Sinn Fein-leder Michelle O'Neill
Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Politisk uro i Nord-Irland

Oppsummert

Spenningen i Nord-Irland øker mellom lojalistene og republikanere som ønsker en slutt på det britiske styret. og skytingen settes i sammenheng med dette.

 • Gir seg som Sinn Fein-leder

  Gerry Adams gir seg som leder for Sinn Féin neste år. Han har ledet partiet i 34 år. Adams har vært blant annet vært medlem av det britisk parlamentet. Han har selv avvist at han hadde en fremtredende stilling i IRA på 1970-tallet, melder Reuters.

 • Nye samtaler i Nord-Irland

  I Nord-Irland er det fremgang i forhandlingene mellom republikanske Sinn Feil og unionspartiet DUP. Partiene kom i gang igjen mandag. Om partene ikke blir enige, har den britiske regjeringen varslet å gjeninnføre styre fra London.

 • Ingen enighet om samlingsregjering

  Unionistpartiet DUP og Sinn Féin greide ikke å bli enige om en ny samlingsregjering i Nord-Irland innen fristen torsdag. Britenes minister for Nord-Irland har advart om at Nord-Irland uten en avtale risikerer å igjen bli direkte styrt fra London.

 • Klokka tikker for Nord-Irland

  Torsdag er fristen for å gjenopprette Nord-Irlands samlingsregjering, etter flere måneder med uenigheter mellom unionistpartiet DUP og Sinn Féin. Storbritannias minister for Nord-Irland truer med direkte styring fra London om de ikke lander en avtale.

 • Avbryter regjeringssamtaler

  Sinn Féin trekker seg fra samtalene om ny samlingsregjering i Nord-Irland, dagen før fristen for å bli enige gikk ut. – Løpet er kjørt for denne prosessen, sier partileder Michelle O’Neill. Nå må den britiske regjeringen avgjøre om det blir nyvalg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no