Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla-askjen falt tungt på julaften. I USA vil de skattmessige fordelene ved å kjøpe Tesla bli halvert fra årsskiftet og redusert til en fjerdedel fra 1. juli 2019. Bilene blir derfor betydelig dyrere å kjøpe for amerikanere fremover.

 • Autopilot årsak til kollisjon

  Undersøkelser viser at Tesla Model 3 som kolliderte med en semitrailer i Florida i mars hadde autopilot i bruk, melder Amerikansk trafikksikkerhet. Tesla opplyser at autopilot er et assistert system, og at sjåfører fortsatt må være klar til å ta over

 • Advokat må godkjenne Musk-tvitring

  Teslasjef Elon Musk har gått med på at ein advokat må godkjenne alt han legg ut på sosiale medium som handlar om Tesla. Det skjer etter at Musk feilaktig tvitra at han ville ta Tesla av børs, melder Sky News.

 • Inngikk avtale med finanstilsyn

  Tesla-sjef Elon Musk har inngått en avtale med det amerikanske finanstilsynet etter Twitter-meldingene som skaffet ham problemer i februar. Musk har gått med på at han ikke alene kan sende ut informasjon som kan påvirke selskapets aksjekurs.

 • Underskudd for Tesla

  Elbilprodusenten Tesla endte med et underskudd på 702 millioner dollar i første kvartal. Tesla hadde på forhånd varslet et underskudd etter at det for første gang i sin 15 år lange historie avsluttet 2018 med overskudd i to kvartaler på rad.

 • Trur på sjølvkjørande bilar i 2021

  Tesla-eigar Elon Musk seier Tesla kjem til å produsera heilt sjølvkjørande bilar i løpet av neste år. Teknologiekspertane er derimot ikkje overtydde, og kaller det «usannsynleg» og for eit «luftslott».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no