NRK Meny
Avinor kjøper el-fly – konsernsjef Dag Falk-Pedersen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Avinor

 • Ny styreleder i Avinor

  Anne Carine Tanum er innstilt som ny styreleder i Avinor AS, med tiltredelse fra 1. juli. Tanum er utdannet jurist og er i dag styreleder i E-CO Energi Holding AS.

 • Fjernstyring av kontrolltårn utsatt

  Storsatsingen på fjernstyring av kontrolltårn ved 15 norske flyplasser er utsatt. Grunnen er at Avinor ikke klarer å erstatte flygeledere med ny teknologi før tidligst om ett år. Etter planen skulle kontrolltårnene være fjernstyrte innen 2020.

 • Vekst på norske flyplasser

  Totalt reiste 4 482 032 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i april. Det er en økning på 7,4 prosent mot samme måned i fjor. Det går frem av en pressemelding fra selskapet.

 • Mulig direkterute til Singapore

  Luftfartsmyndighetene i Singapore vil ha en direkterute mellom Oslo og Singapore. Avinor bekrefter interessen overfor NRK. Det er ikke klart hvilket selskap som skal fly, men Singapore airlines flyr til både København og Stockholm fra før.

 • Avinor har kjøpt elfly

  Elektriske passasjerfly kan være på plass i Norge fra 2025, sier Avinor. De har nå kjøpt inn et elfly for å teste det ut. Det har to sitteplasser og en rekkevidde på 130 km. Det leveres sommeren 2018, og ønskes stasjonert på Stavanger lufthavn.

  Avinor kjøper el-fly – konsernsjef Dag Falk-Pedersen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
Avinor om framtiden for lokale flyplasser

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no