Hopp til innhold
Elon Musk
Foto: Apu Gomes / Getty Images/AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla, Inc. er et amerikansk bil-, programvare- og energiselskap. Selskapet produserer elbiler, solcellepaneler, og batteripakker.. De utvikler også programvare til biler og solcellepaneler. Administrerende direktør for selskapet er Elon Musk.

  • Kraftig fall for bilprodusenten Tesla i andre kvartal

    Bilprodusenten Tesla rapporterte et kraftig nedgang i overskudd i andre kvartal. som de mener kommer av priskutt. Dette kommer samtidig som de har satset kraftig på kunstig intelligens og annen teknologi, melder nyhetsbyrået AFP.

    Bilselskapet til Elon Musk melder likevel om et overskudd på rundt 1,5 millard dollar, men som altså er ned 45 prosent.

  • Tesla-aksjen faller etter utsettelse av «robottaxi»

    Tesla-aksjen falt med 8,5 prosent torsdag. Det største dagsfallet siden januar. Det skjer etter at lanseringen av selskapets robottaxi ble utsatt i to måneder, melder Reuters. Tesla har ikke svart på nyhetsbyråets forespørsel om en kommentar.

  • 65.000 kaffekopper forsvunnet fra Tesla-fabrikk

    En Tesla-fabrikk utenfor Berlin savner 65.000 kaffekopper. Det er foreløpig uvisst hvor det har blitt av koppene.

    Lederen for fabrikken i Grünheide like utenfor Berlin adresserte problemet i et allmøte onsdag, får nyhetsbyrået DPA opplyst. Fabrikken har omtrent 12.000 ansatte.

    – Statistisk sett har dere alle fem kaffekopper fra Ikea hjemme, sa fabrikksjef André Thierig spøkefullt under møtet, ifølge tyske Handelsblatt.

    Thierig understreket at han ikke mente kommentaren som en anklage, og at han også tok opp andre temaer på allmøtet. Tesla har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal erstatte kaffekoppene.

    Som svar på problemet har fabrikken sluttet å gi sine ansatte bestikk. De har i tillegg begynt med gjenvinnbare kaffekopper.

    Fabrikken i Grünheide er Teslas eneste i Europa. (NTB)

  • Flertall for Elon Musks milliardpakke

    Generalforsamlingen i Tesla har vedtatt lønnspakken på 477 milliarder kroner til Tesla-sjef Elon Musk.

    Aksjonærene stemte over hvorvidt Musk skulle få tilbake lønnspakken etter at en dommer i Delaware satte foten ned i januar.

    Dommer Kathaleen St. Jude McCormick mente elbilprodusenten førte aksjonærene bak lyset da lønnspakken – som består av aksjer – ble godkjent i 2018, og at Musk derfor ikke hadde krav på den.

    Mens aksjepakken nå anslås å være verdt snaut 45 milliarder dollar, var den oppe i 56 milliarder før aksjekursen falt tidligere i år.

    Det norske oljefondet hadde på forhånd sagt at de ville stemme mot lønnspakken, som fondet mener er uforholdsmessig stor og har feil struktur.

    (NTB)

    Elon Musk

    Aksjeeigarar sa ja til Musk-lønspakke på 477,5 milliardar

    Kor mykje pengar Tesla-leiaren fortener, har vorte eit betent spørsmål – både i selskapet og i det amerikanske rettsvesenet.

  • Elon Musk og SpaceX saksøkt for kjønnsdiskriminering 

    Musk og romfartsselskapet hans SpaceX saksøkes av ansatte som sier selskapet er gjennomsyret av en sexistisk kultur og at de fikk sparken da de sa fra.

    Åtte ingeniører – fire kvinner og fire menn – står bak søksmålet der de sier de ble ulovlig oppsagt da de tok opp bekymringer de hadde om seksuell trakassering og diskriminering av kvinner.

    SpaceX har ikke kommet med noe umiddelbart svar på en henvendelse om å kommentere søksmålet, men har tidligere avvist å ha gjort noe galt, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no