Siv Jensen
Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Statistisk sentralbyrå

Oppsummert

Finansminister Siv Jensen (Frp) har i to runder blitt kalt inn til Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, for å forklare seg om sparkingen av SSB-sjef Christine Meyer i sammenheng med omorganiseringa i Statistisk sentralbyrå.

 • SSB: Lavere vekst for norsk økonomi

  SSB forventer at norsk økonomi i 2018 vokser med 2,1 prosent. Oppgangen er mindre enn tidligere anslag. Ifølge SSB bidrar økte oljeinvesteringer på norsk sokkel til økningen i brutto nasjonalprodukt for Fastlands-Norge.

 • Ny SSB-sjef vil samarbeide

  Den nye SSB-sjefen Geir Axelsen ser fram til å samarbeide med med finansminister Siv Jensen. Han ble utnevnt fredag og tar over etter Christine Meyer, som gikk av i november etter intern uro og en opprivende konflikt med Jensen.

 • Geir Axelsen ny SSB-sjef

  Geir Axelsen fra Oslo blir ny SSB-sjef etter Christine Meyer, melder NTB. Meyer måtte gå av i fjor etter intern uro og en konflikt med finansminister Siv Jensen (Frp). Axelsen er samfunnsøkonom og tidligere Ap-politiker.

  Geir Axelsen, direktør i Statistisk sentralbyrå
  Foto: Esben Johansen
 • Vil ikke bli permanent SSB-sjef

  Birger Vikøren, mannen som har ledet Statistisk sentralbyrå siden Christine Meyers avgang, ønsker ikke å bli fast ansatt i stillingen. – Jeg måtte til slutt erkjenne at mitt faglige hjerte ligger i Norges Bank, sier Vikøren til Dagens Næringsliv.

SSB-høring i stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no