Hopp til innhold

Salet av Bergen Engines

Oppsummert

Regjeringa seier nei til salet av motorfabrikken Bergen Engines til russiske TMH i frykt for at viktig teknologi skal komme på avvege. Fabrikken har blant anna Sjøforsvaret som kunde. Regjeringa seier stopp for å sikre nasjonale tryggingsinteresser

  • Bergen Engines permitterer

    Rundt 60 ansatte blir permittert i selskapet Bergen Engines 25. oktober. De berørte ble informert om dette i et brev torsdag, opplyser hovedtillitsvalgt i Fellesforbundet Idar Bruvik til NRK.

    Det var E24 som først meldte saken.

    Han forklarer at pandemien har forsinket leveranser fra selskapets leverandører, som igjen har forsinket deres produksjon.

    – Vi jobber med alternative jobbtilbud både innad i selskapet og utad, og regner med at de ansatte kan komme tilbake i slutten av januar neste år, sier Bruvik.

  • Sikkerhetsmyndighet sjekker kjøper

    Motorvirksomheten Bergen Engines har blitt solgt til Langley Holdings. Norske sikkerhetsmyndigheter skal undersøke den britiske kjøperen.

    – Det er de sikkerhetsmessige vurderingene som ble gjort i forbindelse med den forrige salgsprosessen som gjør at norske myndigheter nå har involvert EOS-tjenestene, sier kommunikasjonssjef Trude Larstad i Justis- og beredskapsdepartementet til E24.

  • Fornøyd med salg av Bergen Engines

    Statsminister Erna Solberg (H) er glad for salget av Bergen Engines, noe hun mener vil sikre trygghet for arbeidsplasser i Bergen.

    Sent tirsdag kveld bekreftet Rolls-Royce, som eier Bergen Engines, at fabrikken er solgt til britiske Langley Holdings for 655 millioner kroner. Salget er kommet i stand etter at den norske regjeringen av hensyn til rikets sikkerhet stanset et salg til russiskkontrollerte TMH.

    Bergen Engines, fabrikken ligger ytterst på et nes med fjord og bebyggelse nord i Bergen i bakgrunnen.
    Foto: Alrik Velsvik / NRK
  • Sel Bergen Engines til britar

    Fleire engelske aviser melder tysdag at Rolls Royce har valt britiske Langley Holdings som kjøpar av Bergen Engines. Ifølge BT har industrikonglomeratet stadfesta dette i ei pressemelding tysdag som seinare blei avpublisert. Ifølge Sky News er det venta at salet blir gjort kjend torsdag.

    Bergen Engines, fabrikken ligger ytterst på et nes med fjord og bebyggelse nord i Bergen i bakgrunnen.
    Foto: Alrik Velsvik / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no