Hun Sen
Foto: Heng Sinith / AP

Kambodsja

Oppsummert

Den autoritære presidenten Hun Sen har hatt makta i Kambodsja sidan 1985 og blir stadig skulda for å rydde kritikarar og motstandarar av banen. I september blei opposisjonsleiaren Kem Sokha arrestert, før opposisjonspartiet blei oppløyst i november.

 • Røde Khmer-ledere dømt folkemord

  To tidligere ledere av Røde Khmer er dømt til livstids fengsel for folkemord begått da de styrte Kambodsja på 1970-tallet.Det er første gang noen fra Pol Pots beryktede regime i det sørøstasiatiske landet er dømt for folkemord.

 • Leter etter massegrav med georadar

  På landsbygda i Kambodsja brukes georadar til å lokalisere mulige massegraver med levninger etter de som ble drept under Røde Khmers skrekkvelde på 1970-tallet. Så langt er det funnet over 20.000 massegraver med fire eller flere kropper i samme grav.

 • Opposisjonsleder løslatt

  Kambodsjas opposisjonsleder Kem Sokha er løslatt fra fengsel mandag morgen, et år etter at han ble siktet for forræderi. Det er ennå ukjent om Sokha er løslatt mot kausjon eller om retten har dømt ham til husarrest.

 • Fire av fem stemte i Kambodsja

  Valgdeltagelsen ved søndagens valg i Kambodsja var på 80,49 prosent, viser tall fra landets valgkommisjon. En prognose er ventet senere søndag, men alle venter at statsminister Hun Sen blir gjenvalgt.

 • Kritiske til Kambodsja-valg

  Norsk Folkehjelp er kritiske til søndagens valg i Kambodsja, skriver NTB. Organisasjonen mener at valget verken vil bli fritt eller rettferdig, og frykter at det vil bringe landet i en mer autoritær retning. Hun Sen har styrt landet i 33 år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no