NRK Meny
Viktor Orban
Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Ungarn

Oppsummert

Ungarn holdt søndag 8. april 2018 valg til nytt parlament. Den høyreorienterte regjeringen til statsminister Viktor Orban fikk flertall og vant valget.

 • Kritiserer Orbans Israel-besøk

  Lederen for et av de største opposisjonspartiene i Israel mener at besøket fra Ungarns statsminister Viktor Orbán er «en skam», melder NTB. Han er svært kritisk til at statsminister Netanyahu ikke har fordømt antisemittiske uttalelser fra Orban.

 • Ungarere demonstrerte for demokrati

  I Budapest har titusenvis av mennesker i dag demonstrert mot regjeringen til statsminister Viktor Orbán, og for mer demokrati, styrket pressefrihet og endring av valgloven. Demonstrantene krever omtelling av stemmene etter nasjonalforsamlingsvalget.

 • OSSE kritiserer valget i Ungarn

  Partiene i det ungarske valget fikk ikke konkurrere om velgernes gunst på like vilkår. Truende og fremmedfiendtlig retorikk og partiske medier har hindret den politiske debatten, slår Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE) fast.

 • Orbán får gratulasjon fra EU

  EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil mandag skrive til Ungarns statsminister Viktor Orbán for å gratulere ham med den «klare» valgseieren, skriver NTB.
  De to skal også snakke sammen på telefon tirsdag, opplyser Junckers pressetalsmann.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no