Venezuelas president Nicolas Maduro
Foto: Ariana Cubillos / AP

Venezuela og USA

Oppsummert

USA mener at Venezuela er en «stadig mer voldelig narko-stat» som utgjør en direkte trussel for internasjonal fred og sikkerhet. USA har innført en rekke sanksjoner mot firmaer og borgere som er anklaget for korrupsjon og maktmisbruk.

 • Innstiller fly til Venezuela

  USA stanser alle amerikanske passasjerfly og fraktfly til Venezuela. Årsaken er uro rundt flyplassene, ifølge samferdselsdepartementet. Det melder Wall Street Journal.

  Laster Twitter-innhold
 • Frustrasjon i det kvite huset

  USA sin president Donald Trump er misfornøgd med at strategien til sikkerheitsrådgjevar sin ikkje har fått Venezuela sin president Nicolás Maduro avsett. Det seier kjelder i det kvite huset til avisa Washington Post.

 • Sanksjonerer Venezuelansk minister

  Det amerikanske finansdepartementet har satt utenriksministeren i Venezuela på USAs sanksjonsliste mot landet. Straffetiltakene er innført for å legge press på regiment til president Nicolas Maduro. USA stiller seg bak opposisjonsleder Juan Guaido.

 • Ny sanksjoner mot Venezuela

  USA øker presset på Venezuela ved å innføre sanksjoner mot 34 skip som tilhører det statlige oljeselskapet PDVSA. Visepresident Mike Pence kunngjorde de nye sanksjonene fredag. Målet er å hindre Venezuelas president fra å kunne eksportere olje.

Pressebriefing fra det Hvite hus med Sarah Huckabee Sanders

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no