NRK Meny
Oljefondets direktør Yngve Slyngstad
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oljefondet

Oppsummert

Oljefondets verdier forvaltes av Norges Bank. Langsiktighet og spredning av risiko skal gi finansielt overskudd over tid.

 • Oljefondet dropper fire selskaper

  Fire nye selskaper er utelukket fra Statens pensjonsfond utland på grunn av kullproduksjon, korrupsjon og brudd på menneskerettigheter, melder Norges Bank. Blant dem er selskapet PacifiCorp og Tri-State Generation and Transmission Association Inc.

 • Vil at Oljefondet skal bli grønnere

  Finanskomiteen på Stortinget ber regjeringen komme med et opplegg for å la Oljefondet investere i infrastruktur innen fornybar energi som ikke er på børs. Regjeringen bes om å utforme et konkret mandat for dette i neste års melding om fondet.

 • Stemte imot lønnspakke til Musk

  Det norske oljefondet stemte imot da aksjonærene i Tesla vedtok en gigantisk lønnspakke til Tesla-gründer Elon Musk. Lønnspakken ble vedtatt onsdag. Oljefondet opplyser at de ikke støtter den opsjonsbaserte avlønningen som ble vedtatt, skriver E24.

 • Kjøpte eiendom for 15 milliarder

  Oljefondets eiendomsavdeling investerte 15 milliarder kroner i unotert eiendom i 2017, det kommer frem i en fersk rapport. Fem av eiendommene ble kjøpt i Japans hovedstad i Tokyo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no