Hopp til innhold
Tverrelvdalen sett fra lufta, flom og oversvømt gård
Foto: Christian Eriksen / Helitrans

Flom og flomfare

Oppsummert

Kommunar og huseiere i utsatte områder bør forberede seg ekstra godt før årets vårflom. Mye snø i fjellet og tidlig varme kan føre til voldsom vannføring i mange vassdrag, advarer NVE.

 • Fare for flaum på Helgeland og i Salten

  Det er sendt ut farevarsel på oransje nivå om flaumfare for nordlege delar av Helgeland og sørlege Salten. Faren aukar onsdag formiddag og varer til torsdag morgon, ifølge Varsom.

  Vassføringa er venta å auke i bekkar og elver på grunn av svært mykje nedbør. Det er venta større vassføring enn det som er normalt for årstida.

 • Jordskredvarsel på Vestlandet

  NVE har sendt ut gult farevarsel for jord- og flaumskred for delar av Vestlandet. Varselet gjeld frå tysdag ettermiddag til onsdag morgon.

  Det er venta regn og kraftige regnbyer opp mot 50 mm. Førde, Øvre Årdal, Voss og Odda er blant dei utsette stadane.

  – Utsette bane- og vegstrekningar kan bli stengt. Flaumskred har lang rekkevidd og kan gå ned i dalbotnen sjølv om det løysast ut høgt i terrenget.

 • Flommen avtar

  Søndag kveld meldes det om at vannføringen ventes å avta i de fleste elver i Troms og Finnmark i løpet av kvelden. Regnet har nemlig stoppet i fylket. Det ventes også lite nedbør i dagene fremover og lavere temperatur.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no