NRK Meny
Hun Sen
Foto: Heng Sinith / AP

Kambodsja

Oppsummert

Den autoritære presidenten Hun Sen har hatt makta i Kambodsja sidan 1985 og blir stadig skulda for å rydde kritikarar og motstandarar av banen. I september blei opposisjonsleiaren Kem Sokha arrestert, før opposisjonspartiet blei oppløyst i november.

 • Feirer Røde Khmer-regimets fall

  Titusener av mennesker i Kambodsja markerte søndag årsdagen for Røde Khmer-regimets fall i 1979. Demonstrasjonen i hovedstaden Phnom Penh ble ledet av statsminister Hun Sen. Antallet deltakere var mye større enn ved lignende feiringer tidligere

 • Vil forby menneskerettsgruppen CCHR

  Kambodsjas statsminister Hun Sen ønsker å forby menneskerettsgruppen CCHR, som er stiftet av landets nå fengslede opposisjonsleder Kem Sokha. – CCHR må stenge fordi de følger utlendinger, sa Hun i en tale til tekstilarbeidere søndag.

  Hun Sen
  Foto: Heng Sinith / AP
 • Sverige stopper hjelp til Kambodsja

  Sverige stanser hjelpen til Kambodsja etter at landets største opposisjonsparti CNRP ble utestengt av landets høyesterett. Statssekretær Ulrika Modéer sier at Sverige ikke vil forlenge avtalen med den kambodsjanske staten, men satse på sivil bistand.

 • Utfordrar USA til bistandsstopp

  Kambodsjas autoritære statsminister Hun Sen utfordrar USA til å kutte all bistand til landet, skriv Reuters. Det bitre utspelet kjem etter at USA og FN trekte all støtte til val i Kambodsja, fordi det største opposisjonspartiet i landet blei oppløyst.

  Hun Sen
  Foto: Heng Sinith / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no