NRK Meny
FILES-FBL-FIFA-CORRUPTION
Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

FIFA og korrupsjon

Oppsummert

FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er utestengt fra all fotball i åtte år. Flere FIFA-topper er arrestert, siktet for korrupsjon. Bakgrunnen er en pengeoverføring gjort i 2011 på 17 millioner kroner.

 • CAS avviste anken til Jerome Valcke

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist anken fra tidligere FIFA-generalsekretær Jerome Valcke, som er utestengt fra fotballen i ti år.

  Dermed blir den korrupsjonsanklagde franskmannens utestengelse stående.

   Jerome Valcke
  Foto: Andre Penner / AP
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap
 • FIFA-sjef kan utleveres

  En domstol i Paraguay har fastslått at tidligere FIFA-sjef Nicolás Leoz kan utleveres til USA. Det skjer i forbindelse med en pågående rettssak i regi av det amerikanske justisdepartementet, hvor Leoz er anklaget for hvitvasking og bestikkelser.

 • Klart for FIFA-rettssak i New York

  Tre tidligere fotballtopper fra Sør-Amerika er tiltalt når en av de store rettssakene i kjølvannet av FIFA-avsløringene i 2015 starter mandag. De er tiltalt for organisert kriminalitet og hvitvasking av penger. Den mest profilerte av dem er José Maria Marin, tidligere president i Brasils fotballforbund.

  FBL-FIFA-US-CORRUPTION-TRIAL
  Foto: DON EMMERT / AFP
 • Første fengselsdom i FIFA-skandalen

  Den tidligere fotballdommeren Hector Trujillo (62) er dømt til åtte måneders fengsel i USA for korrupsjon og svindel, i forbindelse med FIFA-skandalen fra 2015.
  Han må også tilbakebetale 3,3 mill kr.

  Han er en av 14 fotballedere fra Sør- og Mellom-Amerika som er tiltalt for svindel og korrupsjon, og den første som blir dømt i denne saken.

  Hector Trujillo
  Foto: DON EMMERT / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no