Berit Svendsen slutter som sjef for Telenor i Norge og Skandinavia

Telenor

Oppsummert

Telenors toppsjef Sigve Brekke ville bytte ut Skandinavia-sjef Berit Svendsen. Saken ble mye omtalt, og for tre uker siden sluttet hun i jobben. Nå blir Svendsen leder for internasjonal enhet i Vipps.

 • Stenger ned 3G-nettet for godt

  Telenor kommer til å stenge 3G-nettet i løpet av 2020 for å kunne gi bedre kapasitet på 4G, skriver selskapet i en pressemelding. Det betyr at blant annet telefoner og nettbrett som går på 3G-nettet må fornyes. Stengingen begynner på nyåret.

  2G, 3G og 4G
  Foto: Helene Wille Lund / NRK
 • Telenor stanser opptak av ansatte

  Telenor stanser praksisen med å gjøre lyd- og skjermopptak av arbeidet til rundt 400 ansatte på kundeservice. Det skjer etter at Datatilsynet har konkludert med at overvåkingen bryter med epostforskriften og reglene for personvern, melder NTB.

 • SMS-problem for Telenor-kundar

  Mange av kundane til Telenor har problem med å både sende og ta mot SMS. Selskapet opplyser at dei ikkje veit årsaka til feilen, kor stort problemet er eller når det kan bli ordna. Det er uklart kor mange som er ramma.

 • Bedre enn ventet for Telenor

  I tredje kvartal fikk Telenor et driftsresultat på 6,7 milliarder kroner. Analytikere forventet et driftsresultat på 6,3 milliarder kroner. Dette er det første resultatet etter turbulensen rundt direktør Berit Svendsen

 • Telenor vurderer Filippinene

  Telenor bekrefter at de vurderer å gå inn i det filippinske mobilmarkedet, melder NTB. Dersom mobilselskapet går inn, blir det den første geografiske ekspansjonen siden 2014, da selskapet lanserte mobiltjenester i Myanmar.

Konsernsjef Sigve Brekke sier han ikke forsøkte å presse Berit Svendsen ut.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no