Håndhilsing
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Håndhilsing

Oppsummert

Diskrimineringsnemnda sier at det ikke var diskriminering da en vikar ved en Oslo-skole mistet jobben fordi han ikke ville håndhilse på kvinner. I Grenland har en tolk som har nektet å håndhilse på kvinner i flere år, ombestemt seg etter kritikk.

 • Håndhilsevedtak ikke generelt

  Diskrimineringsombudet sier at vedtaket om lærervikaren som nektet å håndhilse på kvinner, ikke gjelder generelt. Resultatet kan bli et annet om den som ikke vil håndhilse var ansatt, sier diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Aftenposten.

 • Tolk i Telemark snur om handhelsing

  Ein tolk som i årevis har nekta å handhelse på kvinner, har snudd tvert om. Tolketenesta i Grenland oppretta personalsak mot han i går, men etter å ha fått eit døgn til å tenke seg om, vil han no endre praksis, skriv Telemarksavisa.

 • Oppretter personalsak mot tolk

  Tolketjenesten i Grenland har opprettet personalsak om en tolk som nekter å håndhilse på kvinner, skriver Telemarksavisa. Tolken får nå et døgn betenkningstid til å avgjøre om han vil endre praksis. Mannen har i flere år nektet å hilse på kvinner.

 • Ikke diskriminering

  En muslimsk vikar ved Ekeberg barneskole i Oslo mistet jobben fordi han av religiøse årsaker ikke ville håndhilse på kvinner. Han klaget inn dette til Diskrimineringsnemnda, som i dag konkluderer med at osloskolen ikke diskriminerte vikarlæreren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no