fly
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Luftfart

Oppsummert

I alt 2,3 prosent av sysselsettingen i Norge – rundt 60 .000 arbeidsplasser – er knyttet opp mot luftfarten, viser en ny samfunnsnytterapport fra Avinor.

 • «Birdstrike» for Norwegian

  Et Norwegian-fly fra Oslo til Tromsø måtte onsdag returnere etter at en fugl fløy inn i motoren. I flyverden kalles dette «birdstrike». En av de mest kjente tilfellene er nødlandingen i Hudson-elva i New York i 2009. Hendelsen med Norwegian forløp seg imidlertid udramatisk, skriver Nordlys.

 • Vekst i berusede flypassasjerer

  Luftfarttilsynet har fått melding om 30 uregjerlige flypassasjerer så langt i år mot 29 i hele fjor, skriver Dagsavisen. 25 av de uregjerlige passasjerene har vært beruset.

 • Spanske tårntjenester i Norge

  Det spanske selskapet Saerco skal sørge for tårntjenestene på flyplassene Kjevik i Kristiansand og Vigra i Ålesund de neste fem årene. Avinors eget selskap kom til kort i anbudskonkurransen. Avinor mener spanjolene var best på både pris og kvalitet.

 • Forsker på trøtte piloter

  Forskere skal nå bidra til at det blir enda tryggere å fly i Norge.
  – Sintef har fått 10 millioner kroner til å forske på hvordan slitasje og tretthet hos piloter påvirker den kommersielle flytrafikken, sier sikkerhetsforsker Stian Antonsen i Sintef under luftfartskonferansen i Bodø.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no