Narkotikabruk

Oppsummert

Rusreformutvalget foreslår at rusmisbrukere i framtiden skal få hjelp framfor straff. Ekspertene mener at bruk og besittelse av narkotika til eget bruk ikke lenger skal være straffbart, men at narkotika ikke blir legalisert.

 • Prøvde å smugle 16 kilo hasj

  En tysk mann i 20-åra er dømt til fengsel i et år og ti måneder for å ha forsøkt å smugle 16 kilo hasj inn i Norge. Han ble stanset i en tollkontroll på en bensinstasjon på Skarnes i Sør-Odal natt til 22. mai.

 • Mange dødsfall grunnet narkotika

  Arendal har flere narkotikarelaterte dødsfall enn Oslo og Kristiansand målt per innbygger, ifølge Agderposten. I 2018 var det 10,6 dødsfall per 100.000 innbygger i Arendal grunnet narkotika. I Oslo var andelen på 8,7, mens landsgjennomsnittet er 7,3.

  Sprøyter
  Foto: Gunhild Agdesteen / NRK
 • Dop fører til mer vold i Europa

  Omfanget av vold og trusler knyttet til narkotikamarkedet i EU ser ut til å stige, viser den årlige rapporten til EUs narkotikabyrå (EMCDDA). Nye stoffer og endringer i dop-rutene, fører til økende konflikter mellom gjenger viser rapporten.

 • Narkotikasalg på Snapchat

  En sjokolade, et drops, et lønneblad, en pille og en stikkontakt – disse emoji-symbolene har politiet avslørt som tegn på at det selges narkotika på bildedelingstjenesten Snapchat. 14 grupper som solgte narkotika til ungdom er nå stengt.

 • Delte ut buttons for legalisering

  Unge Venstre har stått på stand på videregående skoler og delt ut klistremerker og buttons for legalisering av hasj til tenåringer for sanke stemmer. Det har skapt reaksjoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no