Hopp til innhold
PRINS ANDREW OG Virginia Giuffre fotografert i leiligheten til Ghislaine Maxwell i London i 2001.
Foto: Privat / BBC

Prins Andrew

Oppsummert

Britiske prins Andrew har mistet tittelen «kongelig høyhet», alle militære grader og alle oppdrag for kongehuset. Hsan er saksøkt for overgrep etter at han skal ha hatt sex med en 17-årig jente hos overgrepsdømte Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell.

 • Harry og Meghan feiret ikke med kongefamilien

  Prins Harry og hertuginne Meghan var ikke til stede da den britiske kongefamilien kom fra Sandringham-godset til julegudstjeneste i Norfolk 1. juledag. Det var derimot prins Andrew og hans to døtre, prinsessene Eugenie og Beatrice.

  Kong Charles og dronning Camilla kom sammen med prinsen og prinsessen av Wales med deres tre barn.

  Kong Charles og dronning Camilla i Sandringham 1. juledag 2022
  Foto: DANIEL LEAL / AFP
 • Prins Andrew fratas ærestittel

  Flere medier, deriblant nyhetsbyrået Reuters, melder onsdag kveld at prins Andrew mister ærestittelen «Freedom of City» i byen York. Dronning Elizabeths sønn mottok tittelen i 1987.

  Prinsen, som også er hertug av York, inngikk i februar et forlik med Virginia Giuffre, som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001. Da var Giuffre bare 17 år og mindreårig ifølge amerikansk lov.

 • NYT: Prins Andrew har inngått forlik

  Den britiske prinsen har inngått forlik med Virginia Giuffre som har anklaget ham for seksuelle overgrep, melder The New York Times.

  Summen prinsen må betale til Giuffre er ikke kjent, og begge parter er enige om at summen er konfidensiell, ifølge avisen.

  Prins Andrew ble saksøkt av Virginia Giuffre som hevdet at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001. Giuffre var 17 år i 2001 og mindreårig etter amerikansk lov. Prinsen avviser anklagene.

  Forliket kommer kun uker før prins Andrew skulle møte i en rettslig høring. Han planlegger også å gi en «substansiell donasjon» til veldedighet som støtter rettighetene til ofre, skriver avisen videre.

  Prins Andrew beklager i forliket sitt forhold til Jeffrey Epstein og hyller Giuffre for hennes og de andre ofrenes mot til å stå opp for seg selv.

  Han forplikter seg til å slutte opp om kampen mot menneskehandel.

  PRINS ANDREW OG Virginia Giuffre fotografert i leiligheten til Ghislaine Maxwell i London i 2001.
  Foto: Privat / BBC
 • Prins Andrew skal forklare seg under ed

  Storbritannias prins Andrew skal møte advokatene til kvinnen som har anklaget ham for overgrep, og avgi forklaring i London under ed, ifølge flere medier.

  – Vi har gått med på at hertugen frivillig skal stille til vitneforklaring 10. mars, sier en kilde nær prins Andrew til nyhetsbyrået AFP lørdag.

  Den ikke navngitte kilden tilføyer at Virginia Giuffre ikke har forpliktet seg til tid eller sted for sin vitneforklaring, på tross av gjentatte anmodninger. Nyhetsbyrået PA siterer de samme opplysningene. Ifølge The Daily Telegraph skal Giuffres advokater også snakke med to vitner i Storbritannia.

  Dronning Elizabeths andre sønn er saksøkt i USA av Giuffre, som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

  Prinsen avviser anklagene, og er ikke strafferettslig siktet for noe. Hans advokater har sagt at han er klar til å kjempe mot anklagene i en sivil juryrettssak.

  De angivelige overgrepene skal ha blitt tilrettelagt av den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein og den dømte Ghislaine Maxwell. (NTB)

 • Prins Andrew krever juryrettsak

  Prins Andrew krever at rettssaken i overgrepssøksmålet mot ham går foran en jury, melder Sky News.

  Hans advokater har onsdag levert flere rettsdokumenter til en domstol i New York. I dokumentene står det at han nekter for alle anklager mot ham og at han krever en juryrettssak, skriver avisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no