Narkotikabruk

 • Flere dør av kokainbruk i Sverige

  Hver femte person som testet positivt på narkotika i Sverige i fjor hadde brukt kokain, melder SVT. Bruken øker og flere dør på grunn av kokain viser undersøkelser fra rettsmedisinske i Sverige.

 • Rusøkning blant unge i Stavanger

  Antall narkosaker i Stavanger der de involverte er under 18 år doblet seg i løpet av 2018, ifølge politiet, melder Stavanger Aftenblad. Økt tilgjengelighet og vrangforestillinger om at det er ufarlig er viktige årsaker, sier Jan Erik Bresil i NNPF.

 • Økt narkotikabruk i Trondheim

  Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim, viser en rapport fra Kompetansesenter Rus Midt-Norge gjort for Helsedirektoratet. Ungdomsarbeidere melder om mer utbredt bruk på fest hos stadig yngre grupper, ifølge Klassekampen.

 • To tiltalt etter stor narkotikasak

  Det er tatt ut tiltale mot to av åtte personer politiet mener er del av en internasjonal narkoliga. Det skjer nesten 15 måneder etter at politiet beslagla 66 kilo amfetamin på et hotellrom i Tromsø. Flere har erkjent helt eller delvis straffskyld.

 • Tatt med narkotika på Husnes

  På Husnes i Kvinnherad ble to menn som var påvirket av narkotika tatt av politiet natt til søndag. De to var på et utested og hadde også mindre mengder narkotika på seg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no