Hopp til innhold
Elon Musk
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / NTB Scanpix

Elon Musk

 • Elon Musk avkrefter at han vil kjøpe United

  Tesla- og SpaceX-eier Elon Musk skrev på Twitter natt til onsdag at han vil kjøpe den britiske fotballklubben Manchester United fra Glazer-familien.

  Noen timer senere skriver han imidlertid at han tweeten var ment som en spøk.

  – Nei, dette er en langvarig spøk på Twitter. Jeg skal ikke kjøpe noe sportslag, skriver han som svar til en twitterbruker.

  Han understreker samtidig at dersom han skulle kjøpt et lag, ville det blitt Manchester United, som var hans favorittlag som barn.

  United har fått store problemer sportslig i starten av denne sesongen, og supporterne roper etter at deres amerikanske eiere skal bort.

  Glazer-familien tok over Manchester United gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp for 17 år siden. Det ble gjort gjennom å ta opp en betydelig gjeld, og denne ble etterpå ført over på klubben.

  Musk varslet tidligere i år at han skulle kjøpe Twitter, noe han senere har gått fra. (NTB/NRK)

  Elon Musk
  Foto: Susan Walsh / AP
 • Elon Musk til motsøksmål mot Twitter

  Tesla-gründeren Elon Musk har levert inn søksmål mot Twitter, få uker etter at Twitter saksøkte ham for å ha trukket seg fra avtalen om å kjøpe selskapet.

  Søksmålet er levert inn til en domstol i den amerikanske delstaten Delaware sammen med et 164 sider langt dokument, ifølge en melding fra domstolen.

  Musk kunngjorde i april at han ville kjøpe Twitter. For noen uker siden trakk han imidlertid tilbake budet, noe han begrunnet med at selskapet hadde holdt tilbake informasjon om hvor mange av Twitter-kontoene som ikke er reelle. (NTB)

  Elon Musk kjøpte mandag Twitter for rundt 400 milliarder kroner.
  Foto: Patrick Pleul/Pool / Reuters
 • Inntektstap for Twitter etter at Musk trakk seg fra kjøp

  Twitters resultat for første kvartal viste inntektstap til tross for en økning i antall brukere. Selskapet mener Elon Musk har deler av skylden. Musk skulle etter planen kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, men trakk seg i starten av juli.

  Twitter har saksøkt Musk for å tvinge ham til å gjennomføre kjøpet som planlagt.

  Twitter-logo
  Foto: Richard Drew / AP
 • Twitter fikk gjennomslag i rettsstrid

  Twitter vant fram med sitt ønske om en fremskyndet rettssak i søksmålet mot Elon Musk da det innledende rettsmøte ble holdt tirsdag.

  Twitter ba om en rask rettsprosess for at saken ikke skal trekke ut og dermed skade selskapet ytterligere. Dette tok dommerne tok til følge. Dermed blir det rettssak mellom de to partene allerede i oktober.

  Musk på sin side ønsket ikke at en rettssak skulle starte før neste år.

  Twitter har gått til søksmål i et forsøk på å tvinge Musk til å oppfylle avtalen han har inngått om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no