NRK Meny
Viktor Orban
Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Ungarn

Oppsummert

Den høyreorienterte regjeringen til statsminister Viktor Orban stengte i 2016 grensene mot Serbia og Kroatia, og vurderer å bygge en ny mur for å sikre grensene mot en ny fluktningstrøm.

 • Orban ut mot immigrasjon igjen

  Statsminister i Ungarn, Victor Orban, sa i sin årlige tale søndag at «mørke skyer samler seg over Europa på grunn av immigrasjon». Han sa også at «kristendommen er Europas siste håp». Det melder nyhetsbyråene AP og AFP.

  Victor Orban
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Jobbik kan gå konkurs etter bot

  Lederen for det høyreekstreme ungarske partiet Jobbik sier partiet risikerer konkurs etter å ha fått en rundt 20 millioner kroner for ulovlig valgkampfinansiering. Boten må betales innen midten av januar.

 • Ungarn kaller hjem ambassadør

  Ungarn kaller sin ambassadør hjem fra Nederland etter at den nederlandske ambassadøren til Ungarn anklaget landets regjering for å skape fiender på samme måte som terrorister. Ungarn kaller dette «grunnløse fornærmelser».

 • Orbán advarer mot «sovjetisiering»

  Ungarns statsminister ble møtt med både pipekonsert og jubel da han på en minneseremoni for det ungarske opprøret i 1956 manet til vern om nasjonalstaten, melder AFP. – De som elsker frihet må redde EU fra sovjetiseringsa Orbán.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no