Teststasjonen for koronavirus i Fyllingsdalen
Foto: Marit Hommedal / NTB

Sykepleierstreik

Oppsummert

Sykepleierne i kommunesektoren sa nei til resultatet i lønnsoppgjøret og møter tirsdag KS til mekling med mål om å unngå streik. Kravet er mer lønn. Hvis partene ikke kommer fram til en løsning innen midnatt 6. januar, blir det streik dagen etter.

 • – Streiken stoppet på feil grunnlag

  Sykepleierne i Bydel Nordre Aker mener Oslo kommune ikke hadde dekning for å si at streiken ville føre til fare for liv og helse. Konklusjonen gjorde at arbeidsministeren avsluttet streiken.

  Sykepleierne mener det ikke var fare for liv og helse, og kritiserer Helsetilsynet for å ta arbeidsgiverst påstand for god fisk.

 • Enighet i meklingen for sykepleiere

  Nesten tre timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Dermed ble det ingen streik fra fredag morgen. Partene ble blant annet enige om et generelt tillegg på 2,50 kroner per time.

 • Stadfestar tvungen lønnsnemd

  Regjeringa bryt inn i konflikten mellom NHO Service og handel og Norsk Sykepleierforbund med å innføre tvungen lønnsnemd. Det stadfestar arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på ein pressekonferanse. Ho grunngjev det med fare for liv og helse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no