Hopp til innhold
Vladimir Putin tas i ed for sin fjerde presidentperiode.

Vladimir Putin

Oppsummert

Vladimir Putin har styrt Russland siden 1999, og tok i 2018 fatt på sin 4. periode som president. En ny grunnlovsreform vil tillate at han i teorien kan få en 5. og 6. periode, slik at han kan bli sittende fram til 2036.

  • Putin: Vil ha Biden som president i USA

    Vladimir Putin sier han kun har sett klipp fra debatten mellom Joe Biden og Donald Trump, men at hans preferanse fortsatt er at Biden vinner valget i USA.

    På spørsmål fra en TV-reporter om Biden eller Trump var bedre, om han hadde sett debatten og om han fortsatt foretrekker om Biden vinner slik han har uttalt offentlig tidligere, svarte Putin:

    – Ingenting har forandret seg.

    – Visste vi hva som kunne komme? Vi visste det, la han til.

    Putin har flere ganger sagt at han foretrekker at Biden blir gjenvalgt som president i USA framfor at Trump tar over, selv etter at Biden omtalte ham som en galning, skriver NTB.

  • Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror

    Russlands president Vladimir Putin sier Taliban er en alliert i kampen mot terror fordi de har makten i Afghanistan.

    – Vi må anta at Taliban kontrollerer makten i landet. I den forstand er Taliban selvfølgelig våre allierte i kampen mot terrorisme, fordi alle myndigheter er interessert i stabilitet i staten de styrer, sier Russlands president Vladimir Putin på toppmøtet i Shanghais samarbeidsorganisasjon (SCO).

    Toppmøtet i SCO finner sted i Kasakhstans hovedstad Astana. Organisasjonen består av Kina, Russland, India, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Pakistan, Tadsjikistan og Usbekistan.

    Fra torsdag er også Belarus medlem av organisasjonen. På møtet skal medlemslandene diskutere nye eurasiske sikkerhetstraktater.

    Russlands president Vladimir Putin på Shanghais samarbeidsorganisasjons (SCO) toppmøte i Astana.
    Foto: Gavriil Grigorov / Kreml
  • Putin på plass i Kasakhstan – har møtt både Xi og Erdogan

    Russlands president Vladimir Putin deltar på det to dager lange toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation (SCO) i Kasakhstan.

    I tillegg til det offisielle programmet har Putin møtt både Kinas president Xi Jinping og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Sistnevnte er gjest på det to dager lange toppmøtet, som starter onsdag.

    I etterkant av møtet med Xi skrøt Putin av at de to landene har «historisk tette bånd», skriver NTB.

    – Forholdet mellom Russland og Kina, og vårt samarbeid og partnerskap, opplever nå sin beste periode gjennom historien, sa Putin.

    Russlands president Vladimir Putin ankom Kasakhstan onsdag, hvor han skal delta på toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation (SCO).
    Foto: Gavriil Grigorov / AP
  • Forsvarar Putin-deltaking

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarar at Noreg sin ambassadør til Russland deltok på seremonien for Vladimir Putin sin nye runde som president i dag.

    – Ambassadøren er Noreg si røyst i Moskva. Vi har behov for å ha diplomatisk representasjon som tek vare på våre interesser som naboland, seier Støre.

    Han legg til at Russland uansett er klar over kva Noreg meiner om til dømes krigen i Ukraina.

    Russia Putin Inauguration
    Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
  • Putin varsler flere soldater mot Finland og Baltikum

    Russland vil måtte styrke sin tilstedeværelse i det vestlige militærdistriktet nå som Sverige og Finland er med i Nato, sier president Vladimir Putin.

    Det vestlige militærdistriktet dekker blant annet grensetraktene mot de baltiske statene og Finland, med unntak av Kolahalvøya. Flere soldater i dette distriktet er dermed også av interesse for Norge. (NTB)

    Russian President Putin

    Putin: – Reell mulighet for at atomvåpen tas i bruk

    President Vladimir Putin hevder at Russland gjør fremgang i krigen i Ukraina. Han advarer om at krigen kan få en dramatisk opptrapping.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no