Hopp til innhold
Prins Harry og hans kone Meghan under et besøk i Johannesburg i Sør-Afrika onsdag.
Foto: MICHELE SPATARI / AFP/NTB Scanpix

Prins Harry og Meghan Markle

Oppsummert

Britiske prins Harry og kona Meghan har frasagt seg kongelige plikter og har flyttet til Los Angeles med sønnen Archie. I sin nye bok «Spare» (reserven) skriver prins Harry om hva som skjedde innad i kongefamilien før bruddet.

  • Prins Harry vant ikke fram med anke

    Prins Harry får ikke anke en rettsavgjørelse om han får dekket personlig sikkerhet når han er på besøk i Storbritannia, skriver The Telegraph.

    Prins Harry mener han bør få dekket utgifter til sikkerhet når han er i hjemlandet.

    Harry gikk rettens vei etter at britiske myndigheter i februar 2020 besluttet at han ville miste politibeskyttelsen.

    Harry brøt med kongehuset og forlot Storbritannia sammen med kona Meghan for å dra til USA, der de bosatte seg i California.

    Domstolen i London ga regjeringen medhold i at avgjørelsen om å frata Harry politibeskyttelse ikke var ulovlig.

  • Reuters: Prins Harry anker avgjørelsen om politibeskyttelse

    Onsdag ble det klart at prins Harry tapte søksmålet mot regjeringen, hvor han krevde å få politibeskyttelse når han er i Storbritannia.

    Nå vil han anke avgjørelsen, melder Reuters.

    Det var i februar 2020 at den britiske regjeringen besluttet å frata ham beskyttelse av sikkerhetsvakter. Årsaken var at han bestemte seg for å flytte til USA.

    Prins Harry har også tidligere gått rettens vei for å få lov til å selv betale for beskyttelse når han befinner seg i hjemlandet, uten å vinne frem.

  • Prins Harry tapte søksmål mot den britiske regjeringen

    Prins Harry fikk ikke medhold i søksmålet om politibeskyttelse når han er i Storbritannia, melder Reuters.

    Søksmålet kom fordi regjeringen i 2020 besluttet å frata ham beskyttelse av sikkerhetsvakter. Årsaken var at han bestemte seg for å flytte til USA.

    Prins Harry har tidligere gått rettens vei for å få lov til å selv betale for beskyttelse når han befinner seg i hjemlandet. Det fikk han avslag på.

    Prins Harry
    Foto: Reuters
  • Forlik mellom prins Harry og Mirrorgruppen

    Prins Harry har inngått forlik med Mirror Group Newspapers, MGN,om utestående punkter i sitt søksmål mot gruppa om telefonhacking.

    Prinsen fikk i desember medhold i 15 punkter i søksmålet mot gruppa, som han sier har drevet med telefonhacking. Da ble kun 33 av de 148 punktene i søksmålet behandlet. Prins Harrys advokat sier fredag at det er inngått forlik med gruppa om de resterende punktene, og at prinsen tilkjennes 400.000 pund i erstatning, rundt 5,3 millioner kroner. I tillegg må MGN dekke Harrys rettsutgifter.

    (NTB)

    Prins Harry
    Foto: Reuters
  • The Sun felt for brudd på god presseskikk for Meghan-sak

    Det britiske medietilsynet IPSO har avgjort at Jeremy Clarksons spalte i tabloidavisa The Sun var i strid med god presseskikk, skriver BBC. Clarkson gikk i artikkelen i desember i fjor til frontalangrep på hertuginne Meghan Markle i ordelag som tilsynet kaller sexistisk og diskriminerende.

    Han skrev blant annet at han hatet henne og at han drømte at hun ble tvunget til å gå gatelangs naken, mens folk kastet ekskrementer på henne.

    Ifølge dommen fra IPSO har avisa brutt pressens etiske regelverk på 12 punkter.

    The Sun er beordret til å trykke omtale av dommen på forsida av avisa og i nettutgaven.

    IPSO fikk 25.000 klager på artikkelen i The Sun – det høyeste antall i tilsynets historie. Flere oppfattet artikkelen som en oppfordring til vold mot Markle.

    Jeremy Clarkson og Meghan Markle

    The Sun felt for brudd på god presseskikk for «sexistisk» Meghan-sak

    TV-kjendisen Jeremy Clarkson og avisa The Sun brøt god presseskikk i en kommentar om hertuginne Meghan i fjor, fastslår det britiske medietilsynet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no