Demonstrasjon mot barnevernet
Foto: Martin Roalsø / NRK

Barnevernsak i Naustdal

Oppsummert

Statsadvokaten har bestemt å ta ut tiltale mot barnefaren i den mykje omtala barnevernsaka i Naustdal i Sogn og Fjordane. I fjor tok barnevernet hand om fem born i den norsk-rumenske familien. Saka har vakt sterke reaksjonar i fleire land.

 • Naustdal-sak til Strasbourg

  Saken der eit norsk-rumensk ektepar blei fråteke fem barn i 2015 etter at dei gav barna klaps på baken og trekte dei i øyra, blir bragt inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen. Saka er ei av åtte om norsk barnevern som skal opp for domstolen.

 • Voldstiltalte flyttet fra Norge

  Det norskrumenske foreldreparet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane som er tiltalt for vold mot barna sine, har flyttet til Romania og sier de ikke kommer tilbake. Mannens advokat sier paret ikke har flyttet for å slippe straffeansvar.

 • Far tiltalt for vald i Naustdal

  Statsadvokaten har bestemt å ta ut tiltale mot barnefaren i den mykje omtala barnevernsaka i Naustdal i Sogn og Fjordane. I fjor tok barnevernet hand om fem born i den norsk-rumenske familien. Foreldra er skulda for det politiet kalla oppdragarvald.

 • Demonstrerer mot barnevernet i Oslo

  Bortimot 250 personer møtte opp foran Stortinget lørdag ettermiddag for å demonstrere mot det norske barnevernet. Dette er en av mange protester i kjølvannet av barnevernsaken i Naustdal, der et norsk-rumensk par ble fratatt sine fem barn.

  Demonstrasjon mot barnevernet
  Foto: Martin Roalsø / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no