Hopp til innhold
Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla, Inc. er et amerikansk bil-, programvare- og energiselskap. Selskapet produserer elbiler, solcellepaneler, og batteripakker.. De utvikler også programvare til biler og solcellepaneler. Administrerende direktør for selskapet er Elon Musk.

  • Tesla-aksjen nedover på børs

    Færre elbiler selges i Europa, og med stadig flere konkurrenter står Tesla i en skvis. Tirsdag slippes årets første kvartalsrapport og vondt kan bli til verre.

    Masseoppsigelser og kinesisk konkurranse har sendt Tesla-aksjen på en vond kurs. Før rapporten for første kvartal publiseres på tirsdag, har aksjen til Elon Musks elbilselskap nesten halvert seg. Den er ned 41 prosent siden starten av 2024.

    Én Tesla-aksje koster mandag 147 dollar, aksjen var på topp i 2021, da kostet den 407 dollar.

    (NTB))

  • Tesla kutter prisene i flere land

    Dårligere salg gjør at Tesla kutter prisene i flere land, blant annet Tyskland og Kina.

    Nylig senket elbilselskapet prisene også i USA som følge av sviktende salg og priskrig mot andre produsenter. Toppsjef Elon Musk opplyste denne måneden at salget gikk ned i første kvartal, for første gang på snaut fire år.

    F.eks. Teslas Model 3 blir nå 2000 euro billigere i Tyskland, der prisen blir 40.990 euro, tilsvarende litt over 480.000 norske kroner.

  • Gruppe tar på seg ansvaret for ildspåsettelse ved Tesla-fabrikk

    En gruppe som omtales som venstreekstremistisk har påtatt seg ansvaret for en ildspåsettelse som førte til strømbrudd ved Tesla-fabrikken nær Berlin.

    – Vi saboterte Tesla i dag, står det i en uttalelse fra gruppen. Den omtales som venstreekstremistisk av tysk politi.

    – Tesla fortærer jord, ressurser, mennesker og ansatte, og i bytte spytter selskapet ut 6.000 SUV-er, drapsbiler og monstertrucker hver uke, skriver gruppen i en uttalelse som er publisert på nettstedet kontrapolis.info.

    Tysk politi opplyser at de er kjent med brevet, som er undertegnet «Agua De Pau», navnet på et vulkansk fjell på Azorene.

    (NTB)

    Tesla-fabrikken avbildet etter at produksjonen var blitt nedstengt og de ansatte evakuert tirsdag.
    Foto: Sebastian Gollnow / AP
  • Fagforening truer med å stanse vedlikehold av Tesla-stasjoner

    Dersom Tesla ikke inngår en tariffavtale med IF Metall, kommer fagforeningens Sekos medlemmer til å stoppe alt vedlikehold av Teslas ladestasjoner i Sverige. De kommer heller ikke til å kople nye ladestasjoner til strømnettet. Det opplyser fagforeningen i en pressemelding som Aftonbladet siterer.

  • Tesla stanser produksjonen i Tyskland på grunn av situasjonen i Rødehavet

    Tesla har stanset store deler av fabrikken sin i Tyskland på grunn av forsinkelser i forsyningskjeden som følge av angrepene på skip i Rødehavet.

    – På grunn av mangel på komponenter ser vi oss nødt til å stanse produksjonen ved Gigafactory Berlin-Brandenburg mellom 29. januar og 11. februar, med unntak av noen underområder, opplyste bilprodusenten mandag.

    Planen er at produksjonen blir gjenopptatt 12. februar, ifølge Tesla.

    Angrepene fra Houthi-militsen mot handelsskip i Rødehavet har ført til at mange store rederier har sluttet å sende sine skip gjennom Suezkanalen og heller tar den lange veien rundt Afrika.

    (NTB)

I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Tesla raste på børsen etter ruteknusing

I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Teslas nye cybertruck ble lansert i natt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no