Hopp til innhold

Facebook og søsterplattformene fungerer igjen

Facebook, Instagram, WhatsApp og andre apper fungerer igjen etter å ha vært nede for brukere i en rekke land i seks timer. En intern feil skal være årsaken til problemene.

Mark Zuckerberg er konsernsjef i Facebook.

TRØBBEL: Facebooks konsernsjef Mark Zuckerberg i silhuett foran selskapets velkjente logo.

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Plattformene begynte å slite like etter klokken 17.30, viser nettsiden Downdetector, som sporer problemer for ulike nettsider. Like før midnatt begynte problemene å løse seg.

– Vi har jobbet hardt for å gjenopprette tilgangen til våre apper og tjenester, og vi er glade for å kunne si at de nå er på vei til å fungere igjen, skriver Facebook på Twitter klokken 0.33 natt til tirsdag.

Feilen gjaldt også plattformer som WhatsApp, Instagram og Messenger, som eies av Facebook. Plattformene deler mye av den samme infrastrukturen.

Brukere som besøkte sidene, ble møtt av en feilmelding om at nettstedet ikke var tilgjengelig.

Facebooks tweet
Foto: Twitter

Intern feil

Det var et mislykket forsøk på å konfigurere Facebooks rutere som førte til at plattformene gikk ned, opplyser Facebook i en pressemelding.

– Feilen hadde store konsekvenser for hvordan våre datasentre kommuniserer, noe som førte til full stans, skriver selskapet

– Vi har ingen bevis for at brukerdata ble lekket som følge av nedetiden, skriver de.

Feilen førte også til problemer i mange av Facebooks interne systemer og verktøy. Dette førte til at det tok lengre tid for selskapet å finne og løse feilen.

Facebook-aksjen falt kraftig

Feilen skjer dagen etter at Frances Haugen sto frem som kilden til en rekke lekkede dokumenter. Med bakgrunn i dokumentene har avisa The Wall Street Journal den siste tiden satt søkelys på hittil ukjente sider ved selskapets virksomhet.

Facebook-aksjen falt kraftig på New York-børsen mandag, noe analytikere ser i sammenheng med varslingen. På det meste var aksjen ned 6 prosent, noe som ville vært den verste børsdagen for aksjen på nær ett år. Rett før stengetiden hentet aksjen seg litt opp igjen, og endte ned 4,9 prosent.

Også Instagram bekrefter på Twitter at flere brukere har problemer med deres tjenester.

– Instagram og venner har det litt vanskelig akkurat nå, og du kan oppleve problemer med å bruke dem. Bær over med oss, vi er på saken!, sier selskapet i en melding.

SISTE NYTT

Siste nytt