NRK Meny
Grafikk økning av fedme
Foto: NRK

Overvekt og fedme

Oppsummert

Verdens helseorganisasjon frykter en kraftig økning i tallet på overvektige frem mot 2030. 3 av 4 norske menn vil være overvektige om 15 år.

 • Kaffe kan gi overvektige barn

  En norsk-svensk studie blant 50.000 kvinner tyder på at kaffedrikking under graviditeten øker barnets risiko for overvekt når det når skolealder, skriver SVT. Forskerne har identifisert koffein som synderen, men hvordan koblingen oppstår, er uklart.

 • – Noen burde ikke vært fedmeoperert

  Siden 2012 har det vært gjennomført rundt 18.000 fedmeoperasjoner her i landet. – Noen pasienter burde aldri vært operert, sier Øydis Castberg i Norsk pasientskadeerstatning. De har mottatt 194 klager på feilbehandling etter fedmeoperasjon.

 • Barneovervekt stiger drastisk

  Antallet ekstremt overvektige barn er tidoblet til 124 millioner de siste 40 årene, viser en ny studie ledet av Verdens helseorganisasjon (WHO) og Imperial College i London. WHO advarer at blir verre i årene som kommer man ikke går drastisk til verks.

 • Normalvektige i mindretall

  Overvekt og fedme øker blant voksne, og de normalvektige er nå i mindretall. Utviklingen gir grunn til uro, mener helsemyndighetene. Én av fire voksne har fedme, viser en oppdatert rapport fra Folkehelseinstituttet, som blir publisert onsdag.

Verdens helseorganisasjon frykter en kraftig økning i tallet på overvektige frem mot 2030. 3 av 4 norske menn være overvektige innen 15 år.
Helsedirektør Bjørn Guldvog holder sin årlige tale om befolkningens helsetilstand og helse og omsorgstjenesten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no