Hopp til innhold
Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla, Inc. er et amerikansk bil-, programvare- og energiselskap. Selskapet produserer elbiler, solcellepaneler, og batteripakker.. De utvikler også programvare til biler og solcellepaneler. Administrerende direktør for selskapet er Elon Musk.

 • Fagforening truer med å stanse vedlikehold av Tesla-stasjoner

  Dersom Tesla ikke inngår en tariffavtale med IF Metall, kommer fagforeningens Sekos medlemmer til å stoppe alt vedlikehold av Teslas ladestasjoner i Sverige. De kommer heller ikke til å kople nye ladestasjoner til strømnettet. Det opplyser fagforeningen i en pressemelding som Aftonbladet siterer.

 • Tesla stanser produksjonen i Tyskland på grunn av situasjonen i Rødehavet

  Tesla har stanset store deler av fabrikken sin i Tyskland på grunn av forsinkelser i forsyningskjeden som følge av angrepene på skip i Rødehavet.

  – På grunn av mangel på komponenter ser vi oss nødt til å stanse produksjonen ved Gigafactory Berlin-Brandenburg mellom 29. januar og 11. februar, med unntak av noen underområder, opplyste bilprodusenten mandag.

  Planen er at produksjonen blir gjenopptatt 12. februar, ifølge Tesla.

  Angrepene fra Houthi-militsen mot handelsskip i Rødehavet har ført til at mange store rederier har sluttet å sende sine skip gjennom Suezkanalen og heller tar den lange veien rundt Afrika.

  (NTB)

 • Statens vegvesen kaller ikke tilbake Tesla-modeller

  Statens vegvesen har hatt tett dialog med Tesla Norway AS på grunn av bekymringsmeldinger knyttet til brudd i bakre nedre bærearm (RLCA) på Tesla Model S og Tesla Model X.

  Vegvesenet har nå konkludert med at det ikke er grunnlag for å kreve tilbakekalling av de aktuelle Teslamodellene, men vil likevel følge situasjonen nøye fremover, og forutsetter at Tesla rapporterer inn eventuelle nye hendelser.

  En av årsakene til konklusjonen er at antallet brudd i bakre nedre bærearm er relativt lavt sett opp mot det totale antall slike kjøretøy på det norske markedet, og at vegvesenet ikke har mottatt meldinger om at føreren har mistet kontrollen over kjøretøyet.

  I denne saken mener de at brudd i bakre nedre bærearm ikke utgjør noen uakseptabel risiko, og at det ikke er grunnlag for å kreve tilbakekalling av kjøretøyene.

  Vegvesenet sendte brev til Tesla allerede i november 2022 om saken. I desember var det et møte mellom partene, og i dag kom avgjørelsen.

  Det er registrert totalt 21.500 Model S og 14.300 Model X i Norge.

 • Vegvesenet vurderer tilbakekalling av Tesla-modellar

  Statens vegvesen skal snart ta stilling til om dei vil be Tesla om å kalle tilbake Model S og X i Noreg for å byte berearmar, skriv VG.

  Det er uvisst kor mange berearmar på Tesla-modellar som har knekt.

  Vegvesenet sende brev til Tesla allereie i november 2022 om saka. I desember var det møte mellom partane, og no kjem snart avgjerda.

  det er registrert totalt 21.500 Model S og 14.300 Model X i Noreg.

 • WSJ: Elon Musks narkotikaforbruk bekymrer toppfolk i selskapene hans

  Avisen Wall Street Journal skriver at toppfolk i Elon Musks selskaper Tesla og SpaceX er bekymret for milliardærens narkotikabruk.

  Det skal lenge ha vært kjent at Musk bruker diverse lovlige og ulovlige rusmidler, opplyser WSJ. Det skal være snakk om LSD, kokain, ecstacy, fleinsopp, marihuana og ketamin, ifølge kilder WSJ har snakket med.

  Rusutfoldelsen skal skje på private fester der deltakerne skriver under på taushetserklæringer og gi fra seg mobilen før de gjester festen, skriver avisa.

  Flere toppfolk i SpaceX og Tesla opplyser til WSJ at de er bekymret for at Musk skal få en helsekollaps eller på andre måter skade selskapene han leder.

  Elon Musk har selv ikke villet kommentere saken. En av advokatene hans, Alex Spiro, sier likevel at Musk aldri har testet positivt for bruk av ulovlige rusmidler.

  Elon Musk
  Foto: AP
I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Tesla raste på børsen etter ruteknusing

I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Teslas nye cybertruck ble lansert i natt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no