NRK Meny
Illustrasjonsfoto barnevern
Foto: Scanpix/Illustrasjonsfoto / SCANPIX

Barnevern

Oppsummert

Mer enn hver femte ansatte i barnevernet har opplevd hets og trusler på nett det siste året, ifølge en undersøkelse. I 2016 klarte 16 prosent av norske kommuner å behandle alle bekymringsmeldinger i løpet av tre måneder.

 • Barnevernsgut truga til seg bil

  Ein gut på biltur med ein barnevernsinstitusjon truga til seg bilnøklane og fekk køyre i fleire timar, skriv BT. Den tilsette som var med på turen varsla ikkje politiet før det hadde gått nesten to døgn. – Ei alvorleg hending, seier Bufetat.

 • Norge frikjent i EMD

  Den europeiske menenskerettsdomstolen har konkludert med at Norge ikke har krenket menneskerettighetene i en barnevernsak. En kvinne av irakisk opprinnelse ble fratatt omsorgen for to døtre, som senere ble bortadoptert mot hennes vilje.

 • Polakker skeptiske til barnevernet

  Mange innvandrere sier de ikke ville tatt kontakt med barnevernet hvis de var bekymret for et barn, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Bufdir. Bare 26 prosent av polakkene som svarte sier de har ganske eller meget stor tillit til barnevernet.

 • Norsk barnevernssak til Strasbourg

  Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har avgjort at en norsk barnevernssak skal opp til ny behandling i domstolens storkammer. Det er saken til en norsk mor i 30-årene som nå skal opp til behandling i storkammeret. Det består av 17 dommere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no