Hopp til innhold
Telenor logo
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Telenor

 • Mange kommuner er uten mobildekning

  I Surnadal og på Smøla er alle basestasjoner ute etter to fiberbrudd. Det betyr at mange er helt uten mobildekning. 90 basestasjoner er ute mellom Trondheim og Kristiansund

  – Vi har varslet beredskapssjefen som varsler de berørte kommunene, opplyser dekningssjef i Telenor, Bjørn Amunsen.

  Han sier at de store problemene man nå har i mange kommuner oppsto etter at man tirsdag har fått to forskjellige fiberbrudd.

 • Telenor må betale milliardgebyr

  Efta-domstolen har avgjort at Telenor må betale et milliardgebyr for å ha misbrukt sin markedsmakt, skriver NTB.

  Efta-tilsynet Esa ila Telenor gebyret tilsvarende 1,2 milliarder kroner i 2020, men Telenor anket vedtaket til Efta-domstolen, som offentligjorde sin avgjørelse i en pressemelding i dag.

  Esa konkluderte i 2020 med at telekomgiganten i årene 2008–2012 brukte sin posisjon i grossistmarkedet til å prise tjenester slik at utfordrerne ville tape penger på å selge mobilt bredbånd til nettbrett og bærbare PC-er.

  Gebyret på 112 millioner euro var det største Esa noensinne har utstedt.

 • Telenor økte resultatet noe

  Telenor hadde et resultat før skatt på 6,9 milliarder kroner i årets første kvartal. Det er drøyt 1 milliard mer enn i samme periode i fjor.

  Omsetningen falt rundt en halv milliard, til 27 milliarder kroner.

  Konsernsjef Sigve Brekke er spesielt fornøyd med veksten i mobilinntekter og inntjening per bruker i de nordiske virksomhetene.

  – Dette demonstrerer mulighetene som ligger i å tilby kvalitetsnettverk og tjenester i verdens mest avanserte telekommarkeder, sier Brekke til NTB.

 • Telenor tilbyr sluttpakker

  Telenor Norge tilbyr sluttpakker til ansatte for å vri selskapets kompetanse og satse på nye områder. Det er ikke snakk om å redusere antall ansatte totalt. Selskapet opplyser til E24 at årsaken er at de trenger en annen type kompetanse enn før blant de ansatte.

 • Telenor i Myanmar solgt

  Telenor skriver i en børsmelding fredag morgen at salget av Telenor Myanmar nå er gjennomført. Telenor mottar først rundt 450 millioner kroner for salget.

  De 450 millioner kronene tilsvarer 50 millioner amerikanske dollar. De resterende 55 millioner dollarene Telenor skal motta gjennom salget, skal gjøres opp i fem like store avdrag over de neste fem årene, skriver Telenor.

  I forrige uke ble det kjent at myndighetene i Myanmar har godkjent Telenors salg av Telenor Myanmar.

  Salget skjer etter militærkuppet i landet på nyåret i fjor. Telenor har forklart at bakgrunnen for salget var at militærjuntaen i Myanmar krever å få overvåke mobilkommunikasjon.

  Kjøperen er libanesiske M1 Group. Myndighetene i Myanmar har satt som vilkår at M1 Group skal ha en lokal partner som medeier av Telenor Myanmar etter at transaksjonen mellom Telenor og M1 avsluttes.

  Den lokale majoritetseieren av M1 er Shwe Byain Phyu, som er blitt anklaget for å ha tette bånd til militærjuntaen. Om kort tid vil Shwe Byain Phyu eie 80 prosent av aksjene i Telenor Myanmar.

  Telenor sa i forrige uke at avtalen de inngår, kun er mellom dem og M1.

  – Telenor har ikke vært part i noen dialog mellom M1 og deres lokale partner, sa Telenors konsernsjef Sigve Brekke.

  Salget av Telenor Myanmar har fått sterk kritikk på grunn av frykt for at myanmarske myndigheter vil kunne få tilgang til brukerdata fra kundene.

  SV har bedt næringsministeren om å redegjøre i Stortinget for statseide Telenors salg av datterselskap. Også Venstre har vært kritisk til salget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no