Mangel på fastleger
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Fastlegeordningen

Oppsummert

Kommuner over hele landet sliter med å få tak i leger. Rekrutteringssvikten rammer mange hundre tusen innbyggere, viser en kartlegging VG har gjort. 198 av 425 kommuner melder om ulik grad av bekymring,

 • Mer arbeidspress på fastleger

  Arbeidspress på fastleger har økt, og vil med tiden bli enda større, ifølge en tilstandsrapport om fastlegeordningen. Den nye flertallsregjeringen har i sin nye politiske plattform forpliktet seg til å evaluere fastlegeordningen og sikre tiltak.

 • Studentar vil ikkje bli fastlegar

  Fleire legestudentar i Trøndelag er skeptiske til å bli fastlegar. Nær 60% av fastlegane i Trondheim har vurdert å slutte i jobben grunna høgt arbeidspress, stress og ekstraoppgåver syner ei undersøking. Kommunen slit med å rekruttere nye fastlegar.

 • Legeforeningen krever strakstiltak

  Halvparten av landets kommuner har problemer med å rekruttere fastleger, og ti av landets største kommuner melder at situasjonen har forverret seg betydelig siden i fjor. Nå krever Legeforeningen umiddelbar handling, skriver NTB.

 • – Haster med fastlegetiltak

  Helsekomiteen ber nå regjeringen sette i gang fem nye tiltak for å bedre fastlegenes arbeidspress. Komitéleder i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, sier det haster å bruke penger på fastlegeordningen, for det er store utfordringer i mange kommuner. Det melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no