NRK Meny
Skolestart
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Skolestart

Oppsummert

Undersøkelser fra If og Trygg trafikk viser at 1 av 3 foreldre er bekymret for skoleveien, og derfor kjører barna til skolen. Stressa foreldre i trafikken kan føre til farlige situasjoner, mener UP.

 • Solberg bekymret over skolefrafall

  Frafall er det største problemet i skolen, og kampen starter allerede i første klasse, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB. Utdanningsforbundet ber på sin side regjeringen sørge for flere lærere og færre elever per klasse.

 • 6000 seksåringer blir prøvekaniner

  Et nytt forskningsprosjekt, ledet av Universitet i Stavanger, omtales som det største innen norsk utdanning noensinne. Prosjektet innebærer blant annet at elever ved 150 skoler skal få en ekstra lærer i lesing og skriving.

 • Engstelige foreldre skaper kaos

  Skoleveien er farlig for barna våre, mener mange foreldre, og kjører barna til skolen. Dermed blir skoleveien enda farligere, advarer NAF. – Det gjør forholdene langs veien enda farligere, sier kommunikasjonssjef Elisabeth Sagedal til NTB.

 • Foreldre krever mer av skolen.

  Ni av ti rektorer mener foreldre krever mer særbehandling av sitt eget barn i dag enn for fem år siden, viser en undersøkelse Skolelederforbundet har gjennomført. Foreldrene i Nord-Trøndelag er mest kravstore, fulgt av Oslo, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no