Hopp til innhold
Danske aviser trykker Muhammed-karikatur
Foto: DESK / AFP

Muhammed-karrikaturene

Oppsummert

Aviser, tegnere og lærere som har publisert eller vist fram karikatur-tegninger av profeten Muhammed, har de senere årene blitt utstat for drapstrusler og terrorangrep. Blant tegnerne som har blitt angrepet er Lars Vilks og Kurt Westergaard.

 • Diplomatisk krise for India etter Muhammed-utsagn

  Rundt 20 land har hentet hjem sine ambassadører fra India i protest mot uttalelser om profeten Muhammed fra en talsperson for regjeringspartiet BJP. Både i India og andre land med store muslimske befolkninger har det vært voldsomme protester der demonstrantene har satt fyr på bygninger, dukker og flagg.

  Nå krever de en offentlig beklagelse fra statsminister Narendra Modi.

 • To personer drept i India etter demonstrasjoner

  To personer ble lørdag skutt og drept av politiet i India mens de deltok på en demonstrasjon mot indiske uttalelser om profeten Muhammed.

  – Politiet ble tvunget til å åpne ild for å spre demonstrantene. Det resulterte i at to personer døde, sa en politimann i den østlige byen Ranchi.

  Han sa at demonstrantene ikke fulgte ordre om å flytte seg og at de kastet flasker og steiner på politiet da de forsøkte å oppløse folkemengden.

  Indisk politi arresterte også mer enn 130 andre under demonstrasjonen som startet fredag. (NTB)

 • Dropper marsj mot blasfemi

  Etter samtaler med pakistanske myndigheter avlyste det forbudte radikale islamistpartiet TLP mandag planen om en marsj mot blasfemi. Partiet vil likevel fortsette med demonstrasjoner som stenger landets viktigste hovedvei, fram til partiets leder, Saad Rizvi, slippes fri. Det er ikke klart om de dropper kravet om utvisning av den franske ambassadøren som svar på fjorårets karikatur av profeten Muhammed i et fransk ukeblad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no