NRK Meny
Mangel på fastleger
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Fastlegeordningen

Oppsummert

Kommuner over hele landet sliter med å få tak i leger. Rekrutteringssvikten rammer mange hundre tusen innbyggere, viser en kartlegging VG har gjort. 198 av 425 kommuner melder om ulik grad av bekymring,

 • Legeforeningen krever strakstiltak

  Halvparten av landets kommuner har problemer med å rekruttere fastleger, og ti av landets største kommuner melder at situasjonen har forverret seg betydelig siden i fjor. Nå krever Legeforeningen umiddelbar handling, skriver NTB.

 • – Haster med fastlegetiltak

  Helsekomiteen ber nå regjeringen sette i gang fem nye tiltak for å bedre fastlegenes arbeidspress. Komitéleder i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, sier det haster å bruke penger på fastlegeordningen, for det er store utfordringer i mange kommuner. Det melder NTB.

 • Komité enige om fastlegetiltak

  Helsekomiteen på Stortinget vedtok i går å be regjeringen sette i gang fem nye tiltak for å bedre fastlegenes arbeidspress og sikre bedre rekruttering, skriver VG.

 • Avgir sin innstilling i dag

  I dag avgir helse- og omsorgskomiteen sin innstilling til Senterpartiets representantforslag, med forslag til tiltak om hvordan man kan styrke fastlegeordningen. Leder for allmennlegeforeningen, Tom Ole Øren, håper det vil bli fortgang i prosessen, slik at man klarer å snu fastlegekrisen.

 • Fastleger føler seg ikke hørt

  Flere ganger det siste året har allmennlegene i Norge varslet om rekrutteringssvikt av fastleger til distriktene. Nå sliter flere byer med rekrutteringen, og leder i Allmennlegeforeningen, Tom Ole Øren, tror det vil bli verre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no