Hopp til innhold
Håndhilsing
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Håndhilsing

Oppsummert

Diskrimineringsnemnda sier at det ikke var diskriminering da en vikar ved en Oslo-skole mistet jobben fordi han ikke ville håndhilse på kvinner. I Grenland har en tolk som har nektet å håndhilse på kvinner i flere år, ombestemt seg etter kritikk.

 • Vil stoppe valgfri håndhilsing

  Dansk Folkeparti og Venstre vil frata nye danske statsborgere å velge om de vil gi en mann eller en kvinne et håndtrykk, skriver DR. Flere kommuner stiller med både mann og kvinne til slike seremonier, men det vil de to partier stoppe.

 • Håndhilsevedtak ikke generelt

  Diskrimineringsombudet sier at vedtaket om lærervikaren som nektet å håndhilse på kvinner, ikke gjelder generelt. Resultatet kan bli et annet om den som ikke vil håndhilse var ansatt, sier diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Aftenposten.

 • Tolk i Telemark snur om handhelsing

  Ein tolk som i årevis har nekta å handhelse på kvinner, har snudd tvert om. Tolketenesta i Grenland oppretta personalsak mot han i går, men etter å ha fått eit døgn til å tenke seg om, vil han no endre praksis, skriv Telemarksavisa.

 • Oppretter personalsak mot tolk

  Tolketjenesten i Grenland har opprettet personalsak om en tolk som nekter å håndhilse på kvinner, skriver Telemarksavisa. Tolken får nå et døgn betenkningstid til å avgjøre om han vil endre praksis. Mannen har i flere år nektet å hilse på kvinner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no