NRK Meny
Illustrasjonsfoto barnevern
Foto: Scanpix/Illustrasjonsfoto / SCANPIX

Barnevern

Oppsummert

Mer enn hver femte ansatte i barnevernet har opplevd hets og trusler på nett det siste året, ifølge en undersøkelse. I 2016 klarte 16 prosent av norske kommuner å behandle alle bekymringsmeldinger i løpet av tre måneder.

 • Dokumentar om norsk barnevern

  Lørdag viste BBC en dokumentar om norsk barnevern. Her tar den britiske allmennkringkasteren opp det de mener er problemer med barnevernet her til lands. Dokumentaren har fått navnet «Norway's Silent Scandal», skriver Dagbladet.

 • Alvorlige lovbrudd i barnevern

  Bufetat har avdekket alvorlige lovbrudd i driften av det private barnevernsselskapet Næromsorg AS. Totalt 22 punkter må rettes for at selskapet skal få beholde sin godkjenning, skriver fvn.no. Selskapet omsatte for 97 millioner kroner i 2017.

 • Færre småbarn under Barnevernet

  Tallet på barn under seks år, som er under omsorg av Barnevernet, har gått ned de siste årene. Det viser fersk statistikk fra SSB. På slutten av 2017 hadde Barnevernet omsorg for 9000 barn under 18 år. Det utgjør 0,8 prosent av alle norske barn.

 • Kutter i kommersielt barnevern

  Stortinget vedtok mandag å kutte i andelen kommersielle institusjonsplasser i barnevernet. Samtidig skal den offentlige andelen ikke reduseres. Vedtaket ble gjort i forbindelse med et representantforslag fra Arbeiderpartiet, skriver NTB.

 • Barnevernsgut truga til seg bil

  Ein gut på biltur med ein barnevernsinstitusjon truga til seg bilnøklane og fekk køyre i fleire timar, skriv BT. Den tilsette som var med på turen varsla ikkje politiet før det hadde gått nesten to døgn. – Ei alvorleg hending, seier Bufetat.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no