Narkotikabruk

 • Mange dødsfall grunnet narkotika

  Arendal har flere narkotikarelaterte dødsfall enn Oslo og Kristiansand målt per innbygger, ifølge Agderposten. I 2018 var det 10,6 dødsfall per 100.000 innbygger i Arendal grunnet narkotika. I Oslo var andelen på 8,7, mens landsgjennomsnittet er 7,3.

  Sprøyter
  Foto: Gunhild Agdesteen / NRK
 • Dop fører til mer vold i Europa

  Omfanget av vold og trusler knyttet til narkotikamarkedet i EU ser ut til å stige, viser den årlige rapporten til EUs narkotikabyrå (EMCDDA). Nye stoffer og endringer i dop-rutene, fører til økende konflikter mellom gjenger viser rapporten.

 • Narkotikasalg på Snapchat

  En sjokolade, et drops, et lønneblad, en pille og en stikkontakt – disse emoji-symbolene har politiet avslørt som tegn på at det selges narkotika på bildedelingstjenesten Snapchat. 14 grupper som solgte narkotika til ungdom er nå stengt.

 • Europas største meth-beslag

  Politi i den nederlandske byen Rotterdam har funnet 2,5 tonn metamfetamin, det største beslaget av det narkotiske stoffet som er gjort i Europa. Ifølge den nederlandske kringkasteren NOS er gateverdien flere milliarder kroner.

 • Stadig flere misbruker rusmidler

  Stadig flere bruker kokain og andre opioider, ifølge en ny FN-rapport. I 2017 ble det produsert nesten 2000 tonn kokain, og produksjonen økte med 25 prosent fra 2016 til 2017. Rundt 70 prosent av verdens kokain kommer fra Colombia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no