NRK Meny
Oljefondets direktør Yngve Slyngstad
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oljefondet

Oppsummert

Oljefondets verdier forvaltes av Norges Bank. Langsiktighet og spredning av risiko skal gi finansielt overskudd over tid.

 • – Bør ikke eie oljeaksjer

  Norges Bank mener Oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass, melder Norges Bank i en pressemelding. Norges Bank mener et salg vil redusere sårbarheten i statens formue for et varig fall i oljeprisene.

 • Vil ha oljefondet ut av Norges Bank

  Oljefondet-sjefen Yngve Slyngstad vil flytte fondet ut av sentralbanken, ifølge DN. 9. oktober la Slyngstad fram sitt og fondets syn for hovedstyret i Norges Bank. Her skal han ha foreslått å trekke ut fondet. Sentralbanksjef Øystein Olsen er uenig.

 • Israelske selskap svartelistet

  Ett av de største danske pensjonsfondene svartelister fire israelske selskap. Årsaken er Israels bosettingspolitikk på Vestbredden og Øst-Jerusalem. Det norske oljefondet er medeier i de samme fire selskapene.

 • Oljefondet passerte 1000 milliarder

  Verdien av oljefondet passerte natt til tirsdag offisielt 1.000 milliarder dollar for første gang. Det skyldes en styrking av hovedvalutaene i verden mot dollar og positiv utvikling i aksjemarkedene, heter det i en pressemelding fra Norges Bank.

 • Oljefondet: Milliard-investering

  Oljefondet har kjøpt seg opp i en eiendom i London. Fondet har betalt 112,5 millioner pund, eller 1,1 milliard kroner, for en ytterligere andel på 25 prosent i 20 Air Street i sentrum av den britiske hovedstaden, ifølge en pressemelding.

Styreleder Øystein Olsen og CEO Yngve Slyngstad presenterer årsrapporten 2016 for Statens pensjonsfond utland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no