Hopp til innhold
Lufthansa
Foto: Christof Stache / AFP

Lufthansa

 • Lufthansa innstiller alle natteflyginger til Libanon

  Det tyske flyselskapet Lufthansa har midlertidig stanset alle sine natteflyginger til og fra Libanons hovedstad Beirut på grunn av konflikten i Midtøsten.

  – På grunn av den nåværende utviklingen i Midtøsten, vil flyselskapene til Lufthansa Group suspendere sine natteflyginger til og fra Beirut fra 29. juni til 31. juli, opplyser flykonsernet til nyhetsbyrået DPA.

  Lufthansa Group inkluderer flyselskapene Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Eurowings.

  Innstillingene skyldes det økende konfliktnivået mellom den proiranske Hizbollah-militsen, som har base i Libanon, og det israelske militæret (IDF).

  Flyginger på dagtid til og fra Beirut vil fortsatt gå som normalt, ifølge flyselskapet.

  Tyske UD har i lengre tid advart tyskere mot å reise til Libanon i lys av den pågående konflikten med Israel. Også det norske utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Libanon, og nordmenn som befinner seg i landet oppfordres til å reise hjem.

  (NTB)

 • Påskestreik blant Lufthansaansatte avverget

  Det tyske flyselskapet Lufthansa og fagforeningen Verdi har blitt enige om en avtale som avslutter en lengre arbeidskonflikt om bedre lønn for bakkemannskapene. Avtalen kommer etter at mannskapene har streiket flere ganger de sistemånedene. Det har ført til innstilte avganger og forsinkelser i flytrafikken. Denne uken har det vært mekling, og partene ble enige onsdag. Det er ikke kjent hva avtalen går ut på, men nå er faren for streik i påskehelgen avverget.

  Verdi representerer rundt 25.000 bakkemannskaper på flyplassene i Tyskland.

 • 19.000 kabinansatte i Lufthansa streiker neste uke

  19.000 kabinansatte i Lufthansa tas ut i streik tirsdag og onsdag neste uke, noe som vil lamme tysk flytrafikk.

  Streiken kommer til å ramme alle Lufthansas avganger fra Frankfurt tirsdag og alle avganger fra München onsdag, ifølge fagforeningen Ufo.

  De krever 15 prosent lønnsøkning til de kabinansatte. Fagforeningen trekker fram at Lufthansa doblet fortjenesten i fjor og endte med et nettoresultat på 1,67 milliarder euro, over 19 milliarder kroner.

  Fredag ble 1000 Lufthansa-flygninger innstilt på grunn av streik blant bakkemannskapene.

  (NTB)

 • Bakkeansatte i Lufthansa varsler streik

  Bakkepersonell i det tyske flyselskapet Lufthansa vil streike torsdag og fredag denne uken, opplyser fagforeningen Verdi, ifølge AFP.

  De ansatte krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold.

  Streiken kommer etter to tidligere streiker i den samme konfliktrunden. Hver av dem lammet selskapets passasjertrafikk i rundt et døgn, skriver NTB.

 • Lufthansa rammes av ny streik

  Den tyske fagforeningen Verdi varsler en tredagers landsomfattende streik blant Lufthansas bakkemannskaper. Streiken starter onsdag.

  Årsaken er en lønnskonflikt med arbeidsgiveren.

  Så langt denne måneden har Verdi holdt to dagslange streiker. Den 20. februar streiket teknikere, logistikkpersonell og skrankeansatte. Da måtte Lufthansa innstille 90 prosent av sine avganger. De store Lufthansa-basene i München og Frankfurt ble hardt rammet, men flygninger ble også innstilt ved mange andre flyplasser.

  Etter flere forhandlingsrunder har Verdi igjen avvist et tilbud fra Lufthansa-ledelsen.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no