NRK Meny
Vladimir Putin tas i ed for sin fjerde presidentperiode.

Vladimir Putin

Oppsummert

Vladimir Putin har styrt Russland siden 1999, og tar nå fatt på sin fjerde periode som president etter å ha fått nesten 77 prosent av stemmene i presidentvalget i mars 2018. Det har vært Putin-kritiske demonstrasjoner i mange russiske myer

 • Putin garanterer økonomisk vekst

  Russlands president Vladimir Putin sier han kan garantere økonomisk vekst i Russland. Han har også tro på at veksten vil fortsette på lang sikt.

 • Putin lovet høyere levestandard

  Med en hånd på republikkens grunnlov avla president Vladimir Putin i formiddag eden som landets president. I sin tale lovet Putin å sørge for økonomik framgang og høyere levestandard i Russland.

  Vladimir Putin avlegger presidenteden 7. mai 2018
  Foto: Alexei Druzhinin / AP
 • Putin innsettes for seks nye år

  Klokka 11 starter seremonien hvor Vladimir Putin (65) tas i ed som Russlands president for fjerde gang. Putin har i praksis styrt Russland, som president og statsminister siden 1999. Hans kritikere mener han har innskrenket ytringsfriheten i landet.

  Vladimir Putin tas i ed for sin fjerde presidentperiode.
 • Putin innsettes for 4. gang

  I dag blir Vladimir Putin innsatt som russisk president for 4. gang for en ny seksårsperiode. I mars fikk han nesten 77 prosent av stemmene ved presidentvalget. Putin har i praksis styrt Russland siden 1999.

Vladimir Putin tas i ed for sin fjerde presidentperiode.
Både opposisjonsleder Aleksej Navalnyj og andre demonstranter er arrestert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no