NRK Meny
Viktor Orban
Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Ungarn

Oppsummert

Ungarn holdt søndag 8. april 2018 valg til nytt parlament. Den høyreorienterte regjeringen til statsminister Viktor Orban fikk flertall og vant valget.

 • Ungarere demonstrerte for demokrati

  I Budapest har titusenvis av mennesker i dag demonstrert mot regjeringen til statsminister Viktor Orbán, og for mer demokrati, styrket pressefrihet og endring av valgloven. Demonstrantene krever omtelling av stemmene etter nasjonalforsamlingsvalget.

 • OSSE kritiserer valget i Ungarn

  Partiene i det ungarske valget fikk ikke konkurrere om velgernes gunst på like vilkår. Truende og fremmedfiendtlig retorikk og partiske medier har hindret den politiske debatten, slår Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE) fast.

 • Orbán får gratulasjon fra EU

  EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil mandag skrive til Ungarns statsminister Viktor Orbán for å gratulere ham med den «klare» valgseieren, skriver NTB.
  De to skal også snakke sammen på telefon tirsdag, opplyser Junckers pressetalsmann.

 • Opposisjonspolitikere trekker seg

  Lederne i Ungarns to største opposisjonspartier trekker seg etter at statsminister Viktor Orbán sikret en solid valgseier, melder NTB. Statsministerens parti Fidesz sikret seg to tredelers flertall sammen med regjeringspartner KDNP.

 • Orbán erklærer valgseier

  Ungarns statsminister Viktor Orbán erklærer selv en «historisk valgseier» i parlamentsvalget. Med rundt 85 prosent av stemmene talt opp, ligger Orbans parti Fidesz og samarbeidspartiet KDNP an til å få 134 av de 199 setene i nasjonalforsamlingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no