Hopp til innhold

Global turisme

 • Turistene velger seg sørlandet

  Sørlandet er fortsatt ettertraktet som feriested forteller Anette Syversen, direktør for Finn reise. Særlig feriehus er populært på flere destinasjoner langs kysten. Det er mest rift om de større husene som ligger nærme sjøen.

 • Firenze vil forby Airbnb-utleie i bykjernen

  Myndighetene i den populære turistbyen Firenze vil få bukt med at boliger i sentrum brukes til korttidsutleie på plattformer som Airbnb.

  Dette vil igjen sørge for bedre bomuligheter for lokalbefolkningen, mener ordfører Dario Nardella.

  Firenze er et av de mest populære turistmålene i Italia. Nardella sier at byen vil forsøke å innføre egne regler på lokalt plan fordi han ikke er fornøyd med utkast til nasjonale regler.

  Nardella vil blokkere nye kontrakter for korttidsutleie, og han vil tilby skattelettelser for å oppfordre til mer permanente opphold.

  Både i Italia og andre land på kontinentet har en kombinasjon av lave lønninger, mangel på boliger, korttidsutleie til turister og høy inflasjon skapt en boligkrise som særlig rammer lavtlønnede og studenter.

  (NTB)

  En person tar bilde med mobilen av folk på Ponte Santa Trinita i Firenze i Italia
  Foto: Christine Jensen / NRK
 • Bali vil innføre MC-forbud for turister

  Turistene skal i stedet få tilbud om å komme seg rundt på den populære øya med bil, skriver The Guardian.

  – Turister bør oppføre seg som turister og bruke biler de kan skaffe fra reisebyråene. Heller det enn å farte rundt på motorsykler – i bar overkropp og uten hjelm – mens de bryter trafikkreglene. Enkelte av dem har ikke engang førerkort, sier guvernør Wayan Koster.

  Bare i løpet av en kort periode i månedsskiftet februar-mars skal utlendinger ha vært innblandet i minst 171 trafikkulykker, melder NDTV.

 • Fleire utanlandske turistar overnatta i Noreg

  Norske hotell sørgde for overnatting til 34 prosent fleire utanlandske turistar i november i år samanlikna med i fjor.

  Talet på overnattingar ved hotell og andre overnattingsverksemder auka med 3 prosent frå november i fjor til november i år. Oppgangen kjem av ein auke av i utanlandske overnattingar på heile 34 prosent, ifølgje Statistisk sentralbyrå (SSB).

  Nye tal frå overnattingsstatistikken viser at det var nesten 2,1 millionar overnattingar ved ​ kommersielle overnattingsverksemder i november i år. Det var 1,7 millionar norske overnattingar, ned 1,3 prosent frå i fjor, og 331.000 utanlandske overnattingar.

  – Talet på hotellovernattingar er tilbake på same nivå som før pandemien, seier rådgivar Boyd Oyier i SSB.

  Gjester frå Sverige, USA, Storbritannia og Tyskland stod for rundt 46 prosent av dei utanlandske overnattingane. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no