Hopp til innhold

CIA

Oppsummert

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA bruker nettvideoer for å rekruttere nye spioner i alderen 18–35 år. Målet er å få bedre og mer mangfoldige spioner. CIA-direktør Gina Haspel sier det er tøffere konkurranse om de beste hodene.

 • Russlands etterretningssjef åpen for møte med CIA

  Russlands etterretningssjef Sergej Narysjkin sier at et nytt møte med CIA-sjef William Burns i USA er en mulighet. Det skriver nyhetsbyrået TASS. Narysjkin møtte Burns sist i november i fjor, i Ankara i Tyrkia.

  I november 2021 var Burns i Moskva og møtte Russlands president Vladimir Putin i tillegg til det russiske sikkerhetsrådet. Siden da har Russland invadert nabolandet Ukraina.

 • CIA avviser Israels påståtte terrorbeviser

  CIA avviser i en hemmeligstemplet rapport Israels terroranklager mot seks palestinske organisasjoner, blant dem flere norskstøttede, ifølge The Guardian.

  Israel hevder at de palestinske organisasjonene, blant dem de to norskstøttede menneskerettsorganisasjonene Al-Haq og Addameer, kontrolleres av Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP).

  I forrige uke stormet israelske soldater kontorene deres i Ramallah på den okkuperte Vestbredden, boltet igjen dørene og truet med å fengsle de ansatte dersom de ikke legger ned arbeidet.

  Både FN, USA og europeiske land som Norge har protestert mot terrorstemplingen og etterlyser beviser, noe Israel på sin side hevder å ha lagt fram.

  (NTB)

  Al-Haq
  Foto: Majdi Mohammed / AP
 • Burns godkjent som CIA-sjef

  Senatet i USA har enstemmig godkjent William Burns som ny sjef for etterretningstjenesten CIA. Han har tjenestegjort i USAs utenrikstjeneste i 33 år, blant annet som Russland-ambassadør. Burns var viseutenriksminister under president Barack Obama.

  FILE PHOTO: US Deputy Secretary of State William Burns makes remarks at the start of the Ecopartnership event of the U.S.-China S&ED in Washington
  Foto: Jonathan Ernst / Reuters
 • Vil ikke lenger møte Kongressen

  Amerikansk etterretningstjeneste vil ikke lenger ha møter med folkevalgte, men sende skriftlige notater. De skylder på lekkasjer fra tidligere møter, melder BBC. Demokratene i Kongressen frykter at utenlandsk innblanding i valg ikke blir fulgt opp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no