Statistisk sentralbyrå.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Statistisk sentralbyrå

Oppsummert

Statistisk sentralbyrå er hovedmyndigheten for utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge, og produserer cirka 85% av den offisielle norske statistikken.

 • Økonomi- og admin-fag mest populære

  Bachelorutdanninger i økonomiske og administrative fag var det mest populære studiet i Norge i fjor, med en studentandel på ti prosent. På andre- og tredjeplass ligger bachelor i samfunnsfag, juridiske fag og sykepleie, viser tall SSB gjengir.

 • SSB: Økt omsetning i industrien

  Industrisomsetningen fortsetter med positiv utvikling, og økte med 4 prosent fra desember 2020 til februar 2021, sammenlignet med forrige tremåneders periode, viser tall fra SSB. Fra januar til februar 2021 var det en oppgang på 2,8 prosent.

 • Omsetnadsauke i daglegvarebutikkar

  Omsetnaden i norske daglegvarebutikkar og alkoholsal auka med 18 prosent i 2020 som følgje av koronarestriksjonar og redusert grensehandel. Det viser tal frå SSB. Høgare prisar stod for noko av auken, men i hovudsak var grunnen større volum.

 • 64 prosent færre overnattinger

  Antall overnattinger ved norske hoteller sank med 64 prosent for januar i år, sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra SSB. Det var rundt 800.000 overnattinger ved januar i år. Det er en nedgang på 1,1 millioner fra året før.

SSB-høring i stortinget.

– Finner ikke spor av at det Siv Jensen sier stemmer

SSB-høring i stortinget.
SSB-høring i stortinget.

Jensen må svare om hemmelige SSB-notater

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no