NRK Meny
Nye standardiserte tobakkspakker

Røyk og snus i Norge

Oppsummert

Helsemyndighetene vil ha enda strengere regler for tobakk for å få ned andelen som røyker og snuser.

 • Slutt for snusmerke i Norge

  Den tobakksfrie snusen Epok All White Nikotin blir nå fjernet fra norske butikker, skriver Dagbladet. Den blir trukket fra norske butikker etter advarsel om bøter fra myndighetene som anser snusen som et nytt nikotinprodukt som ikke er lov i Norge.

 • «Stygge» bokser – mer salg

  Snussalget har økt 8 prosent i juni sammenlignet med i fjor, til tross for «stygge» bokser. Men det totale tobakkssalget har sunket 10 prosent, ifølge bransjen. Dette viser tall fra Tobakksindustriens felleskontor. Det melder Radio Vinyl.

  De nye snusboksene
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Snussalget øker

  Snussalget har økt 8 prosent i juni sammenlignet med juni i fjor, til tross for innfasingen av standardisert emballasje. Det totale tobakkssalget har sunket 10 prosent, viser tall fra Tobakksindustriens felleskontor.

 • Ny rapport om tobakkvaner

  I rapporten «Tobakk i Norge» har Folkehelseinstituttet analysert nordmenns røyke- og snusvaner for 2017, fordelt på fylkene. Der kommer det frem at Østfold er fylket der flest røyker fast. Samtidig er det flest festrøykere i Finnmark og Oslo.

  Hånd med sigarett
  Foto: Hans Ola Hevrøy / NRK
 • Unge og urbane festrøyker mest

  – Av-og-til-røykerne skiller seg fra dagligrøykerne på flere måter; de er yngre, mer urbane og har høyere utdanning, sier Marianne Lund, forsker ved Folkehelseinstituttet. FHI har sett på røyk- og snusevaner i den ferske rapporten Tobakk i Norge.

Nye tiltak mot røyking og snus

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no