Hopp til innhold
Statistisk sentralbyrå.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Statistisk sentralbyrå

Oppsummert

Statistisk sentralbyrå er hovedmyndigheten for utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge, og produserer cirka 85% av den offisielle norske statistikken.

 • SSB: Veksten i arbeidsstyrken har flatet ut

  Arbeidsledigheten i Norge var i juni 3,2 prosent. Det er en nedgang på 0,1 prosentpoeng fra mars til juni, ifølge SSB.

  Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrås ( SSB ) arbeidskraftundersøkelse (AKU) viser at arbeidsstyrken omtrent var uendret i denne perioden.

  Ifølge undersøkelsen har arbeidsstyrken og andelen sysselsatte stabilisert seg de siste månedene, etter høy vekst i sysselsettingen de siste månedene.

  I juni var det 95.000 arbeidsledige mellom 15 og 74 år i Norge, mens antall sysselsatte personer var 2.855.000. Fra mars til juni var det 3.000 færre sysselsatte og tilsvarende flere arbeidsledige.

  – Vi ser at arbeidsstyrkeprosenten har vært nokså stabil i 2022 etter en økning gjennom 2021, sier Tonje Køber, seksjonssjef for arbeidsmarked og lønn.

  Hun sier at overnattings- og serveringsvirksomhet og varehandel sto for det meste av veksten i antall jobber fra mai til juni.

  (NTB)

 • SSB venter dobbel renteheving

  Norge er på vei inn i en høykonjunktur, samtidig som inflasjonen stiger kraftig. Det betyr økte renter og moderat vekst, varsler SSB.

  – Renta må opp, fordi arbeidsledigheten er rekordlav, inflasjonen er rekordhøy, sier Thomas Von Bracher i SSB.

  Han tor at renten blir slik som Norges Bank har sagt, det blir 8 rentehevninger 2023, men han tror de vil skje raskere enn varslet.

 • Sandnes veks mest i Rogaland

  Ingen kommune i Rogaland veks meir enn Sandnes, melder Sandnesposten. Det viser Statistisk sentralbyrå si folketeljing for fyrste kvartal som vart offentleggjort i dag. Sandnes tel 81 703 innbyggjarar, ein auke på 0, 5 prosent sidan årssikftet. Dimed står Sandnes for 37, 7 prosent av veksten i Rogaland.

 • Folketallet status quo i Innlandet

  Befolkningstallet i Innlandet står på stedet hvil etter årets første kvartal, viser tall fra SSB.
  Fødselsunderskuddet var på 412.
  Men økt tilflytting og innvandring gjør at det bor 371 254 innbyggere i fylket, og det er like mange som ved forrige kvartal.

  Størst befolkningsvekst hadde Ringsaker med 81 nye innbyggere. Både Hamar, Gjøvik, Elverum, Vestre Toten og Stange hadde folkevekst, mens Lillehammer, Nord Odal og Vestre Slidre var blant kommunene med en liten nedgang i innbyggertallene.

  Landet sett under ett økte folketallet med 10 300 personer i 1. kvartal, og er nå 5 435 500.

 • Strømforbruket på laveste nivå registrert for første kvartal

  Strømforbruket i første kvartal i år var på det laveste nivået som er registrert i de første tre månedene. Forbruket i alminnelig forsyning var på 24,3 TWh, som er 14 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Det skriver SSB.

  – Den store nedgangen i strømforbruket for alminnelig forsyning må ses i lys av relativt varmt vær i 1. kvartal i år, sier seniorrådgiver Magne Holstad.

SSB-høring i stortinget.

– Finner ikke spor av at det Siv Jensen sier stemmer

SSB-høring i stortinget.
SSB-høring i stortinget.

Jensen må svare om hemmelige SSB-notater

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no