Hopp til innhold
Safe varslet plassfratredelse for 522 medlemmer ved en eventuell streik, mens 128 medlemmer i Industri Energi ville ha gått ut i streik.
Foto: Carina Johansen / NTB

Lønnsoppgjøret 2022

 • Ingen streik i NRK

  Det blir ingen streik i NRK. Det melder arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding.

  – Spekter og NRK er fornøyd med at vi med bistand fra riksmeklerens kontor har kommet til enighet med LO Stat i lønnsoppgjøret for NRK. Dermed unngår vi at NRKs TV-seere, radiolyttere og nettbrukere blir rammet av streik som kunne ha redusert kringkastingstilbudet betydelig, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

  LO Stat, som forhandlet på vegne av NTL NRK og Creo, kom med egen pressemelding rett etterpå.

  - Våre medlemmer har fått samme lønnsøkning som resten av NRK, dermed er hovedkravet vårt innfridd og streik unngått, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder. Oppgjøret er i tråd med frontfaget.

  – I tillegg til det økonomiske tilleggene har vi i meklingen fått viktige krav innfridd i vår overenskomst som styrker retten til heltidsstilling. Vi har også fått gjennomslag for en helt ny paragraf som forplikter NRK til å ivareta likestilling, mangfold og livsfasebehov, sier Trine Steen, leder i NTL NRK.

  NRK på Marienlyst
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Meklingsfrist i flyteriggoppgjøret

  Nå ved midnatt er det meklingsfrist for offshore-arbeiderne. En eventuell streik for de ansatte på oljeplattformene kan starte fra onsdag.

  Partene er Industri Energi (LO), Safe (YS) og Norsk Sjøoffiserforbund på den ene siden og arbeidsgiverforeningen Norges Rederiforbund på den andre siden.

  Forbundene har varslet et første uttak på til sammen 1600 medlemmer hvis det blir streik.

  Streiken kan trappes opp til samtlige medlemmer som er 8250.

  Det er ikke kjent hvor store konsekvenser dette vil ha for de rammede oljeplattformene.

 • Avslutter for dagen - fortsetter mekling i morgen

  NHO Luftfart og NFO satt i møte hos Riksmekleren fra 15 til 22 torsdag.

  – I morgen skal vi fortsette samtalene. Det gode arbeidet vi har påbegynt i dag vil fortsette i morgen, sier riksmekler Carl Petter Martinsen

  Partene møtes igjen klokken 10.00 på fredag.

  Han mener partene jobber godt sammen.

  – Det er for tidlig å si om det er veldig fremgang, men jeg synes det er en viss utvikling i positivt retning ... I den forstand at man har en god forståelse for hverandre, sier han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no