Nicolai Tangen tiltrer som sjef for Oljefondet september 2020.
Foto: Tony Colli / NBIM

Ny oljefondsjef

Oppsummert

Påtroppende oljefond-sjef Nicolai Tangen spanderte i 2019 et seminar i USA for flere samfunnstopper, før han søkte og fikk jobben. Flere reagerer på at han har egne selskaper mens han leder oljefondet, og at han har investert i skatteparadiser.

 • Selskap overtar Tangens eierdel

  Den veldedige stiftelsen Ako Foundation har opprettet et nytt datterselskap, Ako Subsidary, som skal overta Nikolai Tangens del i Ako Capital. For å unngå interessekonflikter skal sjefen for oljefondet overføre sin eierandel til Ako Foundation.

 • Ingen ny arbeidsavtale på plass

  Den nye arbeidsavtalen til Nicolai Tangen er ikke på plass på første dag som sjef for oljefondet, sier Norges Bank. Grunnen er at store transaksjoner skal gjennomføres, og at overdragelsen av eierandelen i Ako Capital enda ikke er godkjent.

 • Avtale ikkje klar før Tangen-start

  Noregs Bank seier det er uavklart når den justerte arbeidsavtalen for Nicolai Tangen kjem til å vere ferdig. Tysdag startar han i jobben som ny oljefondssjef. Tangen har gjeve bort eigardelen sin i AKO Capital til stiftinga AKO Foundation.

 • Tangen åpner for comeback i AKO

  Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen avviser ikke at han kan komme til å gå inn i styret til AKO Foundation når han en dag gir seg i Norges Bank.

 • Krever svar fra Sanner

  Nestleder i Ap, Hadia Tajik, krever selvransakelse fra finansminister Jan Tore Sanner etter bråket rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny oljefond-sjef, det skriver NTB. Tajik mener passivitet førte til at saken ble mer dramatisk enn nødvendig.

Nicolai Tangen: Gir fra meg 10 milliarder kroner for å ta oljefond-jobben

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no