NRK Meny
Siv Jensen
Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Statistisk sentralbyrå

Oppsummert

Finansminister Siv Jensen (Frp) har i to runder blitt kalt inn til Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, for å forklare seg om sparkingen av SSB-sjef Christine Meyer i sammenheng med omorganiseringa i Statistisk sentralbyrå.

 • Ny SSB-sjef vil samarbeide

  Den nye SSB-sjefen Geir Axelsen ser fram til å samarbeide med med finansminister Siv Jensen. Han ble utnevnt fredag og tar over etter Christine Meyer, som gikk av i november etter intern uro og en opprivende konflikt med Jensen.

 • Geir Axelsen ny SSB-sjef

  Geir Axelsen fra Oslo blir ny SSB-sjef etter Christine Meyer, melder NTB. Meyer måtte gå av i fjor etter intern uro og en konflikt med finansminister Siv Jensen (Frp). Axelsen er samfunnsøkonom og tidligere Ap-politiker.

  Geir Axelsen, direktør i Statistisk sentralbyrå
  Foto: Esben Johansen
 • Vil ikke bli permanent SSB-sjef

  Birger Vikøren, mannen som har ledet Statistisk sentralbyrå siden Christine Meyers avgang, ønsker ikke å bli fast ansatt i stillingen. – Jeg måtte til slutt erkjenne at mitt faglige hjerte ligger i Norges Bank, sier Vikøren til Dagens Næringsliv.

 • Meyer gir opp kampen mot Jensen

  Tidligere SSB-sjef Christine Meyer får ikke se notater fra møter mellom henne og Finansdepartementet. Hun fikk først avslag fra Finansdepartementet, og klaget så til Sivilombudsmannen som også har avslått klagen. Nå setter Meyer punktum for saken.

SSB-høring i stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no