Hopp til innhold

Feriepenger

 • UD-ansatte fikk feriepenger de ikke skulle hatt

  Over 300 ansatte i Utenriksdepartementet fikk gjennom sju år urettmessig utbetalt feriepenger basert på tillegget de fikk til å dekke boligskatt.

  Dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, viser at ekstrabetalingen de ansatte fikk til å dekke skattekostnaden ved å bo gratis i utlandet, også gikk inn i feriepengegrunnlaget. Dette er feil, ettersom feriepenger kun skal beregnes ut fra det man har tjent på å jobbe.

  Høsten 2017 ba UD om en avklaring fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Svaret var at det kun er arbeidsvederlag som skal gi feriepenger, og at penger man får til dekning av skatt, ikke er arbeidsvederlag.

  UD skriver i en epost til Aftenposten at de ikke har vurdert å kreve feriepengene tilbakebetalt. (NTB)

 • Beholder doble feriepenger

  Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) ønsket å fjerne særordningen med doble feriepenger for stortingsrepresentantene, men ble stanset i presidentskapet, skriver Dagbladet. I fjor høst avslørte avisa at politikerne på Stortinget får doble feriepenger, det vil si både feriepenger fra gammel arbeidsgiver og full «lønn» fra Stortinget i juli.

 • Har ikke reversert feriepengekutt

  LO-leder Peggy Hessen Følsvik oppfordrer Støre-regjeringen til å reverserer Solberg-regjeringens kutt i feriepenger for arbeidsledige som mottar dagpenger.

  Solberg-regjeringen la opp til at kriteriene for ordningen skulle bli endret i 2022 for å spare rundt 1 milliard kroner: Satsen skal kuttes fra 10,2 til 9,5 prosent.

  – Det haster med å finne en løsning på det, sa Følsvik på LO Stats Kartellkonfernanse på Gol onsdag.

  Så langt har ikke Støre-regjeringen reversert kuttet.

  - Budsjettet er ikke landet, vi forhandler om det med SV på Stortinget, sa statsminister og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre da han talte etter LO-lederen på LO Stats Kartellkonferanse på Gol onsdag ettermiddag.

  Regjeringspartiene og SV møtes for å fortsette budsjettforhandlingene på Stortinget torsdag kl. 9.30.

 • Rødt: Feriepenger til arbeidsløse

  Rødt ber Stortinget om å si ja til at arbeidsløse og permitterte skal ha krav på feriepenger – på permanent basis.

  – Dette burde være lett skuring. Det er stort flertall for dette på Stortinget, sier Mímir Kristjánsson til FriFagbevegelse.

  Det er NTB som bringer nyheten videre i kveld.

  Før spørretimen onsdag overleverte han et forslag om saken til stortingspresidenten.

  I februar vedtok Stortinget enstemmig et anmodningsvedtak om å gi feriepenger til dem som har vært ledige i koronatiden.

  Men verken Solberg-regjeringen eller Støre-regjeringen har fulgt opp vedtaket.

  – Først mister de jobben, deretter mister de ferie når de kommer seg tilbake i jobb. Det går ikke bare utover de arbeidsløse selv, men også deres barn og familier, sier Mímir Kristjánsson.

 • Får nei til feriepenger i 2022

  Folk som har mottatt dagpenger i 2021, risikerer å få mindre eller ingenting i feriepenger neste år. Ap lovte i sin 100-dagersplan før valget å «gjeninnføre feriepengetillegget for permitterte og arbeidsledige», men det viser seg ikke å stemme.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no