Venezuelas president Nicolas Maduro
Foto: Ariana Cubillos / AP

Venezuela og USA

Oppsummert

USA mener at Venezuela er en «stadig mer voldelig narko-stat» som utgjør en direkte trussel for internasjonal fred og sikkerhet. USA har innført en rekke sanksjoner mot firmaer og borgere som er anklaget for korrupsjon og maktmisbruk.

 • Trekker seg fra forhandlinger

  Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner.

 • USA truer igjen med å fjerne Maduro

  Nye sanksjoner mot Venezuela som president Trump beordret denne uka, hindrer amerikansk handel med Nicolas Maduros regjering og dens støttespillere. Venezuela anklager USA for å sabotere fredssamtalene der Norge er tilrettelegger.

 • Fryser venezuelanske midler i USA

  Donald Trump har signert en presidentordre som blokkerer amerikanske selskaper fra å drive handel med den venezuelanske regjeringen. Dette skjer samme dag som flere land skal møtes i Peru for å diskutere situasjonen i Venezuela.

 • Innstiller fly til Venezuela

  USA stanser alle amerikanske passasjerfly og fraktfly til Venezuela. Årsaken er uro rundt flyplassene, ifølge samferdselsdepartementet. Det melder Wall Street Journal.

  Laster Twitter-innhold
Pressebriefing fra det Hvite hus med Sarah Huckabee Sanders

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no