U.S. financier Jeffrey Epstein appears in court where he pleaded guilty to two prostitution charges in West Palm Beach
Foto: Stringer / Reuters

Anklager rundt Jeffrey Epstein

Oppsummert

Milliardæren Jeffrey Epstein var tiltalt for menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige. 10. august 2019 døde han i fengsel. Ghislaine Maxwell, Epsteins partner, er siktet for å ha bistått i overgrepene.

 • Får ikke holde tilbake vitnemål

  Ghislaine Maxwell får ikke innfridd ønsket om å holde skjult et vitneprov hun ga i en sivil sak i 2016. Det har en domstol i New York bestemt. Maxwell er siktet for å ha medvirket til overgrep sammen med avdøde Jeffrey Epstein.

 • Vil holde forklaring tilbake

  Ghislaine Maxwells forsvarere gjorde i dag et siste forsøk på å holde vitneforklaringen hun ga for fire år siden tilbake. De mener den ikke vil hjelpe henne i retten. Maxwell er siktet for å ha medvirket til overgrep sammen med Jeffrey Epstein.

  Ghislaine Maxwell
  Foto: REUTERS TV / Reuters
 • Skal innehalde samtalar med Epstein

  Dokumenta som ein New York-dommar bad om å offentleggjere torsdag inneheld «ekstremt personleg» informasjon om Ghislaine Maxwell, melder The Guardian. Blant informasjonen skal det vere samtalar med den avdøde Jeffrey Epstein frå 2015.

  Ghislaine Maxwell
  Foto: REUTERS TV / Reuters
 • Vil offentleggjere Maxwell-dokument

  Ein amerikansk dommar har bede om at dokument frå ei sivilrettssak mot Ghislaine Maxwell i 2015 skal bli offentleggjorde i samband med rettssaka hennar i 2021, melder Reuters. Maxwell indikerer at ho vil anke vedtaket. Ho erklærer ikkje straffskuld.

  Ghislaine Maxwell
  Foto: REUTERS TV / Reuters
 • Maxwell vert ikkje lauslaten

  Ghislaine Maxwell får ikkje innvilga kausjon og må sitje i fengsel fram til rettsaka hennar neste år. Det har ein domstol i New York bestemt. Ho erklærer ikkje straffskuld i tiltalten mot seg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no