Hopp til innhold
Tesla sets new model unveiling for next March
Foto: Robyn Beck / AFP

Tesla

Oppsummert

Tesla-aksjen falt med nesten 70 prosent i 2022, og omsettes nå for det laveste på godt over to år. Mange investorer har solgt unna aksjer. Tesla-sjef Elon Musks oppkjøp av Twitter blir trukket fram som en medvirkende årsak.

 • Teslas priskutt kan gi kollaps i bruktmarkedet

  Tesla har kuttet prisen på Norges mest solgte elbil med over 100.000 kroner, skriver Tek.no. Det kan føre til kollaps i bruktbilmarkedet.

  prisen på Model Y er kuttet med 120.000 kroner, noe som gjør at prisen er under momsgrensen.

  Bilekspert og investeringsdirektør Robert Næss i Nordea sier det er overraskende med så kraftige kutt, men sier til NRK at han tror det handler om en mer langsiktig strategi.

  Han tror prisraset først og fremst vil gå utover bruktmarkedet, som han tror vil kollapse.

  – De som vil merke dette umiddelbart, er de som skal selge brukte elbiler, sier han.

  Det er over 500 brukte Y-modeller på markedet. Flere er priset høyere enn de ny elbilene. Det betyr at bileiere kan tape 100.000 kroner.

 • Teslas leveransetall svakere enn ventet

  Elbilprodusenten Tesla leverte 1,31 millioner kjøretøy i 2022, noe som er ny rekord for selskapet, men et lavere tall enn det som var ventet.

  Det Elon Musk-ledede selskapet har som mål å øke leveransene sine med 50 prosent hvert år i snitt. Økningen fra 2021 til 2022 tilsvarte rundt 40 prosent, ifølge tall fra selskapet.

  Ifølge en uttalelse fra Tesla mandag ble produksjonen i 2022 påvirket av både koronarestriksjoner, spesielt i Kina, og problemer i den globale forsyningskjeden. (NTB)

 • Ber Tesla-ansatte jobbe frivillig etter aksjeras

  Tesla-sjef Elon Musk ber selskapets ansatte beholde roen selv om aksjekursen falt nesten 70 prosent i år.

  – Ikke vær for bekymret rundt galskapen i aksjemarkedet. Når vi kan vise til fortsatt glimrende innsats, kommer markedet til å anerkjenne det, skriver Musk i en e-post til de ansatte og som Reuters har fått sett.

  – Trå til for fullt de neste få dagene, og still frivillig opp for å hjelpe, hvis det er mulig. Det kommer til å utgjøre en reell forskjell.

  Han ber de ansatte om å levere flere biler før utgangen av nåværende kvartal etter at Tesla har tilbudt rabatter på bilsalg i USA og Kina.

  Tesla-aksjen tok seg opp igjen onsdag etter et fall på 11 prosent dagen før.
  (NTB)

  Elon Musk annonce qu'il va quitter son poste à la tête de Twitter
  Foto: JIM WATSON / AFP
 • Tesla-aksjen stuper i verdi

  Den amerikanske elbilprodusenten Tesla blir stadig mindre verdt, og aksjene omsettes nå for det laveste på godt over to år.

  Mange investorer har mistet troen på Tesla og har solgt unna aksjer den siste tiden. Bare i løpet av tirsdagens falt verdien på aksjen med 11,4 prosent, og kursen er nå lavere enn på 28 måneder.

  Tesla-sjef Elon Musks oppkjøp av Twitter, noe som kostet ham drøyt 430 milliarder kroner, har trolig bidratt til investorenes skepsis. (NTB)

I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Tesla raste på børsen etter ruteknusing

I natt ble Teslas første pickup lansert. FOTO: TESLA/EBU

Teslas nye cybertruck ble lansert i natt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no