Et kraftig jordskjelv rammet Albania natt til tirsdag

Albania

 • Kvinner og barn hentet fra Syria

  Fem kvinner og fjorten barn ble søndag hentet hjem til Albania fra leirer i Syria som huser fremmedkrigere, opplyser Albanias statsminister. Statsminister Edi Rama sier at kvinnene og barna vil bli undersøkt medisinsk og psykisk før det tas en avgjørelse på om de kan flytte hjem til sine familier igjen.

 • Nye medlemmer i Sikkerhetsrådet

  Brasil, Emiratene, Albania, Gambia og Ghana har blitt valgt inn for en toårsperiode i FNs sikkerhetsråd. Sammensetningen av de nye ikke-permanente medlemmene kan bidra til en endring i balansen i rådet, ifølge FN-diplomater. De fem nye landene inntar Sikkerhetsrådet i januar neste år.

 • President dømt i riksrettsak

  Et stort flertall i Albanias nasjonalforsamling har i en riksrettssak stemt for å avsette president Ilir Meta. Avgjørelsen må imidlertid godkjennes av landets grunnlovsdomstol, skriver nyhetsbyrået AP.

 • Erklærer valgseier i Albania

  Albanias statsminister Edi Rama erklærer seier i valget på ny nasjonalforsamling og sier at han tar fatt på en tredje periode som regjeringssjef.

  Rama kom med erklæringen foran en folkemengde på flere tusen tilhengere tirsdag etter at valgkommisjonen i landet uttalte at sosialistene lå an til å sikre seg 74 av de 140 setene i nasjonalforsamlingen etter søndagens valg.

 • Jevnt i valget i Albania

  Det er jevnt i Albania mellom regjeringspartiet Sosialistpartiet og opposisjonspartiet Demokratene, ifølge en valgdagsmåling. Sosialistpartiet ligger an til å få rundt 46 prosent av stemmene, mens opposisjonspartiet Demokratene får 42 prosent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no