Hun Sen
Foto: Heng Sinith / AP

Kambodsja

Oppsummert

Den autoritære presidenten Hun Sen har hatt makta i Kambodsja sidan 1985 og blir stadig skulda for å rydde kritikarar og motstandarar av banen. I september blei opposisjonsleiaren Kem Sokha arrestert, før opposisjonspartiet blei oppløyst i november.

 • Får en tredje dose i Kambodsja

  I et forsøk på å få ned smittetallene skal Kambodsja nå tilby befolkningen en tredje dose, en forsterker-dose som inneholder en blanding av AstraZeneca og de kinesiske Covid-19-vaksinene. Det melder nyhetsbyået Reuters. Det er i første omgang helsepersonell som blir prioritert, ifølge statsmininster Hun Sen.

 • Pågrepet for å ha fornærmet kongen

  Fire klimaaktivister fra gruppen Mother Nature er pågrepet i Kambodsja for å ha dokumentert dumping av avfall i en elv i hovedstaden Phnom Penh. Ofisielt er de pågrepet for «fornærmelser mot kongen» og «konspirasjoner». Det melder nyhetsbyrået AFP.

  De fire aktivistene risikerer ti år i fengsel for konspirasjoner og fem år for fornærmelser mot kongen.

 • 31 døde etter å ha drukket risvin

  Giftig hjemmelaget risvin har tatt livet av 31 personer på landsbygda i Kambodsja i tre ulike hendelser på mindre enn én måned, opplyser myndighetene.

  Sju kvinner døde og nesten 100 ble innlagt på sykehus i den siste hendelsen etter at de drakk hjemmebrent som inneholdt opptil 15 prosent metanol.

  De to tidligere anledningene fant sted i tilknytning til to begravelser. Henholdsvis 14 og 10 personer døde etter å ha drukket hjemmebrent der.

  Minst 15 bryggere og selgere av hjemmelaget risvin er blitt pågrepet, opplyste politiet i Kambodsja fredag.

 • Kambodsjansk leder dømt til fengsel

  Sam Rainsy, en frontfigur i Kambodsjas opposisjon som lever i eksil, er dømt til 25 års fengsel i hjemlandet, anklaget for å ville styrte regjeringen. Rainsy ble også fradømt retten til å stemme og stille til valg.

  Cambodia Politics
  Foto: Michel Euler / AP
 • Minst 18 har omkommet i flom

  Store oversvømmelser i Kambodsja har så langt tatt 18 liv. Over 50.000 boliger og nesten 450 skoler står under vann. Blant de omkomne er åtte barn, opplyser myndighetene fredag. Flommen skyldes kraftig regnvær fra slutten av september.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no