Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla-askjen falt tungt på julaften. I USA vil de skattmessige fordelene ved å kjøpe Tesla bli halvert fra årsskiftet og redusert til en fjerdedel fra 1. juli 2019. Bilene blir derfor betydelig dyrere å kjøpe for amerikanere fremover.

 • Tesla fikk hard medfart på børsen

  Tesla ble mandag tatt med i den prestisjetunge S&P 500-indeksen på New York-børsen, men fikk hard medfart og verdien på selskapet falt med 6,5 prosent. I løpet av 2020 er aksjen blitt mer enn åtte ganger så mye verdt.

 • Brukte autostyring under påkjørsel

  En Tesla-sjåfør som er tiltalt for uaktsomt drap hadde på autostyrings-funksjonen i bilen da han kjørte på en lastebilsjåfør i Arendal i år, skriver motor.no. Påtalemyndigheten mener at mannen ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom.

 • Tesla tilbakekaller biler i Norge

  Tesla Norge bekrefter til NRK at det er noen av selskapets Model X-biler, som ble levert i Norge fra juni 2016, som blir tilbakekalt. Norske eiere av berørte biler vil bli kontaktet.

  FILE PHOTO: A Tesla Model X electric car is seen at Brussels Motor Show
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Kraftig resultatvekst for Tesla

  Overskuddet til elbilprodusenten Tesla i tredje kvartal var mer enn dobbelt så stort som i samme periode i fjor. Resultatet ble på 331 millioner dollar, opp fra 143 millioner dollar i samme periode i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no