Korona: Troms, Finnmark og Svalbard

Oppsummert

Her er siste nytt om koronaviruset, og hvordan det også påvirker innbyggerne i nord. Tips oss gjerne på tromsogfinnmark@nrk.no om du vet noe vi bør vite om.

 • Åtte innlagt på UNN

  Universitetssykehuset Nord-Norge informerer om at åtte pasienter er innlagt i Tromsø. Det er ingen pasienter innlagt med koronaviruset i Harstad eller Narvik. I Tromsø er totalt 14 ansatte smittet, og 230 er borte fra jobb.

 • Bistår UNN med transport

  Tromsø Røde Kors har inngått et samarbeid med Universitetssykehuset Nord-Norge om transport av pasienter med mistenkt eller bekreftet smitte av koronavirus i Tromsø og omegn. Hjelpekorpset har i helgen opplært de frivillige som skal bemanne transporten.

 • 100 Bardu-ansatte permittert

  I Bardu er omlag 100 permittert på grunn av koranasituasjonen. Kommunestyret har i nå et ekstraordinært møte og administrasjonen foreslår å videreføre lokale karantenebestemmelser. Regjeringa har bedt kommuner om ikke å vedta lokale karanteneregler.

 • Nytt tilfelle etter smittesporing

  Sør-Varanger funnet enda et tilfellet av koronasmitte som følge av smittesporing av det ene tilfellet kommunen hadde. Personen er på isolat i eget hjem og har det bra. – Det betyr at vi ikke har oppdaget nye kilder for Covid-19 i kommunen, sier smittevernlege Drude Bratlien og legger til at andre i nærkretsen har testet negativt.

Karantene
Forkjøla eller symptomer (også milde)
Syk eller smittet (isolasjon)
Frisk, men i risikogruppa
Frisk
Dra på butikkenIkke lovUnngå/restriksjonerIkke lovUnngå/restriksjonerOk
Dra på jobbIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Ta offentlig transportIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Møte vennerIkke lovIkke lovIkke lovUnngå/restriksjonerUnngå/restriksjoner
Overnatte på hytte utenfor egen kommuneIkke lovIkke lovIkke lovIkke lovIkke lov
Kontakt med de du bor medOkOkIkke lovOkOk
Gå en turOkUnngå/restriksjonerIkke lovOkOk

GRAFIKK: NRK. Oppdatert 23. mars 2020 kl. 14.30 – endringer kan forekomme. Sjekk siste råd fra myndighetene på helsenorge.no