Ghislaine Maxwell avbildet i 2013 og Jeffrey Epstein på et bilde gitt ut av politiet i 2019.
Foto: HANDOUT] [LAURA CAVANAUGH / AFP

Anklager rundt Jeffrey Epstein

Oppsummert

Milliardæren Jeffrey Epstein var tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige før han i 2019 tok livet sitt i fengsel. Epsteins tidligere kjæreste Ghislaine Maxwell er funnet skyldig i menneskehandel og overgrep, og risikerer 80 års fengsel.

 • Maxwells forsvarere krever ny rettssak

  Ghislaine Maxwells forsvarere krever at det blir gjennomført en ny rettssak, etter at det kom fram at et jurymedlem skal ha fortalt resten av juryen at han selv var blitt utsatt for seksuelle overgrep.

  Maxwells forsvarere er bedt om å formelt be om en ny rettssak innen 19. januar, med lovnad om et svar senest 2. februar. (NTB)

  Forsvarerne til Ghislaine Maxwell (til høyre), som i forrige uke ble skyldig i å ha rekruttert mindreårige jenter som senere ble utsatt for overgrep av milliardæren Jeffrey Epstein (til venstre), krever en ny rettssak.
  Foto: John Minchillo / AP
 • Giuffre fikk 500.000 dollar av Epstein

  Virginia Giuffre fikk i 2009 en halv million dollar av finansmannen Jeffrey Epstein som en del av et forlik etter at hun hadde anklaget Epstein for seksuelle overgrep. Forliket ble mandag offentliggjort av en domstol i New York.

  Forliket inneholdt også en formulering om at Giuffre sa fra seg retten til å saksøke andre personer i tilknytning til saken,

  Giuffre har gått til søksmål mot britenes prins Andrew som hun sier begikk gjentatte seksuelle overgrep mot henne i 2001. Hun var da 17 år gammel.

  Prins Andrews advokater sier at forliket fra 2009 gjør at Giuffre ikke kan gå til søksmål mot prinsen.

 • Vil ha bevis på at prins Andrew ikke kan svette

  Advokater for Virginia Giuffre, som har anklaget prins Andrew for seksuelle overgrep vil ha bevis på prinsens påståtte manglende evne til å svette.

  Et juridiske team kom med forespørselen i en sivil sak mot prinsen ved en domstol i New York.

  Giuffre, 38, påstår at prins Andrew overfalt henne seksuelt da hun var tenåring hjemme hos Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell.

 • Offentliggjør en avtale mellom Epstein og Guiffre neste uke

  En forliksavtale fra 2009 mellom den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein og Virginia Giuffre, som anklager Storbritannias prins Andrew for seksuelle overgrep, vil bli offentliggjort tidlig neste uke, skriver Reuters.

  Virginia Giuffre påsto i fjor høst at hun hadde sex med Andrew da hun var 17 år. Hun hevdet at Epstein hadde betalt henne 15.000 dollar etter at hun hadde sex med prinsen.

  Prins Andrew har avvist beskyldningene.

 • Kjennelse i Ghislaine Maxwell-saken

  Jurymedlemmer sier de har kommet til en kjennelse i sexhandelsrettssaken mot Ghislaine Maxwell. Hun skal være funnet skyldig i fem av seks tiltalepunkter, for å ha rekruttert og pleiet tenåringsjenter som ble misbrukt av Jeffrey Epstein, melder Reuters.

  Kjennelsen kom etter en månedslang rettssak, og juryen var i diskusjoner i fem dager før de ble enige.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no