Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla-askjen falt tungt på julaften. I USA vil de skattmessige fordelene ved å kjøpe Tesla bli halvert fra årsskiftet og redusert til en fjerdedel fra 1. juli 2019. Bilene blir derfor betydelig dyrere å kjøpe for amerikanere fremover.

 • Musk: Mente det ikke

  Tesla-grunnlegger Elon Musk sa i et rettsmøte mandag at han ikke mente å anklage den britiske dykkeren Vernon Unsworth pedofil, men kun ville fornærme ham. Musk møtte i retten saksøkt for å spre falske anklager.

 • Erling Borgen hater Tesla-sjåfører

  Tesla-sjåfører gir blaffen i trafikkregler, mener forfatter og filmskaper Erling Borgen. Han kaller sjåførene miljødrittsekker. – Jeg hater Tesla og sjåførene. Borgen kommer med kraftsalven i et innlegg på Facebook, ifølge Dagbladet.

  Skjermdump fra FB-profilen til Erling Borgen
 • Autopilot årsak til kollisjon

  Undersøkelser viser at Tesla Model 3 som kolliderte med en semitrailer i Florida i mars hadde autopilot i bruk, melder Amerikansk trafikksikkerhet. Tesla opplyser at autopilot er et assistert system, og at sjåfører fortsatt må være klar til å ta over

 • Advokat må godkjenne Musk-tvitring

  Teslasjef Elon Musk har gått med på at ein advokat må godkjenne alt han legg ut på sosiale medium som handlar om Tesla. Det skjer etter at Musk feilaktig tvitra at han ville ta Tesla av børs, melder Sky News.

 • Inngikk avtale med finanstilsyn

  Tesla-sjef Elon Musk har inngått en avtale med det amerikanske finanstilsynet etter Twitter-meldingene som skaffet ham problemer i februar. Musk har gått med på at han ikke alene kan sende ut informasjon som kan påvirke selskapets aksjekurs.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no