Narkotikabruk

 • Europas største meth-beslag

  Politi i den nederlandske byen Rotterdam har funnet 2,5 tonn metamfetamin, det største beslaget av det narkotiske stoffet som er gjort i Europa. Ifølge den nederlandske kringkasteren NOS er gateverdien flere milliarder kroner.

 • Flere yngre bruker Cannabis

  Cannabisbrukere utgjør en økende andel av dem som starter behandling for rusproblemer i EU og Norge. Færre unge forbinder cannabis med stor risiko, iføge Europeisk narkotikarapport. 18 prosent i alderen 15–24 år har brukt cannabis siste året.

 • Flere dør av kokainbruk i Sverige

  Hver femte person som testet positivt på narkotika i Sverige i fjor hadde brukt kokain, melder SVT. Bruken øker og flere dør på grunn av kokain viser undersøkelser fra rettsmedisinske i Sverige.

 • Rusøkning blant unge i Stavanger

  Antall narkosaker i Stavanger der de involverte er under 18 år doblet seg i løpet av 2018, ifølge politiet, melder Stavanger Aftenblad. Økt tilgjengelighet og vrangforestillinger om at det er ufarlig er viktige årsaker, sier Jan Erik Bresil i NNPF.

 • Økt narkotikabruk i Trondheim

  Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim, viser en rapport fra Kompetansesenter Rus Midt-Norge gjort for Helsedirektoratet. Ungdomsarbeidere melder om mer utbredt bruk på fest hos stadig yngre grupper, ifølge Klassekampen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no