Keops-pyramiden
Foto: Mohamed El-shahed / AFP

Egypt

 • HRW: Aktivister trakassert i Egypt

  I Egypt har myndighetene innkalt minst fem profilerte menneskerettsaktivister og -advokater til avhør og anklaget dem for å ha svertet regjeringen, melder Human Rights Watch. Siden 2016 er over 30 menneskerettsforkjempere ilagt reiseforbud og minst 12 har fått sine verdier frosset. Human Rights Watch mener dette er trakassering.

 • Fem drept i IS-angrep i Egypt

  Minst fem soldater ble drept da IS-krigere angrep en veisperring i Sinai i Egypt lørdag.

  Ytterligere seks soldater ble såret i angrepet i byen Sheikh Zuweid og ble fraktet til militærsykehuset i El-Arish. Tre av angriperne ble drept i ildvekslingen, ifølge militære kilder.

  Egypt har kjempet mot islamistiske opprørere i årevis på Sinai-halvøya, og volden ble verre etter militærkuppet mot den islamistiske presidenten Mohamed Mursi i 2013.

 • 24 dømt til døden i Egypt

  En egyptisk domstol dømte torsdag 24 medlemmer av Det muslimske brorskapet til døden for drapet på fire politimenn. Gruppen ble dømt for flere lovbrudd, inkludert et bombeangrep mot en buss som fraktet politimenn i Beheira i 2015. I en annen sak ble medlemmer av brorskapet dømt for drapet på en politimann i 2014.

  Åtte av de 24 var til ikke stede da dommen ble avsagt. Dommen kan ankes, får AFP opplyst. Dødsstraffen for sivile dømte i Egypt utføres ved henging. I fjor ble 107 dødsdommer fullbyrdet i det nordafrikanske landet.

 • Egypt løslater seks aktivister

  Seks fengslede aktivister i Egypt settes fri fra fengsel, bare noen dager etter at landet ble kritisert av USA for behandlingen av rettighetsforkjempere. En av de seks er journalisten Esraa Abdel-Fattah, som ble et symbol på revolusjonen i 2011.

  GE5R7JiHeeI
  Foto: DON EMMERT / AFP
 • Tolv dømt til døden i Egypt

  En egyptisk domstol har stadfestet dødsstraffen mot tolv medlemmer av Det muslimske brorskap.

  Samtidig reduserte retten straffen for 31 andre til livsvarig fengsel. Avgjørelsene er endelig og kan ikke ankes.

  Det muslimske brorskapet vant presidentvalget i 2012. Etter militærkuppet året etter ble Det muslimske brorskapet forbudt.

Eit 400 meter langt skip har satt seg fast, og sperrar trafikken i Suez-kanalen

Norske skip rammet av grunnstøting i Suezkanalen

Forskere fra MF har gravd frem det som ser ut til å være verdens eldste, kristne kloster i ørkenen i Egypt. Klosteret er datert til år 350.

Forskere fra Norge har gjort oppsiktsvekkende funn i Egypt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no