Hun Sen
Foto: Heng Sinith / AP

Kambodsja

Oppsummert

Den autoritære presidenten Hun Sen har hatt makta i Kambodsja sidan 1985 og blir stadig skulda for å rydde kritikarar og motstandarar av banen. I september blei opposisjonsleiaren Kem Sokha arrestert, før opposisjonspartiet blei oppløyst i november.

 • Opposisjonsleder løslatt

  Kambodsjas opposisjonsleder Kem Sokha er løslatt fra fengsel mandag morgen, et år etter at han ble siktet for forræderi. Det er ennå ukjent om Sokha er løslatt mot kausjon eller om retten har dømt ham til husarrest.

 • Fire av fem stemte i Kambodsja

  Valgdeltagelsen ved søndagens valg i Kambodsja var på 80,49 prosent, viser tall fra landets valgkommisjon. En prognose er ventet senere søndag, men alle venter at statsminister Hun Sen blir gjenvalgt.

 • Kritiske til Kambodsja-valg

  Norsk Folkehjelp er kritiske til søndagens valg i Kambodsja, skriver NTB. Organisasjonen mener at valget verken vil bli fritt eller rettferdig, og frykter at det vil bringe landet i en mer autoritær retning. Hun Sen har styrt landet i 33 år.

 • Ti døde av drikkevann i Kambodsja

  Ti landsbyboere er døde og 120 andre har blitt syke etter å ha drukket vann som trolig er forurenset av insektmiddel i Kambodsja.

 • Nordmann løslatt i Kambodsja

  En 22 år gammel nordmann er løslatt og ikke lenger siktet for «pornografisk dans» i Siem Reap i Kambodsja. Utenrikstjenesten er kjent med at vedkommende skal være løslatt, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no