Bodø Remote Control Centre, Norges hovedsete for fjernstyring av tårn.
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Avinor

Oppsummert

Avinor er statens fagorgan innen sivil luftfart. Selskapet er flyplasseier og planlegger av infrastruktur, og yter lufthavn- og flysikringstjenester overfor flyselskaper og andre brukere. Avinor eier og driver i alt 44 flyplasser i Norge.

 • Avinor ønsker ny taxfree-partner

  Avinor leter etter en ny samarbeidspartner som ønsker å drifte taxfree butikkene på Oslo Lufthavn og ti andre flyplasser fra 2023 til 2027, skriver de i en pressemelding. Den nye kontrakten vil ha en verdi på 30 milliarder kroner.

 • Stenger deler av Oslo Lufthavn

  Avinor stenger av store deler av Oslo Lufthavn på Gardermoen for å spare kostnader. Et voldsomt fall i passasjertallet fører til store økonomiske utfordringer for driften av lufthavnen. Først i 2025 vil trafikken nærme seg normalen, tror Avinor.

 • 70 prosent færre fløy i september

  Drøyt 1,5 millioner passasjerer reiste til eller fra Avinors lufthavner i september i år. Det er en nedgang på nær 70 prosent sammenliknet med september 2019, opplyser selskapet. Nedgangen var størst på utenlandsflygninger.

 • Avinor frykter ny krise

  Korona-tiltak har ført til at færre reiser med fly. Avinor har hittil gått med 107 millioner kroner i minus og forventer å miste mellom 7 og 8 milliarder kroner ut året, det opplyser selskapet. Avinor sier at flere krisepakker må til.

 • Stormøte om flyplass i Rana

  I dag møtte representanter fra Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling representanter fra blant annet Avinor og samferdelsminister Knut Arild Hareide. Ordfører Geir Waage sier til Rana Blad at alle partene skal se på mulighetene for å jobbe videre med de fremforhandlede kontraktene for å bygge ny stor flyplass.

  Rana-ordfører Geir Waage og PLU-sjef Henrik Johansen
  Foto: Frank Nygård / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no