Mobilbruk

 • Boten heves for mobilbruk i bil

  Regjeringen vil skjerpe bøtene for mobilbruk i trafikken kraftig, melder bilmagasinet Motor. Regjeringen vil heve bøtesatsene for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring til 7450 kroner, en økning på 49 prosent fra dagens nivå.

  Det kommer frem av et høringsnotat regjeringen har sendt ut om generelle oppjusteringer av bøtesatsene. De øvrige bøtesatsene foreslås hevet i tråd med konsumprisindeksen.

 • TikTok mest lasta ned i 2020

  TikTok blei den mest lasta ned appen i verda i 2020, melder BBC. På dei fire neste plassane på topplista er det appar eigd av Facebook.

  Dåverande president i USA, Donald Trump, truga i fjor med å forby TikTok i USA. Grunnen var at han meinte kinesiske styresmakter fekk tilgang til brukardata frå appen, og at det var ein nasjonal tryggingsrisiko.

  Selskapet har fleire gongar avvist skuldingane om kopling til kinesiske styresmakter.

 • – Telefoner kan ha blitt hacket

  Eksperter på datasikkerhet i Norge, Tyskland og Frankrike mener å ha funnet en svakhet i mobiltelefoner som har åpnet for overvåking i flere tiår.

  Det skal dreie seg om en algoritme som brukes til kryptering av datatrafikk gjennom det gamle 2G-nettet.

  Den ble trolig bygd inn for å gi sikkerhetsmyndigheter en «bakdør» til overvåking.

  Algoritmen skulle etter planen utfases i 2013, men er ifølge forskerne fortsatt å finne i Android og iOS- telefoner.

 • Høyre delt om mobilforbud i skolen

  Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker forbud mot bruk av mobil i timene på gunnskoler og videregående skoler fordi det kan ta oppmerksomhet fra undervisningen.

  Et mindretall i Høyres programkomité sier nei og mener det må bli opp til rektor, slik regelen er i dag, melder Aftenposten. Hva Høyre skal mene om saken, blir avgjort på landsmøtet kommende helg.

 • Tredoblar bøtene for mobilbruk

  Regjeringa tredoblar bøtene for å bruke mobilen medan du køyrer bil, melder VG. Frå nyttår kan du verte straffa med 5000 kroner i bot og tre prikkar på førarkortet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no