Venezuelas president Nicolas Maduro
Foto: Ariana Cubillos / AP

Venezuela og USA

Oppsummert

USA mener at Venezuela er en «stadig mer voldelig narko-stat» som utgjør en direkte trussel for internasjonal fred og sikkerhet. USA har innført en rekke sanksjoner mot firmaer og borgere som er anklaget for korrupsjon og maktmisbruk.

 • Etterlyst utsending på vei til USA

  En forretningsmann som sto Venezuelas president Nicolás Maduro nær, er satt på et fly til Miami i USA der han er etterlyst for hvitvasking av penger.

  Alex Saab ble lørdag hentet med et chartret amerikansk fly fra Kapp Verde, der han ble pågrepet for 16 måneder siden mens han var på vei til Iran

 • Slipper ut av fengsel i Venezuela

  Seks amerikanske oljetopper som har sittet fengslet i Venezuela i mer enn tre år løslates til husarrest. Det ses på som en gest til Biden-regjeringen. Oljetoppene er dømt til fengsel mellom 8 og 13 år for korrupsjon. De ble pågrepet i Caracas i 2017.

 • Amerikaner arrestert i Venezuela

  Venezuelas president, Nicolas Maduro, hevder at en amerikansk spion er pågrepet i landet. Pågripelsen skal ha skjedd torsdag, i nærheten av to oljeraffinerier i delstaten Falcón. Maduro kunngjorde nyheten i en TV-tale fredag, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Stopper oljetanker til Venezuela

  USA har stanset fire iranske oljetankere på vei til Venezuela og beslaglagt oljen som var om bord, ifølge AFP. Justisdepartementet sier at det var over en million fat olje på de fire skipene, og at USA sammen med andre aktører sto bak operasjonen

 • Fortsetter å sanksjonere Venezuela

  USA fortsetter å sanksjonere Venezuelas oljeindustri. Flere sjøfartsselskaper har trukket tilbake sine tjenester, skriver Reuters. Sanksjonene har ført Venezuelas oljeeksport til sitt laveste nivå på 80 år, og skal svekke president Maduros makt.

Lederen av nasjonalforsamlingen, Juan Guaidó, erklærer seg som midlertidig president i Venezuela.FOTO: AP

Nasjonalforsamlingens leder utpeker seg selv som midlertidig president

Pressebriefing fra det Hvite hus med Sarah Huckabee Sanders

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no