NRK Meny
Vladimir Putin
Foto: Pavel Golovkin / Ap

Vladimir Putin

Oppsummert

Vladimir Putin ble Russlands president i 1999. Etter å ha sittet tiden som grunnloven tillater, ble han statsminister. I 2012 ble han valgt til president på nytt. I 2018 er det nytt valg i Russland, og Putin sier han stiller igjen.

 • – Putin fremmer ikke demokrati

  President Vladimir Putin gjør lite for å gjøre Russland mer demokratisk, mener Gunnar Ekeløve-Slydal som er assisterende generalsekretær i Den Norske Helsingforskomité. I går ble det klart at Putin stiller til valg for en ny presidentperiode.

 • 380 pågrepet i demo mot Putin

  Antall pågrepne i ulovlige demonstasjoner mot Russlands President Putin har i løpet av søndagen steget til 380, melder AFP. De fleste er pågrepet i Moskva, men det har også vært pågripelser i andre russiske byer.

 • Over 260 demonstranter arrestert

  Det russiske politiet har søndag arrestert minst 263 aktivister i Moskva, ifølge nyhetsbyrået AFP. Sympatisører til opposisjonspolitikeren Vyacheslav Maltsev samlet seg i flere byer til ulovlige demonstrasjoner mot president Vladimir Putin.

 • Over 200 arrestert i Putin-demo

  Minst 263 personer er arrestert under en anti-Putin-demonstrasjon i Moskva. Det melder AFP. Mange av de som ble arrestert skal ha hatt kniver og pistoler, ifølge det statlige nyhetsbyrået, TESS.

Korrespondent Morten Jentoft om demonstrasjonene i Russland
Årlig pressekonferanse med Russlands president, Vladimir Putin.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no