Hopp til innhold
Thailand-flagg
Foto: Jewel Samad / AFP

Thailand

Oppsummert

Opposisjonspartiet Phak Kao Klai (Gå Fremover) ble det største partiet i Thailand i valget 14. mai. Partiet ønsker å danne en koalisjonsregjering. Et militærstøttet regime har styrt Thailand i ni år.

 • Thailands regjeringsparti har valgt datter av fengslet eksstatsminister til leder

  Thailands regjeringsparti Pheu Thai har valgt datteren til den fengslede milliardæren og eksstatsministeren Thaksin Shinawatra, Paetongtarn Shinawatra, til sin nye leder.

  Det skjer to år etter at hun gikk inn i politikken. Shinawatrahar har planer om å modernisere partiet.

  Faren hennes, Thaksin, er den mest innflytelsesrike, men splittende politikeren i nyere thailandsk historie.

  Han kom tilbake til kongeriket i august etter 15 år i selvpålagt eksil, og soner for tiden en fengselsstraff for maktmisbruk og interessekonflikter.

 • 24 thailendere er drept i konflikten

  Thailands statsminister Srettha Thavisin opplyser at totalt 24 thailendere er drept og to såret i konflikten mellom Israel og Hamas, melder AFP.

  Rundt 30.000 thailendere jobber i Israel. De fleste innen jordbruk, opplyser thailandske myndigheter.

  Det er også 16 thailendere blant gislene som Hamas har tatt tilbake til Gaza. Ifølge det israelske forsvaret er det over 120 sivile gisler i Gaza.

 • Dagbladet: Nordmann pågrepet for drap i Thailand

  Det bekrefter UD til Dagbladet.

  - Jeg kan bekrefte at vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Thailand, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet.

  UD kan ikke bekrefte at vedkommende er arrestert for drap, men Dagbladet er ikke kjent med at flere nordmenn ble arrestert i Thailand torsdag.

  - Vi kan ikke gi noen detaljer på grunn av taushetsplikt, men vi tilbyr vedkommende konsulær bistand, sier Haavardsdatter Lunde til avisen.

 • Thailand varsler tiltak etter skytedrap

  Statsministeren i Thailand varsler forebyggende tiltak etter at to mennesker ble skutt og drept og flere andre såret på et kjøpesenter i Bangkok.

  – Min regjering vil insistere på at forebyggende tiltak prioriteres, sa statsminister Srettha Thavisin onsdag.

  Skytedramaet på kjøpesenteret Siam Paragon fant sted dagen før. Kunder flyktet ut av bygningen da skuddene ble løsnet.

  En 14 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drap. Politiet opplyser at han skal gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse.

  Gutten skal tidligere ha blitt behandlet for en psykisk lidelse. Etter å ha sluttet å ta medisiner hørte han angivelig stemmer som ba ham skyte andre mennesker.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no