Hopp til innhold
Prins Harry og hans kone Meghan under et besøk i Johannesburg i Sør-Afrika onsdag.
Foto: MICHELE SPATARI / AFP/NTB Scanpix

Prins Harry og Meghan Markle

Oppsummert

Britiske prins Harry og kona Meghan har frasagt seg kongelige plikter og har flyttet til Los Angeles med sønnen Archie. I sin nye bok «Spare» (reserven) skriver prins Harry om hva som skjedde innad i kongefamilien før bruddet.

 • Prins Harry vant ikke fram med anke

  Prins Harry får ikke anke en rettsavgjørelse om han får dekket personlig sikkerhet når han er på besøk i Storbritannia, skriver The Telegraph.

  Prins Harry mener han bør få dekket utgifter til sikkerhet når han er i hjemlandet.

  Harry gikk rettens vei etter at britiske myndigheter i februar 2020 besluttet at han ville miste politibeskyttelsen.

  Harry brøt med kongehuset og forlot Storbritannia sammen med kona Meghan for å dra til USA, der de bosatte seg i California.

  Domstolen i London ga regjeringen medhold i at avgjørelsen om å frata Harry politibeskyttelse ikke var ulovlig.

 • Reuters: Prins Harry anker avgjørelsen om politibeskyttelse

  Onsdag ble det klart at prins Harry tapte søksmålet mot regjeringen, hvor han krevde å få politibeskyttelse når han er i Storbritannia.

  Nå vil han anke avgjørelsen, melder Reuters.

  Det var i februar 2020 at den britiske regjeringen besluttet å frata ham beskyttelse av sikkerhetsvakter. Årsaken var at han bestemte seg for å flytte til USA.

  Prins Harry har også tidligere gått rettens vei for å få lov til å selv betale for beskyttelse når han befinner seg i hjemlandet, uten å vinne frem.

 • Prins Harry tapte søksmål mot den britiske regjeringen

  Prins Harry fikk ikke medhold i søksmålet om politibeskyttelse når han er i Storbritannia, melder Reuters.

  Søksmålet kom fordi regjeringen i 2020 besluttet å frata ham beskyttelse av sikkerhetsvakter. Årsaken var at han bestemte seg for å flytte til USA.

  Prins Harry har tidligere gått rettens vei for å få lov til å selv betale for beskyttelse når han befinner seg i hjemlandet. Det fikk han avslag på.

  Prins Harry
  Foto: Reuters
 • Forlik mellom prins Harry og Mirrorgruppen

  Prins Harry har inngått forlik med Mirror Group Newspapers, MGN,om utestående punkter i sitt søksmål mot gruppa om telefonhacking.

  Prinsen fikk i desember medhold i 15 punkter i søksmålet mot gruppa, som han sier har drevet med telefonhacking. Da ble kun 33 av de 148 punktene i søksmålet behandlet. Prins Harrys advokat sier fredag at det er inngått forlik med gruppa om de resterende punktene, og at prinsen tilkjennes 400.000 pund i erstatning, rundt 5,3 millioner kroner. I tillegg må MGN dekke Harrys rettsutgifter.

  (NTB)

  Prins Harry
  Foto: Reuters
 • The Sun felt for brudd på god presseskikk for Meghan-sak

  Det britiske medietilsynet IPSO har avgjort at Jeremy Clarksons spalte i tabloidavisa The Sun var i strid med god presseskikk, skriver BBC. Clarkson gikk i artikkelen i desember i fjor til frontalangrep på hertuginne Meghan Markle i ordelag som tilsynet kaller sexistisk og diskriminerende.

  Han skrev blant annet at han hatet henne og at han drømte at hun ble tvunget til å gå gatelangs naken, mens folk kastet ekskrementer på henne.

  Ifølge dommen fra IPSO har avisa brutt pressens etiske regelverk på 12 punkter.

  The Sun er beordret til å trykke omtale av dommen på forsida av avisa og i nettutgaven.

  IPSO fikk 25.000 klager på artikkelen i The Sun – det høyeste antall i tilsynets historie. Flere oppfattet artikkelen som en oppfordring til vold mot Markle.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no