fly
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Luftfart

Oppsummert

I alt 2,3 prosent av sysselsettingen i Norge – rundt 60 .000 arbeidsplasser – er knyttet opp mot luftfarten, viser en ny samfunnsnytterapport fra Avinor.

 • Spanske tårntjenester i Norge

  Det spanske selskapet Saerco skal sørge for tårntjenestene på flyplassene Kjevik i Kristiansand og Vigra i Ålesund de neste fem årene. Avinors eget selskap kom til kort i anbudskonkurransen. Avinor mener spanjolene var best på både pris og kvalitet.

 • Forsker på trøtte piloter

  Forskere skal nå bidra til at det blir enda tryggere å fly i Norge.
  – Sintef har fått 10 millioner kroner til å forske på hvordan slitasje og tretthet hos piloter påvirker den kommersielle flytrafikken, sier sikkerhetsforsker Stian Antonsen i Sintef under luftfartskonferansen i Bodø.

 • Tromsø–Frankfurt hele året

  Direkteruten mellom Tromsø og Frankfurt, som til nå har vært en vinterrute, blir en helårsrute. Det opplyser Lufthansa til Nordlys (krever innlogging), i forbindelse med at direkteruten München–Tromsø lørdag hadde sin jomfrutur.

 • Kan påvirke flytrafikken

  Denne uka starter Nato-øvelsen Trident Juncture opp for fullt. Avinor skriver i ei pressemelding at det kan oppstå noen forstyrrelser for rutetrafikken som følge av øvelsen. – Det er for tidlig å si i hvor stor grad trafikken berøres, men lufthavner i Midt-Norge og Bodø kan påvirkes, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa sier til NRK.

  Jagerfly lander i Bodø
  Foto: Sigurd Steinum / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no