NRK Meny
Illustrasjonsfoto barnevern
Foto: Scanpix/Illustrasjonsfoto / SCANPIX

Barnevern

Oppsummert

Mer enn hver femte ansatte i barnevernet har opplevd hets og trusler på nett det siste året, ifølge en undersøkelse. I 2016 klarte 16 prosent av norske kommuner å behandle alle bekymringsmeldinger i løpet av tre måneder.

 • Selger private barnevernstjenester

  Minst 59 barnevernsansatte har de siste fem årene solgt eller selger ulike private barnevernstjenester, samtidig som de jobber eller har jobbet for det offentlige barnevernet, skriver VG.

 • Ber barnevernet være mer skånsomme

  Barnevernet og andre involverte bør gjøre mer for å gjøre hentinger etter akuttvedtak mer skånsomme og trygge for barna. Det anbefaler Redd Barna i en ny rapport. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) sier at hun er enig med Redd Barna.

 • Kan favorisere ideelle aktører

  Myndighetene har lov til å prioritere ideelle aktører framfor kommersielle i barnevernet, ifølge ESA. Kjennelsen kommer etter at NHO Service klaget til ESA, da de mente kommersielle selskaper ble urettmessig forskjellsbehandlet, skriver Klassekampen.

 • Vil rydde opp i barneverntjenester

  Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) vil ha slutt på ulovlig barnevernskjøp, skriver VG. I et brev til alle landets kommuner presiserer Horne hva kommunene kan overlate til private.

  Arendalsuka
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no