NRK Meny
Viktor Orban
Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Ungarn

Oppsummert

Den høyreorienterte regjeringen til statsminister Viktor Orban stengte i 2016 grensene mot Serbia og Kroatia, og vurderer å bygge en ny mur for å sikre grensene mot en ny fluktningstrøm.

 • Jobbik kan gå konkurs etter bot

  Lederen for det høyreekstreme ungarske partiet Jobbik sier partiet risikerer konkurs etter å ha fått en rundt 20 millioner kroner for ulovlig valgkampfinansiering. Boten må betales innen midten av januar.

 • Ungarn kaller hjem ambassadør

  Ungarn kaller sin ambassadør hjem fra Nederland etter at den nederlandske ambassadøren til Ungarn anklaget landets regjering for å skape fiender på samme måte som terrorister. Ungarn kaller dette «grunnløse fornærmelser».

 • Orbán advarer mot «sovjetisiering»

  Ungarns statsminister ble møtt med både pipekonsert og jubel da han på en minneseremoni for det ungarske opprøret i 1956 manet til vern om nasjonalstaten, melder AFP. – De som elsker frihet må redde EU fra sovjetiseringsa Orbán.

 • Opposisjonsavis i Ungarn nedlagt

  Ungarns største venstreorienterte avis legges ned, opplyser avisens eiere lørdag. Dette har fått opposisjonspartier over hele linjen til å beskylde statsminister Viktor Orbans regjering for å utvide sin mediedominans i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no