Hopp til innhold

Åpnet Machu Picchu for enslig korona-strandet turist

Japanske Jesse Takayama ventet i sju måneder på å få se ruinene av inkabyen Machu Picchu. Til slutt tillot myndighetene at han fikk en privat visning.

Japansk turist ventet i sju måneder for å komme til Machu Picchu

Jesse Takayamafikk endelig brukt den sju måneder gamle billetten sin til inkabyen.

26 år gamle Jesse Takayama kom til landsbyen Aguas Calientes, i nærheten av Machu Picchu, i midten av mars. Planen hans var å bare være noen få dager i Peru, men der ble han værende på grunn av strenge reiserestriksjoner. Koronaviruset satte en brå stopp for de videre planene hans.

Fikk spesialtillatelse

Takyama fortalte en lokalavis at han egentlig bare hadde hatt planer om å bli i området i tre dager. Da alle flyavganger ble innstilt, ble han værende i landsbyen i månedsvis. Saken ble plukket opp av det lokale turistkontoret som etter hvert ga ham en spesialtillatelse.

Lørdag slapp han inn sammen parksjefen slik at han kunne bruke den sju måneder gamle billetten før han forlot landet. Han ble dermed den første til å slippe inn i byen som ble bygget på 1400-tallet, siden koronautbruddet startet i landet.

Jesse Takayama slapp inn i området sammen med parksjefen.

Jesse Takayama slapp inn i området sammen med parksjefen.

Foto: RTV

– Den første på jorda som kom til Machu Picchu eter nedstengningen var meeeeeeg, skriver den lykkelige turisten på Instagram.

– Han kom til Peru med en drøm om å få komme inn, sa kulturminister Alejandro Neyra på en videosendt pressekonferanse.

Den tålmodige turisten spilte inn en video på toppen av fjellet der han takker kulturministeren:

Machu Picchu skal etter planen åpne med redusert kapasitet neste måned. Siden stedet ble åpnet for turister i 1948 har det bare vært stengt en gang tidligere, melder nyhetsbyrået AFP. Det var i 2010 da en flom ødela jernbanelinjen som forbinder stedet til byen Cuzco.

SISTE NYTT

Siste nytt