hovedsykehus i Moelv

  Styringsgruppen i Helse Sør-Øst anbefaler at man går videre med planene om et hovedsykehus ved Mjøsbrua i Moelv.

  De anbefaler å legge ned både de somatiske og psykiatriske sykehusene i Gjøvik og Hamar/Stange. Lillehammer vil beholde akuttsykehuset, mens Elverum beholder et mindre sykehus for planlagte behandlinger.

  Anbefalingen skal behandles i styrene til Sykehuset Innlandet og i Helse Sør-Øst, før Helse- og omsorgsdepartementet tar den endelige beslutningen om Sykehuset Innlandet kan gå videre med planene om et hovedsykehus i Moelv.

 • KrF og Frp reagerer på sykehus-utsettelser

  – Å utsette flere planer for sykehusbygging er korttenkt, mener KrF-leder Olaug Bollestad.

  Styret i Helse Sør-Øst vedtok i onsdag at flere sykehusprosjekter bør utsettes på grunn av høye byggekostnadene.

  Frp mener hele systemet bør gjøres om slik at drift og investeringer skilles fra hverandre, som det er gjort i en del av veibygginga med selskapet «Nye veier». Det er også KrF enige.

  – Det er både dårlig distriktspolitikk og helsepolitikk å utsette sykehusplaner, sier Frps Bård Hoksrud.

  I en e-post svarer statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet at det er helseforetakene sitt ansvar å se på drift og investeringer, og det er det de nå gjør.

 • Overrasket over vedtak fra Helse Sør-Øst

  – Sunnaas sykehus er overrasket over diskusjonen om å vurdere å utsette videre utbygging ved sykehuset, sier Trude Gjeldvik, administrasjons- og organisasjonsdirektør på Sunnaas sykehus:

  Hun sier videre i en e-post til NRK at en utsettelse vil bety at de må bruke mer ressurser for å opprettholde kvaliteten på tilbudet til pasientene.

  Det må også brukes mer penger på å ruste opp gamle bygninger som ikke er tilpassa moderne sykehusdrift, ifølge Gjeldvik.

  Sykehuset avventer nå endelig protokoll fra dagens styremøte og videre dialog med Helse Sør–Øst.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no