Åpning av riksdagen
Foto: FREDRIK PERSSON / NTB scanpix

Politisk kaos i Sverige

Oppsummert

Hvem som skal styre Sverige er fortsatt uavklart. Verken sittende statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna eller Moderaternas leder Ulf Kristersson har lyktes med å skaffe flertall for en ny regjering. Det betyr at det kan bli nyvalg.

 • Ber svenske partier ta seg sammen

  Riksdagens leder Andreas Norlén ber de politiske partiene om å ta seg sammen for å unngå en fjerde avstemning om ny statsminister i Sverige. Han har vært i kontakt med partiene i helgen. Neste uke vil han opplyse om veien videre, skriver Aftonbladet.

 • Riksdagen sa nei til Löfven

  Riksdagen har stemt nei til Socialdemokraternas leder Stefan Löfven som statsminister, melder SR. Moderaterna-leder Ulf Kristersson ble også nedstemt 14. november. Det gjenstår to statsministeravstemninger før et eventuelt nyvalg i Sverige.

 • Löfven stemmes trolig ned

  Sveriges fungerende statsminister Stefan Löfven ventes å bli nedstemt i Riksdagen fredag. Moderaterna-leder Ulf Kristersson ble nedstemt 14. november. Skjer det samme med Löfven gjenstår to statsministeravstemninger før det blir nyvalg i Sverige.

  Sveriges statsminister Stefan Löfven
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Foreslår Löfven som statsminister

  Fredag skal riksdagen i Sverige stemme om Stefan Löfven skal fortsette som statsminister, skriver Aftonbladet. Forslaget er en regjering med Miljöpartiet og Socialdemokraterna, sa talsmann for riksdagen på en pressekonferanse i dag.

 • Svenske partier får vurderingstid

  Etter Centerpartiets nei til å støtte en ny Löfven-regjering i Sverige, gir Riksdagens leder partiene et par dager til å vurdere veien videre. Det opplyste Andreas Norlén, som har samme stilling som stortingspresidenten, etter mandagens melding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no