Hopp til innhold
Lufthansa
Foto: Christof Stache / AFP

Lufthansa

 • Lufthansa med overskudd i fjor

  Det tyske flyselskapet Lufthansa gikk med overskudd i 2022 for første gang siden før pandemien.

  I fjor tjente selskapet 791 millioner euro, viser tall selskapet offentliggjorde fredag. Det tilsvarer om lag 8,7 milliarder norske kroner. I løpet av de to årene med pandemi tapte selskapet 2,2 milliarder euro i 2021 og 6,7 milliarder euro i 2020.

  – Lufthansa er tilbake, sier flyselskapets direktør Carsten Spohr.

  – På kun ett år har vi klart å lykkes med en økonomisk snuoperasjon uten sidestykke. Lufthansa oppnådde et langt bedre resultat enn ventet. Etterspørselen etter å reise fortsetter å være høy i 2023, sier han videre.

  Da koronapandemien rammet, tapte selskapet store beløp, og den tyske regjeringen måtte redde selskapet fra å gå konkurs.

  (NTB)

 • Lufthansa-reklame forbys i Storbritannia

  En reklameplakat for det tyske flyselskapet Lufthansa forbys i Storbritannia på grunn av misvisende miljøpåstander, har landets reklametilsyn bestemt.

  Reklameplakaten, som var i bruk i juni i fjor, viste et bilde av et fly sett forfra der undersiden var byttet ut med en jordklode.

  – Lufthansa-gruppen. Forbinder verden. Beskytter dens framtid, lød teksten på plakaten, etterfulgt av emneknaggen #MakeChangeFly.

  Dette ga et misvisende inntrykk av Lufthansas innvirkning på miljøet, har Storbritannias reklametilsyn (ASA) slått fast. Lufthansa har forklart at reklamens formål var å gjøre forbrukere oppmerksomme på at selskapet har satt i verk flere tiltak for å redusere miljøbelastningen fram mot 2030 og 2050.

  Men at selskapet bidrar til å beskytte planetens framtid, mener ASA at det ikke er grunnlag for å påstå i en reklame.

  – Vi anser at påstanden sannsynligvis vil forstås av forbrukere som at Lufthansa allerede har satt i verk betydelige avbøtende tiltak for å sikre at selskapets nettomiljøpåvirkning var mindre skadelig, melder ASA. (NTB)

 • Lufthansa kutter sommertrafikken

  På grunn av vedvarende mangel på arbeidskraft varsler flyselskapet Lufthansa at de vil kutte i sin sommertrafikk. Det andre alternativet ville vært å innstille flyavganger på kort varsel, sier en talsperson for Lufthansa fredag. Årsaken er at Lufthansa ikke har klart å oppbemanne nok etter koronapandemien.

  – Det vil gi passasjerer muligheten for å planlegge bedre, sier talspersonen om det varslede kuttet.

  Det er ikke kjent hvor mange flyginger som blir kuttet fra sommertrafikken. Ifølge næringslivstidsskriftet Wirtschaftswoche

  Lufthansa er ett av mange flyselskap som har satt store deler av flåten på bakken. Å gjenåpne reiselivet innebærer å balansere smittevern, økonomiske hensyn og forbrukerrettigheter.
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Tyskland: Streik ved sju flyplasser

  Fredag er det streik på sju tyske flyplasser. Blant annet rammes knutepunktene Frankfurt og München. Over 300.000 passasjerer rammes av streiken. Streiken er knyttet til den kraftige inflasjonen, der de streikende krever et lønnspålegg på 10,5 prosent.

  Totalt fire flyvninger fra Oslo lufthavn er innstilt fredag:

  * Flyvning LH859 til Frankfurt kl. 09.50

  * Flyvning DY1156 til München kl. 11.05

  * Flyvning LH2453 til München kl. 11.30

  * Flyvning LH2455 til München kl. 18.40

  München er i helgen vert for den årlige sikkerhetskonferansen, hvor blant annet Norge deltar.

  Frankfurt flyplass
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Lufthansa: Ting som normalt igjen etter IT-feil

  Etter at skader på datakabler forårsaket store IT-problemer for det tyske flyselskapet Lufthansa onsdag, går ting som normalt igjen torsdag, opplyser selskapet.

  Torsdag morgen var det ingen innstillinger eller forsinkelser, ifølge en talsperson for selskapet.

  Onsdagens problemer skyldtes at fire av Deutsche Telekoms datakabler ble kuttet over under jernbanearbeid i Frankfurt. Dermed ble rundt 230 flygninger, både avganger og ankomster, innstilt, ifølge flyplassoperatøren Fraport.

  Det ventes likevel nytt flykaos fredag når arbeidstakerorganisasjonen Verdi tar ut bakkemannskap og sikkerhetspersonell i streik ved sju flyplasser, blant dem Frankfurt og München, med krav om bedre lønn for ansatte i offentlig sektor.

  Tusenvis av flygninger inn og ut av Tyskland er innstilt allerede.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no