NRK Meny
fly
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Luftfart

Oppsummert

I alt 2,3 prosent av sysselsettingen i Norge – rundt 60 .000 arbeidsplasser – er knyttet opp mot luftfarten, viser en ny samfunnsnytterapport fra Avinor.

 • Stengt rullebane på Bodø lufthavn

  Rullebanen på Bodø lufthavn er i kveld stengt i kort tid, opplyser kommunikasjonsrådgiver Monica Fasting i Avinor til NRK. – Rullebanen har fått en liten skade, som vi nå er i gang med å reparere. Den er stengt i kort tid og dette vil ikke gå nevneverdig utover avgangene, sier Fasting.

  Bodø lufthavn
  Foto: Emil H. Indsetviken / NRK
 • Svolvær lufthavn størst økning

  Svolvær lufthavn er flyplassen med størst prosentvis vekst i antall passasjerer i juni i Nordland. 17,4 prosent flere har reist fra flyplassen i juni i år enn på samme tid i fjor. Totalt reiste drøyt 5,1 millioner passasjerer over lufthavnene til Avinor i juni, skriver flyplasseieren i ei pressemelding.

  Svolvær lufthavn
  Foto: Avinor
 • Avinor advarer om klimakonflikt

  I et brev signert Avinors styre, sendt til sin eier Samferdselsdepartementet, uttrykker de bekymring for at planene om økt trafikkvekst vil komme i veien for klimamålene, skriver Klassekampen.

 • Tar pause i meklingen

  Etter forslag fra mekleren ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor AS og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018. Ny meklingsfrist blir tirsdag 4. september ved midnatt. Så lenge meklingen ikke er avsluttet, vil heller ikke en streik kunne iverksettes. En eventuell streik vil dermed først kunne ha oppstart fra onsdag 5. september.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no