Søppeldeponi Skedsmo
Foto: NRK Luftfoto/Stian Rugsveen, Gregard Pallotta / NRK grafikk

Søppeldeponiet i Skedsmo

Oppsummert

Metangass siver inn i flere hus på eller ved det tidligere søppeldeponiet i Brånåsdalen i Skedsmo i Akershus. Flere av husene er blitt skeive på grunn av at bakken synker. Naboer forteller om helseplager de tror skyldes gass fra deponiet.

 • Skakke boliger skyldes deponi

  Skakke boliger ved Skedsmo kommunes nedlagte søppelfylling, skyldes høyst sannsynlig avfallsdeponiet. Det mener konsulenter som kommunen har engasjert. Kommunen har tidligere avvist at det er klart at deponiet er årsak til skjevhetene.

 • Kjøper søppeldeponiboliger

  Skedsmo kommune er blitt enig med 22 boligeiere i Brånåsdalen om å kjøpe leilighetene som ligger kloss inntil kommunens nedlagte søppeldeponi. Kommunen skal betale 67 millioner kroner for boligene. Kjøpet skal formelt opp i kommunestyret 12. juni.

 • Ber om 34,5 millioner kroner ekstra

  Rådmannen i Skedsmo ber om 34,5 millioner kroner ekstra til håndtering av det nedlagte søppeldeponiet, ifølge RB. 25 millioner kroner skal gå til oppgradering av området og ni millioner til oppfølging av tiltak og andre forhold rundt deponiet.

 • Skal fortsette forhandlingene

  Kommunestyret i Skedsmo vil fortsette forhandlingene om å kjøpe ut 22 leiligheter ved det nedlagte søppeldeponiet i Brånåsdalen. Rådmannen fikk ikke flertall i kveld for forslaget om å droppe utkjøpet, men må forhandle videre med beboerne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no