Hopp til innhold
Telenor logo
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Telenor

 • Telenor på klagetoppen i Sverige

  Telenor og Klarna er blant de sju bedriftene som har fått flest klager i Sverige i løpet av året, ifølge forbrukeravisen Råd och Röns skamliste.

  Telenor havner på tredjeplass på Råd och Röns skamliste , med 170 klager mot seg. Årsaken er at kundene anser selgerne som utydelige, og at det har vært vanskelig å si opp abonnementet.

  Kundeservicesjefen i Telenor sier at man tar bedre hånd om kundene nå, men at selskapet kommer til å gjøre salgsprosessen tydeligere for å unngå at noen havner i klem.

  Klarna havner på femteplass med 132 klager. Jurist Johanna Myrin i Konsumentverket sier selskapet gir ut informasjon som ikke stemmer, og at risikoen for at brukerne tror at klageretten er mer begrenset enn den er.

  Presse- og kommunikasjonssjefen i Klarna svarer avisen med at de har vedtatt flere tiltak, blant annet tydeligere rutiner. (NTB)

 • Telenor selger satellittselskap til Space Norway

  Telenor har inngått avtale med Space Norway om salg av datterselskapet Telenor Satellite for over to milliarder kroner.

  – Dette gjør at vi blir en betydelig romaktør, også i europeisk sammenheng. Dette er Norges største romprosjekt noensinne. Merkedag for norsk romnæring, sier Dag H. Stølan, administrerende direktør i Space Norway til NRK.

  Siden Space Norway er heleid av den norske stat, er transaksjonen betinget av godkjenning av Stortinget.

  – Gjennom avtalen vil Telenor Satellite få en industriell eier med et strategisk fokus på satellittvirksomhet med de prioriteringer det medfører for å utvikle virksomheten videre, inkludert potensielle investeringer i ny satellittkapasitet, skriver Telenor i en børsmelding

  Næringsminister Jan Christian Vestre flankert av Dan Ouchterlony t.h. fra Telenor AMP og Dag Stølan fra Space Norway AS under et pressetreff hos Space Norway på Norsk Romsenter
  Foto: NTB
 • Telenor har fiksa feil med mobilnettet

  Folk nord i Trøndelag er i ferd med å få tilbake mobilnettet. En gravemaskinfører som jobba på jernbanen i Sparbu i Steinkjer gravde i dag tidlig over kabelen som sikrer mobildekninga i nord. I tillegg hadde en fiberkabel i Osenfjorden røket for noen dager siden som gjorde at nettet gikk ned. Spesielt i Snåsa, Grong og Lierne ble rammet av bruddet.

 • Telenor åtvarar mot ny svindelmetode

  Telenor åtvarar mot ein ny svindelmetode der folk får meldingar der dei blir lokka med høg lønn for liten innsats.

  – Dette er såkalla rekrutteringssvindel. Her blir du lova gull og grøne skogar, men kan i staden ende opp med å bli frårøva store pengesummar og personleg informasjon, seier senior tryggingsrådgjevar Thorbjørn Busch i Telenor til NTB.

 • Svakere driftsresultat i Telenor

  Telenor fikk et driftsresultat på 3,8 milliarder kroner i første kvartal, ned fra 5,4 milliarder samme periode året før.

  Selskapet hadde en omsetning på 19,2 milliarder kroner, som er opp fra 18,4 milliarder kroner samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet en topplinje på 24,6 milliarder kroner, ifølge estimater innhentet av selskapet selv, skriver Finansavisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no